10 godina uspješnog rada Alen’s Barbershopa

[ssba]
August 26th, 2020

Kosa je jedini dio ljudskog tijela koji neprestano možemo mijenjati i kreirati prema vlastitom odabiru. Kreirajući svoj izgled zapravo se zabavljamo i istražujemo, ali se isto tako pokazujemo okolini onakvima kakvima bismo željeli da nas percipiraju. Činjenica jeste da sami često nismo sposobni procijeniti sve elemente koji su nam potrebni za kreiranje frizure – kvalitetu, strukturu i rast kose, oblik lica, anatomiju glave i, uostalom, kompletnu figuru i vlastiti stil. Upravo u ovom dijelu od velike pomoći bi nam trebali biti stručnjaci koji su educirani u tom smjeru – frizeri. Sasvim je ispravno očekivati od frizera da vas posluša i shvati vaše želje, ali je isto tako ispravno očekivati i da vas usmjeri, savjetuje i u dogovoru s vama osmisli vaš novi izgled. Boravak u frizerskom salonu treba biti opuštanje i zabava, izbor frizure zajednička kreacija vaših želja i sposobnosti frizera, a rezultat svega frizura u kojoj se osjećamo ugodno, ali i sigurno.

 

alen s berbershop (2)

A sve ovo i više od toga mi imamo u našem gradu. Tim Alen’s Barbershop već 10 godina uspješno radi, sada već na 3 lokacije u glavnom gradu naše države, te danas broji više od 30 zaposlenih. Alen’s Barbershop je svoja vrata prvi put otvorio 2010.godine od strane mladog i motiviranog barbera, Alena Demirovića, koji je, osim svog frizerskog i barberskog zanata, poznat i kao internacionalni edukator.

 

Alen je zanat naslijedio od svog dede, a već kao dječak započeo je u porodičnom frizerskom salonu. Nakon završene gimnazije pohađao je i niz frizerskih akademija i međunarodnih edukacija, a kao reprezentativac osvajao zapažene rezultate kao što su: više puta prvak Bosne i Hercegovine i Balkana, viceprvak Evrope na takmičenju održanom u Beču, 7. mjesto kao junior na Svjetskom prvenstvu u Parizu, 5. mjesto kao senior na Svjetskom prvenstvu u Milanu, te mnoga druga uticajna i međunarodna takmičenja.

 

alen s berbershop (1)

Svoj zanat je dijelom usavršio i u Kuvajtu u kojem je imao priliku da usvoji „modernije“ tehnike i da uz kombinaciju tradicionalnog napravi svoj lični i prepoznatljivi brend. Kao takav, Alen danas ima sreću da svoje znanje i vještine kroz edukacije i seminare može prenijeti i na mlađe kolege i saradnike. Njegova specijalnost su muške moderne frizure i ženske kratke frizure, međutim u njegovim salonima možete pronaći potpunu uslugu kako za muškarce, tako i za žene. Među velikim brojem zadovoljnih mušterija nalaze se i ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine – glumci, sportaši, influenseri, od kojih se izdvajaju reprezentativci Muhamed Bešić i Edin Višća, a sam Alen često putuje u Istanbul kako bi frizirao naše Zmajeve.

 

Rame uz rame sa Alenom, već dugi niz godina, svoju kreativnost i umjeće dijele i kolege iz ostala dva salona, gradu već prepoznatljiv Mirza Delić zvani Delija i Armin Biber. Svaki od salona je jedinstven po svom ličnom pečatu, a oba barbera su izgradili i svoju klijentelu koja nerijetko dolazi upravo samo zbog njih. Mirza Delić kao veliki kreativac i unikator u svom poslu poznat je i kao lični barber Bože Vreće, Kenana Tahirovića, Amara Rahmanovića i mnogih drugih, dok pod ruke Armina Bibera već dugo godina dolaze Tino Sven Sušić, Eldar Čivić, Mirsad Terzić, Moamer Kasumović, te mnogi drugi.

 

alen s berbershop (4)

Iz ovog salona poručuju da im je cilj biti nešto više od “običnog frizera“ – da se u salonu osjećate kao kod kuće. Uvijek izdvajaju istu količinu vremena za svakoga i s velikom pažnjom pristupaju radu. Istraživanja pokazuju da su muškarci sa modernom i njegovanom frizurom uspješniji kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Naime, frizura nije samo efektan modni dodatak, nego i jaki adut koji drugi primjećuju već na prvi pogled.

 

Stoga, želite li novu frizuru, njegovan i muževan izgled, te se sami uvjeriti u čemu je tajna dugotrajnosti i popularnosti, potražite usluge tima profesionalaca u Alen’s Barbershop salonima.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team