Ademir Kenović, Vedrana Seksan i Elmir Jukić u stručnom žiriju 14. Mostarske liske

[ssba]
April 13th, 2017

Četrnaesti Međunarodni festival komedije Mostarska liska održava se u Mostaru se od 22. do 29. aprila, u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru. Na festivalu gostuju najbolje predstave iz produkcije u protekloj godini iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. U programu festivala je osam predstava (sedam u konkurenciji za nagrade i jedna u čast nagrađenih), a sve izvedbe počinju u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. O najboljim predstavama festivala odlučuje stručni žiri koji će raditi u sastavu: Ademir Kenović (predsjednik), Vedrana Seksan i Elmir Jukić.

 

 

Ademir Kenović, reditelj, producent, scenarist, rođen je u Sarajevu 1950. Studirao na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i diplomirao. Studirao je film, englesku književnost i umjetnost na Dennison univerzitetu u Ohiu, SAD. Bio je dugogodišnji  profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Njegov film Ovo malo duše (1986.) otvorio je prestižnu selekciju Quinzaine na filmskom festival u Cannesu. Njegov drugi film Kuduz (1989.) bio je nominiran za nagradu Felix, dobio je nagradu Europske filmske akademije za duh filmova koji dolaze iz Sarajeva…. Režirao je i filmove MGM Sarajevo, Ulica pod opsadom, Savršeni krug, Tajni prolaz, a producirao niz uspješnih poslijeratnih filmova.

 

Vedrana Seksan, glumica, diplomirala je 1998. na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek gluma. Pohađala workshopove u BiH i Hrvatskoj, a na Britanskoj akademiji za izučavanje scenskih borbi u Londonu završila osnovni kurs scenskih borbi i mačevanja. Stekla zvanje magistrice umjetnosti (2005) na Essex University (East 15 Acting School) u Londonu, Odsjek gluma. Ostvarila brojne uloge u teatru i na filmu. Stalni je član Drame Narodnog pozorišta Sarajevo od 2007. godine.

 

Elmir Jukić, reditelj, rođen je u Sarajevu, gdje je završio i režiju na Akademiji scenskih umjetnosti. U pozorištu je režirao sljedeće predstave: Proces, Franz Kafka, Narodno pozorište Sarajevo, U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce, Abdulah Sidran, Narodno pozorište Sarajevo, Priviđenja iz srebrenog vijeka, Almir Bašović, Narodno pozorište Sarajevo i Žaba, Dubravko Mihanović, Kamerni teatar 55, Sarajevo. Na filmu: Čovjek koji je kuću zamjenio za tunel, kratki dokumentarni film, Ram za sliku moje domovine, kratki igrani film, Majka, kratki igrani film, Žaba, igrani film; na televiziji: Lud, zbunjen, normalan – humoristička serija od 264. epizode, Dva smo svijeta različita – humoritstička serija od 14. epizode, Kriza – humoritstička serija od 24. epizode.

 

Ulaznice su u prodaji po sljedećim cijenama: 10 KM cijena jedne ulaznice za predstavu, a cijena paketa ulaznica (za svih osam predstava festivala) je 50 KM. Karte se prodaju na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, a rezervacije na broj 036/ 550 – 128.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team