Ajla Hodžić: Recept za dobar modni blog su zanimljiv sadržaj, specifičan stil i odlične fotografije

[ssba]
April 12th, 2014

Nedavno je završeno takmičenje za bh. modne blogere koje su organizirali luksuzni shop cipela Alkibia, United Nude, Givenchy i naš portal. Pobjednica takmičenja je Ajla Hodžić, studentica Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, strastvena zaljubljenica u modu, part-time model, modna blogerica i vlasnica bloga Ma Petite.

 

Blog je počela pisati prije tri godine, jer je oduvijek željela prostor za sebe, mjesto gdje bi mogla bilježiti kako svoje odjevne kombinacije tako i određene događaje iz života. Blog je bio idealna prilika za to. Iako u početku zamišljen kao fashion diary vremenom je postao mjesto zarade.

 

 

Pobijedili ste na takmičenju za bh. modne blogere. Kako ste se odlučili prijaviti?

- Kada sam prije nekih mjeseca dana vidjela objavu o takmičenju koja je izišla na Fashion.Beauty.Love bila sam mnogo uzbuđena i jednostavno morala da se prijavim.

 

Jeste li očekivali prvo mjesto?

- Prvenstveno kada se radi o mom blogu i postovima koje radim za blog trudim se da sve bude kvalitetno i na svjetskom nivou. Mogla bih reći da sam se nadala da će se taj kvalitet prepoznati i na takmičenju.

 

Učesnici takmičenja za modne blogere trebali su objaviti fotografije u United Nude cipelama, a vrlo često u Vašim postovima upravo vidimo United Nude brend, zašto je za Vas to poseban brend?

- United Nude je na prvom mjestu udobna i kvalitetna obuća. To je nešto što želi svaka žena koja nosi visoke potpetice. Odličan i unikatan dizajn, također, mnogo cijenim. Svima upadaju u oči i izazivaju mnogo reakcija.

 

ajla-2

foto_Armin Čolo

 

Kažete da se trudite biti na svjetskom nivou i raditi kvalitetno Vaš blog, šta je to što po Vama čini kvalitetan modni blog?

- Kvalitetan blog treba da sadrži prvenstveno zanimljiv sadržaj za čitatelje, to jeste osoba koja vodi blog treba da ima specifičan stil, nešto što nije svakodnevno i svima dostupno. Zatim odlične fotografije, jer one su te koje određeni outfit mogu izvući da izgleda fantastično ili isto tako neki odličan outfit ne učiniti zanimljivim zbog loše kvalitete. Kvalitetan blog, također, zahtjeva dosta vremena, truda i ulaganja.

 

Koliko se Vaš život promijenio nakon otvaranja bloga? Koje su pozitivne, a koje negativne strane?

- Promijenio se na način da su mi određene stvari trenutno dostupnije, upoznala sam mnogo zanimljivih osoba i imam mnogo više odjeće, ali i dalje radim stvari koje sam radila i prije nego sam osnovala Ma Petite blog.

 

Modni i beauty blogeri su jako popularni u svijetu, reklamiraju modne brendove, snimaju editorijale, rado su viđeni gosti na eventima, većina njih pokreće vlastite brendove. Šta mislite koliki je zapravo značaj modnih blogova u današnjem modnom svijetu i biznisu? Kakva je po tom pitanju situacija u BiH?

- Uticaj blogera u modnom svijetu je velik. Kao što ste rekli, oni su ti koji diktiraju trendove, zauzimaju prva mjesta na sedmicama mode. Plaćeni su da nose određene brendove i da posjećuju modne događaje. Blogerska i modna scena u BiH su još uvijek na niskom nivou, međutim, razvija se. Mogu primjetiti razliku. Kao modni bloger prije 3 godine nisam imala nikakvih mogućnosti, nije se znalo u BiH da postoji takva vrsta scene, dok danas, mnogo više nam posvećuju pažnje i pruža nam se mogućnost učestvovanja i gostovanja na modnim događajima.

 

Koje domaće, a koje svjetske blogere pratite?

- Od domaćih blogera pratim Vladana Gavrića, a od stranih Lisu Dengler.

 

foto_Armin Čolo

foto_Armin Čolo

 

Što je za Vas stil i kako biste opisali svoj modni izričaj? Šta je to što Vaše odijevanje čini jedinstvenim?

- Stil predstavlja način života, od muzike koju rado slušamo, filmova koje gledamo, hrane koju jedemo, mjesta na koja izlazimo i, na kraju, odjeće koju nosimo. Moj stil je jedinstven iz više razloga. Oduvjek sam bježala od toga da imam odjeću koja je dostupna svima, volim da nosim unikatne komade. Trendove ne pratim luđački i trudim se preuzeti samo pojedine trendi komade koji mi pristaju.

 

 Gdje bh. žene / muškarci najviše griješe kod odijevanja?

- Greška je u tome što većina naših građana ne prati modnu scenu van granica naše države.

 

Tko je po Vama najbolje odjeven u BiH?

- Najbolje odjeven muškarac je Vladan Gavrić, a od ljepšeg spola spomenula bih Martinu Sairu Konaković koja me oduševljava svojom ženstvenošću i naravno Ninu Vargu koja ne samo da stvara savršene odjevne komada već se i tako oblači.

 

foto_Armin Čolo

foto_Armin Čolo

Spomenuli ste Ninu Vargu, koga biste još izdvojili od bh. dizajnera/ica?

- Omiljena dizajnerica mi jeste Nina Varga, svima je već poznata moja zaluđenost Nininim dizajnom. Ali, mnogo cijenim rad i Milana Senića, te djevojaka iz She:You i Moa Baggeek.

 

Kažete kako volite unikatne komade odjeće, može li BiH zadovoljiti Vaše shopping potrebe, ili nekad možda morate skoknuti i u inozemstvo po krpice i modne dodatke?

- Većinu odjeće koju možete vidjeti na blogu je odjeća koju sama dizajniram. Također, nosim i neke sponzorske odjevne komade koje dobijam radeći kao model, tako da rijetko kad shoppingujem.

 

Kakvi su planovi za budućnost, u kojem smjeru će se razvijati Vaš blog? 

- Trenutno imam previše obaveza na fakultetu, pa će planovi vezani za blog malo sačekati.

 

 

razgovarala_Besima Svraka
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team