Akademija VII zvanično otvorena u Sarajevu

[ssba]
October 1st, 2019

Akademija VII U Sarajevu je zvanično otvorila svoja vrata, a domaćini su bili osnivač Fondacije VII- Ron Haviv, Hasnija Zulić, menadžerica operacija i Lejna Čelebičić, program koordinatorica. Svečano otvorenje savremenog prostora Akademije VII u Sarajevu je ugostilo veliki broj zvanica iz društvenog, kulturnog i političkog života Sarajeva, uključujući i predstavnike diplomatskih predstavništava u BIH, ambasadore SAD-a, Erica Nelsona, Ujedinjenog Kraljevstva Matthew Fielda, Republike Francuske, Guillaume Roussona, Republike Italije Nicole Minassija, Republike Slovenije Zorice Bukinac, kao i sve ljubitelje fotografije i vizuelnog novinarstva.

 

Akademija VII je ove godine u maju bila organizator prvog Festivala slike.

 

YRDA3256-00

 

U zadnjoj sedmici mjeseca septembra/rujna Akademija VII je organizirala prvu od tri sesije o Narativnoj i dokumentranoj praksi 2019/2020 koja je posvećena mladim i profesionalnim fotografima iz regiona. Seminar vode Zijah Gafic i Dr. Paul Lowe, kao i dodatnih devet predavača iz cijelog svijeta.

 

Tokom seminara fotografkinje i fotografi će naučiti na koji način razvijati trajno svoju profesionalnu karijeru u vizuelnom pripovjedanju priča, uključujući osmišljavanje, istraživanje i planiranje ideja o nastanku priča. Učesnici će biti izloženi suočavanju s etičkim i moralnim izazovima prilikom kretanja u zamršenom labirintu dokumentiranja života drugih.

 

YRDA3302-00 (1) YRDA3271-00

 

O Akademiji VII

 

Akademija VII je neprofitna medijska edukativna inicijativa osnovana s ciljem demokratizacije pripovijedanja koja omogućava da se putem grantova i stipendija za žene i muškarce iz manje zastupljenih zajednica održava obuka za novinarke i novinare kako bi se glas njihovih zajednica čuo u medijima.

 

Cilj Akademije VII je stvaranje mreže lokalnih i autohtonih pripovjedača širom svijeta koji su predstavnici svojih zemalja, zajednica i plemena.

 

Naše studente ćemo također upoznati sa osnovama poslovnog planiranja, budžetiranja, marketinga, brandinga, finaciranja, pisanja prijedloga, dizajna i strateškog komercijalnog razmišljanja.

 

Akademija VII trenutno stipendira dva studenta iz Južne Azije na Danskoj školi novinarstva u Aarhusu i daje dvije stipendije za magisterij za studente iz Bangladeša (za obuku sljedeće generacije trenera).

 

Akademija VII također će sarađivati sa regionalnim kulturnim i obrazovnim institucijama na Balkanu i sirom svijeta.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team