8 razloga zašto se radujemo Garden of Dreams Festivalu

[ssba]
June 20th, 2019

Garden of Dreams je novi festival elektronske muzike koji će u Sarajevo dovesti, uz brojne posjetioce festivala, neka od najatraktivnijih imena svjetske elektronske scene! Više od 30 izvođača izmijeniti će se u iduća 3 dana na nekoliko sarajevskih stageova te svojim zaraznim ritmovima i energijom rasplesati nekoliko hiljada posjetilaca. A ovo su samo neke od mnoštva sadržaja koji ne smijete propustiti!

 

1. 48 h neprestanog programa uživo! Livestream / Soundcloud / Social Media_Kako bi 48 h neprestane zabave protekao u najboljem redu, prije nego se uputite na Garden of Dreams Festival sve servisne informacije potražite na Garden of Dreams. Garden of Dreams je butique festival i još mali broj ulaznica dostupan je putem sistema www.kupikartu.ba. No za sve vas koji nećete moći biti s nama uživo osiguran je direktan prijenos nekoliko događaja i na našim online kanalima. Ukoliko od 21. do 23. juna nećete biti u Sarajevu, budite uz gardenofdreams.ba naloge na Facebook, Instagram, SoundCloud i YouTube!

 

2. Otvorenje elektronskih ljetnih igara_Talentovani Šveđanin Jeremy Olander, kojeg nazivaju i nasljednikom Erica Prydza i Deadmou5-a, nastupit će na otvorenju, 21. juna u Domu mladih, što je prvi od četiri velika događaja u okviru Garden of Dreams Festivala. Uz njega, headliner je francuski DJ i producent Olivier Raymond – Oxia, dobro poznat svim ljubiteljima melodičnog techna i minimala. Oxia čiji DJ korjeni sežu još u disco i funk, u produkcijskom se smislu smatra za jednog od najvećih majstora kada je riječ o crossoveru između housea i techna. Domaću podršku ovim sjajnim momcima pružiće Forniva, Vanyano i Roof AW.

 

Garden of Dreams4

3. Ibiza seli na Hum!_Topli pijesak pod nogama, hladno piće u ruci i vrhunska muzika – tako bi ukratko opisali ljeto na Ibizi – mjestu na kojem se rodila zabava. E, pa naredne subote, 22. juna svjetski epicentar partijanja i najljepšeg zalaska sunca se seli podno repetitora Hum! Talijanski wunderkind, Lehar, jedan od najzanimljivijih i najtalentiranijih autora profinjenog savremenog underground zvuka uvest će nas u drugi dan ovog čarobnog putovanja. Lehar je house atrakcija iz Venecije, član je poznate DIYNAMIC porodice, a za svoj četvrti nastup u Sarajevu u sklopu Garden of Dreams događaja odlučio je, kako to u Italiji i biva, povesti i cijeli talijanski klan!

 

Musumeci je muzički projekt Maura Di Martina, sicilijanskog DJa i producenta kojeg je album The Gemini Project probio na međunarodnu elektronsku scenu, a s Leharom nastupa u sklopu koncepta MUSE gdje sviraju s DJ-vima i producentima koji ih inspirišu svojim jedinstvenim zvukom i vizijom elektronske muzike.

 

Olderic je u saradnji s Leharom početkomgodine objavio traku za Siamese Anthology, novo izdanje etikete Siamese, koju vodi duo Adriatique. Njegova biografija mogla bi se ispričati kroz kolekciju od više od 10.000 vinila od kojih je formiran njegov eklektični stil, danas zaštitni znak njegovog rezidentnog kluba CIRQ u rodnoj Veneciji, ali i poznatih klubova diljem Evrope.

 

Talijani dovode i pojačanje u vidu sicilijanskog dvojca Qubica, čiju muziku opisuju kao emotivnu formu melodične savremene techno muzike s primjesama deep housea.

 

Domaćin petorici talijana je DJ i producent G. Edd, residenta u klubu Silver&Smoke u Sarajevu i jedan od organizatora Lunar Festivala u Zenici.

