Aljoša Zečević: Ako unutar sebe nosite #samoljubav vaš život može biti lijepa i #samoljubavna priča

[ssba]
March 12th, 2014

Nakon prvog (veoma veselog i zaljubljenog) #samoljubav vikenda serija klupskih svirki DJs Said5, Riven i Aljosha nastavlja se sa sjajnom muzikom, pozitivnom energijom, uz iznenađenja i nagrade. Nova druženja su 14. marta kad nas očekuju RIVEN i SAID5 i subotu 15.marta i odlično društvo HATOR MASTERAMAR KAY i ALJOSHA.

 

Odlučili smo predstaviti ekipu koja stoji iza projekta #samoljubav. Razgovarali smo sa Aljošom Zečevićem aka Dj Aljosha.

 

 

Kako i kada ste otkrili DJ-ing?

- Kada sam imao 12 godina stariji brat je donio gramofone u kuću…. Davne ’98.

 

Koliko je bilo teško izgraditi ime u Dj svijetu?

- Za mene je to bio nekako prilično opušten put. Imao sam prednost, jer sam bio najmlađi Dj u regionu kako sam počeo svirati sa 14 godina. Dijete sam House-a i u to vrijeme nije uopće bilo Dj-a koji svirali isti pošto je Techno vladao scenom, tako da sam automatski bio “drugačiji”.

 

Kako biste opisali Vaše beatove, koji je tvoj zvuk?

- U osnovi je to House, ali ima uticaja svih ostalih žanrova i podžanrova elektronske muzike. Funk i Disco imaju, također, veliki uticaj. Veseli i #samoljubavni ritmovi i melodije.

 

Koje artiste, producente biste mogli izdvojiti kao one koji su Vas inspirirali da se počnete baviti DJ-ingom i produkcijom?

- Armand van Helden je definitivno bio moj omiljeni Dj kada sam se počeo baviti Dj-ingom. Nakon deset godina sviranja počeo sam producirati. U tom trenutku mi se dopadao način rada više njih, aranžmani kod van Buurena, kvalitet sounda i postprodukcija kod Tiesta itd…

 

a2

 

Recite nam više o projektu #samoljubav!

- #samoljubav je više odnos prema životu i svemu oko nas. Sve počinje s ljubavlju, smatramo da je to jedini ispravan stav. Odlučili smo napraviti klupski koncept, kojeg su odmah prepoznali mladi u Sarajevu, da bi muzikom pričali i širili ono što osjećamo. Ne volim da mislim da zato što je nešto prošlo ispred nas nije nešto ljepše i bolje. Ako unutar sebe nosite #samoljubav vaš život može biti lijepa i #samoljubavna priča.

 

 

 

 

Vrlo često nastupate u Hrvatskoj, od svih nastupa, možete li izdvojiti party i publiku za pamćenje?

- Da, rezidencija u Papayi na Zrću je highlight moje godine, kako kalendarske tako i Dj. My time to shine! A, nastup, bio je to februar 2000. godine, gost je bio Spiller, a party se održavao u CDA. Sarajevska publika je inače jako zahtjevna, ali to je bila noć za pamćenje kako kod nas organizatora tako i kod posjetitelja. Često se sjetimo te večeri i uvijek rezultuje višesatnim prepričavanjima.

 

a1

 

 

Koliko je digitala utjecala na sve partye i to da danas svako može postati DJ?

- Prefiks DJ možete staviti bilo ko ako to želi, tako da mislim da digitala nije povezano sa Dj-ingom koliko je sa dostupnosti muzike svima. Dosta stvari je lakše, kao npr. da ne moramo nositi velike torbe sa pločama nego sa slušalicama i torbici i USB stikom u džepu idemo nastupati. Mislim da je simetrično sa prelaskom u digitalnu eru i značaj elektronske muzike u svijetu rastao tako se i dosta “pravila” promijenilo, tako da sada možete biti izvrstan DJ, ali ako ne producirate muziku niste daleko dogurali. Prodaje vas muzika koju proizvodite, tu sve počinje i završava.

 

 

Ko je po Vama najbolji bh. DJ?

- A.Skitzo ili Ahmaad je Dj kojeg ja volim nazivati ”mačkom“. Odlično poznavanje muzike u globalu, od 70-ih preko hip-hopa do dance muzike, i sve to sa nevjerovatnom tehnikom miksanja. Respect.

 

 

Koji je Vaš neprikosnoveno omiljeni vinil? 

- Broj 1 je definitivno i bez konkurencije nakon svih ovih godina Armand van Helden – You don’t know me. To je ploča koje je obilježila moje djetinstvo i koju sviram u 90 posto svojih setova.

 

 

YouTube Preview Image

 

 

Top ploče koje bi svako trebao imati u svojoj kolekciji?

1. Cary Brothers – Ride (Tiesto Remix),

2. Fish Go Deep & Tracey K – The Cure and The Cause (Dennis Ferrer Remix),

3. Fritz & Paul Kalkbrenner – Sky and Sand

4. Frankie Knuckles presents Satoshi Tomie – Tears

To su moji all time favourites, must have.

 

 

Da li Vam ikad dosadi Dj-ing?

- Nakon 45 dana uzastopnog sviranja da niti jedan dan ne pomislim da bih želio biti bilo gdje drugo nego na bini za pultom, mislim da bi trebao biti adekvatan odgovor.

 

 

Planovi?

- Trenutno sam u fazi produciranja EP, četiri pjesme koje će bti završene do juna. Odlučio sam ih “pustiti” da skroje moje planove.

 

razgovarala_Besima Svraka
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team

FBL 1000x500 px