Aida Minibaeva & VLTRA_U @ Silver & Smoke

[ssba]
October 1st, 2019

U subotu, 5. oktobra 2019. iz Rusije i Kinu stižu Aida Minibaeva i Vltra_U. Lokalna podrška bit će im G. Edd.

 

Aida Minibaeva provodi vrijeme u klubovima otkad zna za sebe. Još kao tinejdžerka u svom rodnom gradu Ufa u Rusiji Aida je redovno posjećivala techno, house ili drum’n’bass žurke. Kada se prije deset godina presjelila u Peking i počela izlaziti u danas kultni klub Lantern, Aida je počela puštati muziku s grupom prijatelja. Godinama je usavršavala zanat i pomijerala granice zvučnog opsega, prilagodjavajući se prostoru, dobu dana, ili publici. Aidina kolekcija dozvoljava joj uskočiti u bilo koji muzički pravac, bio to techno, breakbeat, minimal, ili štogod izmedju. Vremenom je postala cjenjean umjetnica koja publiku zna u istom mahu oduševiti i iznenaditi.

 

 

Pored muzike, Aida Minibaeva također je angažovana unutar scene, najviše kroz projekat techNOrules koji se fokusira na isključivo ženski lineup. Kao suosnivačica i kreativna direktorka, Minibaeva je konceptom ostvarila veliki uspijeh dovodeći gotovo sve didžejke iz Kine za mikspult, uz nekoliko inozemnih artista, te techNOrules danas uživa veliko poštovanje.

 

Ovo muzičko putovanje Aidu je odvelo po cijeloj Kini, ali i u Mongoliju, Južnu Koreju, Moskvu i konačno Amsterdam Dance Event 2018. Trenutno je na evropskoj turneji, gdje će pored Sankt Petersburga, Beograda, Amsterdama i Berlina posjetiti i Sarajevo.

 

VLTRA_U

VLTRA_U

Uroš Veselinović ne može život zamisliti bez muzike. Oduvijek je bio okružen producentima i didžejevima, što ga je natjeralo da i sâm to postane, prvo kao dio dueta Vintage Future, potom i samostalno kao VLTRA_U. Od preseljenja u Peking 2015. godine gradio je stabilnu bazu pratilaca organizirajući partije širom grada.

 

Dvije godine kasnije VLTRA_U osvaja prvo mjesto na lokalnom Open Decks natjecanju, te ubrzo njegov zvuk postaje prepoznatljiviji. Započinje saradnju sa Toxic Entertainmentom, lokalnim promoterom, kao njihov A&R direktor i resident DJ tokom godinu dana. VLTRA_U uskoro postaje ključna figura pekinškog noćnog života.

 

Danas na čelu sopstvenog projekta Peace And Love All Night Long Uroš Veselinović uživa da pušta cijelu noć, polako ali sigurno gradeći solidan dance floor do ranih jutarnjih časova. Njegov zvuk ne zna za granice: može to biti downtempo, disco, acid house, ili deep tech. Pored Pekinških klubova, VLTRA_U nastupao je širom Kine, ali i u Hong Kongu i Južnoj Koreji, a trenutno je na evropskoj turneji sa Aidom Minibaevom.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team

FBL 1000x500 px