 

Garden of dreams 2017 (4)

 

4. Decibel noć u Domu mladih!_U saradnji sa projektom Decibel.bih, u subotu, 22. juna, jedan od najmlađih španaca koji je ikada svirao u Berghainu, dostavit će nam savršen miks acid ritmova i zaraznih melodija. Originalno Italijan, trenutno baziran u Španiji, Gabriel Cassina, poznatiji kao Regal, popeo se u sam vrh techno scene nakon što je 2012. godine njegova produkcija postala naširoko poznata, te je dobio priliku da putuje svijetom šireći svoj eklektičan zvuk u klubovima kao što su Berghain, Tresor, Mondo i Factory 010. Očekujte dinamičan i raznovrsan set, pošto je Regal poznat kao muzički sheapeshifter!

 

Zvuk Detroita u Sarajevo donosi Eric Cloutier, rezident u zapaženijim klubovima u Berlinu, Detroitu, Nju Jorku. Iako je prisutan na sceni već skoro dvije decenije, ukoliko ste od onih koji žele čuti nešto novo, ovo može biti prava poslastica za vas!

 

Yotam Avni, house i techno producent iz Izraela i čovjek koji stoji iza Avadon kluba, poznat je po izdanjima za Stroboscopic Artefacts, Hotflush i Ovum, a uz Mabruk EP debituje na etiketi Ame i Dixona solo izdanjem. Prošle godine je za Innervisions potpisao traku koja se našla na kompilaciji Secret Weapons.

 

Iz Srbije stiže Ilija Đoković, jedan je od najpespektivnijih DJ-eva i producenata u regiji. Poznat je po svojim energičnim setovima, melodičnog i euforičnog techna, ali i po odličnoj komunikaciji s publikom!

 

Domaćica ovoj međunarodnoj ekipi bit će veteranka bosanskohercegovačke elektronske scene, žena uz čije sjajne techno setove morate plesati do zore – DJ Jasmina.

 

 

5. Novi bosanskohercegovački zvuk_Elektronska scena u Sarajevu ove godine slavi 25 godina postojanja. U ovom periodu pojavio niz sjajnih muzičara u našoj zemlji i Garden of Dreams će biti platforma za podršku i promociju najboljih među njima. Najbolje od novih snaga bosanskohercegovačke elektronske scene odabrali su DJ i producenti Ahmed Talović A Skitzo i Feđa Knajdl, a mlada ekipa vrtiće u klubu Silver&Smoke u subotu, 22. juna.

 

 

6. Muzej na otvorenom_Razvoj kulture u Sarajevu počiva na nekoliko bitnih uporišta poput zanimljive historije, te velikog broja kulturno-istorijskih spomenika iz različitih epoha koji su učinili ovaj grad pravim muzejem pod vedrim nebom. Zato u skladu s tradicijom, ovogodišnji Garden of Dreams završavamo na mjestu gdje sve i počelo, u bašti Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Za sjajnu atmosferu zadužen je madridski DJ Pional. Specifičan je po tome što svira nekoliko instrumenata, pjeva, komponuje i producira vlastitu muzike pa ga smatraju ‘najbolje čuvanom tajnom španskog undergrounda’. Sigurno ste plesali uz Pionalove setove snimljene za Boiler Room i Mixmag, a ne čudi i podatak da se festivalima iz cijele regije njegovo ime nalazi se na vrhu ‘must have’ liste DJa.

 

Još jedan pretalentovani muzičar dolazi iz Berlina. Ruede Hagelstein, njemački DJ, producent, pjevač i tekstopisac pjevao je u horu, mučio se s gitarom i sanjao o karijeri rock zvijezde. Umjesto toga, karijeru DJ je prije 20 godina započeo u poznatom berlinskom klubu Tresor, a danas je rezident kluba Watergate.

 

Iz Dubrovnika nam stiže Tomislav Rugole – Torres, suosnivač WTF festivala i vlasnik etikete BitchBlack.

 

garden of dreams (3)

 

7. 2 x B2B_Pitate se može li bolje od ovoga? E, pa za grand finale prvog Garden of Dreams festivala publika će uživati u dva Back to Back seta i to u izvedbi trenutno najvećih turskih imena elektronske muzike DJ Alicana i Murata Uncuoglua, koji imaju i zajednički label Teknikal Rotation, te miljenika publike i vodećih imena regionalne scene elektro scene Kristijana Molnara i After Affair.

 

 

8. Emocija_Garden of Dreams događaje posjećuju izbirljivi ljubitelji elektronske muzike i dobre zabave što u kombinaciji sa bajkovitim lokacijama, popratnim sadržajima i nekim od najboljih imena svjetske elektonske muzike uvijek prostor ispune sjajnom energijom i emocijom!
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team