10 veličanstvenih koji će zapaliti plesni podij drugog GARDEN OF DREAMS FESTIVALA

[ssba]
March 4th, 2020

Bliži se drugo izdanje Garden of Dreams Festivala, koje će se održati od 12. do 14. juna na magičnim lokacijama bh. prijestolnice. Drugo izdanje GoD Festival potrudit će se nadmašiti prošlogodišnji uspjeh i potvrditi kvalitet koji su prepoznali svi umjetnici i fanovi elektronske muzike, ali i Ambasador.hr koji je Graden of Dreams Festival prepoznao kao izuzetno kvalitetan projekt vrijedan pažnje, nominovavši ga za Regionalni festival godine.

 

Garden of Dreams sve više postaje globalni fenomen, a ove godine će u Sarajevo dovesti neka od najvećih imena na svjetskoj elektronskoj sceni kao što su Roy Rosenfeld, Sebastian Mullaert, Fedja Knajdl, LIFE4FUNK, Runy, After Affair, Echonomist, Mulya G.Edd i Glowal.

 

 

Post_Artists_GoD-04

ROY ROSENFELD / rođen je i odrastao na čarobnim ulicama Jeruzalema, a trenutno boravi u Tel-Avivu, glavnom gradu izraelske elektronske muzike. Pliva u različitim žanrovima elektronske muzike, bilo da je riječ o dreamy, progresivnom, melody, balearnom, percussive i mikro houseu ili hipnotizirajućem minimal technu – stvarno nije važno, jer sve to čini jednistven zvuk Roya Rosenfelda. On tvrdi kako trebamo čuvati i zaštititi jedinstvenost i posebnost svakog od nas, a upravo to ćemo i učiniti na drugom izdanju Garden of Dreams Festivala.

 

 

Post_Artists_GoD-03

SEBASTIAN MULLAERT / ovaj Šveđanin, koji je poznat i kao dio tehno sastava Minilogue, već je etabliran kao moćna sila u svijetu elektronske muzike. Inovativnim pristupom kako životu tako i muzici, uspio je premostiti jaz između elektronske i klasične muzike. Live nastupi Sebastiana Mullaerta djeluju zadivljujuće, spajajući tehničko čarobnjaštvo s energijom, atmosferom i euforijom, a nema sumnje kako će upravo takvo muzičko iskustvo ponuditi i sarajevskoj publici.

 

 

Post_Artists_GoD-07

FEDJA KNAJDL / Feđa je muzičku karijeru započeo najprije sa rock, a kasnije i alternativnim zvukom. Svirao je u nekoliko rock bendova, kao i u alternativnom bendu BADGE, koji je nekada bio vrlo uspješan. Isprva se njegova muzika temeljila na tvrdom (techno) zvuku s naznakom tech-housea, elektro, funk i tribal techno zvuka. Nedavno je, međutim, počeo sve više eksperimentirati sa house zvukovima, kombinirajući i druge žanrove kako bi ih objedinio. Svojim jedinstvenim zvukom Fedja Knajdl će i ove godine publiku Garden of Dreams Festivala baciti u trans.

 

 

Post_Artists_GoD-09

LIFE4FUNK / kao rezident poznatog plesnog bara Diva stekao je vještine mixanja klupske muzike i organizacije događaja. Gostujući u mnogim klubovima u bivšoj Jugoslaviji postao je poznat kao izvrstan izvođač sa fantastičnim DJ vještinama, najboljim izborom underground muzike i svojom dinamičnom vezom s partijanerima. Godine 2007. pridružuje se Englishbreakfast DJ ekipi koja je zaslužna za veliki broj fantastičnih klupskih večeri u Novom Sadu. Sada, nakon 20 sjajnih godina DJ-inga, živi u Rijeci (Hrvatska), gdje vodi noćni klub Crkva te nastavlja biti u istom slavnom raspoloženju, koje će, sigurni smo, prenijeti i na sarajevsku publiku.

