A Skitzo: DJ Krush je vječna inspiracija

[ssba]
April 1st, 2018

Povodom nadolazećeg gostovanja sjajnog DJ Krusha razgovarali smo sa Ahmedom Talovićem, aka A Skitzo, klupskim DJ-om i producentom, drugoplasiranim takmičarem DMC Balkan, koji iza sebe ima nastupe širom planete, od festivala kao što su Exit, Hideout, Sonar, pa sve do klupske svirke u zemljama kao što su Francuska, Španija, Njemačka, UK, sve do Brazila.

 

 

Kao DJ si već dugo na lokalnoj i regionalnoj sceni, te sa tvojim iskustvom najbolje je za početak pitati te o našoj sceni u BiH – kako je ti vidiš u budućnosti, postoji li tržiste, izdavaštvo, koliko je bitna uloga i odaziv publike, uloga medija …

- Stvari su krenule na bolje, vidim scenu dosta progresivnom i kreativnom, tržište postoji, međutim, ako ga usporedimo sa regionalnom i svijetskom scenom i dalje je nedovoljno. Drago mi je da su se pojavile nove izdavačke kuće koje promovišu i izdaju muziku domaćih autora, kako u našoj državi tako i u regionu. Pored sopstvene satisfakcije, bez publike ništa ne bi imalo smisla, a mediji danas igraju veliku ulogu u svemu tome, brojne muzičke platforme kao što su Soundcloud, Mixcloud, Spotify, te promocija na ostalim društvenim mrežama.

 

Na producentskom polju si dosta produktivan, mnoge su se lijepe saradnje desile i vjerujemo da dosta toga imaš u planu. Molim te, izdvoji najdraže saradnje i planove koje nam već smiješ otkriti. 

- Trenutno dosta toga se priprema… Drago mi je što sam postao član Mirabilis Records family sa Alexom Nemecom, Fornivom i Eleven Sins. Nova izdanja dolaze za etikete kao što su Manual music iz Holandije, Traum schallplatten iz Njemačke, Where the heart is iz Amerike i Mirabilis iz Slovenije.

 

 

Vrlo nam je zanimljivo da si inicijator platforme Modular koje u sklopu svog djelovanja radi i DJ radionice. Smatramo takavu inicijativu vrlo pohvalnom i nadamo se da će obogatiti scenu u BiH. Reci nam nešto vise o vašim aktivnostima, kako se zainteresvani mogu prijaviti?

- Prvi Modular workshop je krenuo prije mjesec dana, a zainteresovani za drugi ciklus radionica se mogu prijaviti na Facebook stranici Modular ili putem e mail-a: modularmodulus@gmail.com.

 

Ti si jedan od rijetkih sa regionalne scene koji je imao čast dijeliti line up sa Krushom. Možeš li se prisjetiti tog iskustva?

- Da, bilo je to 2007. u Zagrebu, Boogaloou u organizaciji (CFSN) Confusion ekipe, Illectric Funk Festival Special i za mene do jedno od nevjerovatnih iskustava. Radio sam set sa DJ Venomom iz Zagreba, više abstract hip hop, turntableism set, dosta drugačije od muzike koju danas radim. Pored Krusha tu su bili još i ekipa iz Zagreba Funk Guru, Phillipe, Feelipa, Dubway, DJ Rea. Sjajan gig sa super ljudima, Krush je prosto razvalio umove publike sa svojim vestax mixerom i vinilima.

 

Po tvome mišljenju kao producenta i DJ možeš li nam reći zašto je za bh. publiku bitna svirka i prvi dolazak Krusha u Sarajevo?

- Dolazak većih imena kao sto su Krush, Dixon, Kraftweark čine scenu mnogo bogatijom. Bitno je zbog publike koja ima priliku slušati omiljene izvođače u svom gradu, ali i za one koji tek otkrivaju ko je Krush, koji je za neke od producenata bio i ostati vječna inspiracija. Nadam se da će njegova muzika u ovom gradu inspirisati nekog novog producenta i DJ-a baš kao što je mene.

 

A Skitzo Promo X

 

Očekujemo užarenu atmosferu na plesnom podiju od samog početka događaja sa tebi dobro poznatim kolegama sa scene. Ovaj put ćemo te ipak slušati i gledati tvoje vještine na gramofonima, a to se nije desilo odavno. Kakav set spremaš za 7.april, noć koju s nestrpljenjem svi očekujemo?

- Speeeeecial one! Potrudio sam se da iskopam neke stare trake iz prošlosti, od down tempo i trip hop do ludih breaksa od Ninja tunea perk Warp zvuka sve do DJ Shadowa i RJD2. Spreman sam, čekam vas.

 

 Navedi 3 činjenice zbog kojih misliš da se DJ Krush u Sarajevu ne smije propustiti?

1. Taj beat !!!

2. Nešto drugačije na programima u gradu.

3. Bitno je doći, jer podržavate domaću, regionalnu scenu, Sarajevo i Sarajevo Intergalactic Session koji je već skrojio sjajan program, a vjerujem da će 2019. biti još bolja. Vrijedi zbog vas, a i zbog nas.

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team