 

Post_Artists_GoD-10

RUNY / Stefan Rončević – Runy je boss label, promoter, DJ, producent i siva eminencija projekta CMOK. Runy je čovjek koji je uložio svu svoju energiju u jedinstvenu viziju da elektronsku muziku razvije u lokalnoj sredini u kojoj boravi. Organizujući žurke, bookirajući domaća i inostrana, prateći svoju energiju i svoj DJ njuh, uspio je nakon samo nekoliko godina. Zahvaljujući njemu, Crvenački Potok sada je već omiljena destinacija za sve ljude željne dobrog provoda, a od 12. do14. juna će to biti i Sarajevo.

 

 

Post_Artists_GoD-06

AFTER AFFAIR / trenutno je najtraženiji bh. DJ dvojac koji je osvojio region, čine ga dva iskusna DJ-a – Bonjasky & Ivan Z, a njihovo muzičko partnerstvo temelji se na kombinovanim korijenima različitih žanrova elektronske muzike. Ovaj dinamični duo izglasan je za najboljeg regionalnog DJ-a 2019. na dodjeli nagrada Ambasador. Na Garden of Dreams Festivalu su na svom terenu tako će i ove godine imati priliku raspleasti sve prisutne na plesnom podiju sarajevske bašte snova.

 

 

Post_Artists_GoD-02

ECHONOMIST / iz predivnog Souluna na drugi Garden of Dreams Festival stiže nam i Petros Manganaris, poznatiji kao Echonomist. U ovom je trenutku započeo vlastiti solo projekt Echonomist, izdavši svoje prve pjesme pod etiketama kao što su Resopal, When You Records, Time Has Changed i Dessous Recordings Iako njegov osebujan stil varira negdje između underground tech house i techna, on nikad ne pravi kompromise po pitanju kvaliteta, što ga čini jednim od najplodonosnijih svjetskih producenata. Uvijek je u potrazi za novim zvukovima, muzikom i groov-om kojima će se prodrmati i plesni podij sarajevske bašte snova.

 

 

Post_Artists_GoD-05

MULYA / progresivni genije je već kao dijete počeo sa komponovanje, što i ne čudi jer je njegov otac bio operni dirigent. Zadržavajući flow kotrljajućih synth linija i složenih produkcija, izašao je sa svojim prvim EP-om Marvin, u savršenom trenutku u izdanju MoBlack Recordsa. Remixi za Animal Trainers, Sabb, EP u Bog’s Atlantu i još jedan EP u Leharovom Multinotesu jasno pokazuju da je Marvin bio tek početak. Zato, kada MULYA stupi na Garden of Dreams scenu, nemojte očekivati ​​ništa manje od teških bubnjeva, precizne produkcije i dubokih vibeova.

 

 

Post_Artists_GoD-08

G.EDD / Edin Gazić a.k.a G.Edd rođen je 27. oktobra 1985. u Zenici i jedan je od vodećih DJ-eva u Bosni i Hercegovini. Njegov osnovni stil je house, koji kombinira s elektro i minimalom,a njegove singlove možemo pronaći u različitim žanrovima elektronske muzike. G.Edd je definitivno jedan od onih ljudi koji su rođeni da budu DJ. G.Edd će se opet naći za DJ pultom Garden of Dreams Festivala i svojim DJ setovima oduševiti prisutne u bašti snova.

 

 

Post_Artists_GoD-01

GLOWAL / audio dvojac talijanskih producenata Fabija Giannellija i Alessandra Gasperinija – koji spaja uzburkanu atmosferu, zarazne ritmove i emotivne vokale, stvarajući jedinstveni zvučni identitet. Njihova muzika pokreće tijela, uma i duše. Do sada su nastupali u Londonu, Berlinu, Moskvi, Tel Avivu, Istanbulu, Milanu, Bangaloreu, Firenci, Dubaiju i mnogim drugim lokacijama širom svijeta, a svoj nastup će zabilježiti i u Sarajevu, na drugom Garden of Dreams Festivalu.

 

Od 3. marta puštene su karte po cijeni od 55 KM za cijeli festival, a možete ih kupiti putem servisa kupikartu.ba.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team