Amir Groove: Radujem se ponovnom druženju u Sarajevu

[ssba]
May 12th, 2016

Amir Groove, Mostarac sa londonskom adresom na petak 13. zagrijat će plesni podij sarajevskog kluba Silver & Smoke na novom izdanju događaja Moovin’ and Groovin“ gdje će ga ugostiti Šivini drugari, Edib D i Nazzif. Amir svoju karijeru već dugi niz godina gradi kroz show Monday Deep Session na Push Fm radiju u Londonu, emisiji u kojoj je ugostio brojne svjetski poznate Dj-eve i producente, ali i na radiju Ibiza Sonica. U povodu ovog gostovanja razgovarali smo sa Amirom o njegovoj karijeri u inostranstvu, produkciji, domaćoj sceni…

 

 

Šta možemo očekivati od nastupa u Silver & Smoke narednog weekenda? Kakvu nam selekciju pripremaš?

- Što se tiče selekcije muzike koju ću da puštam u Silver & Smoke, to će biti fuzija Deep House i Deep Techna. Uglavnom muzika koju inače puštam kada radim u klubovima.

 

Kako je sve to počelo nakon tvog odlaska iz Mostara i dolaska u London?

- Po odlasku u London, počeo sam da radim sa brendom pod nazivom Come to my House, radili smo promocije po londonskim barovima i klubovima. Nakon kraćeg vremena, počeo sam voditi svoj show na londonskom PushFmu gdje sam ostao nekih 5 godina. U taj show sam dovodio goste, poznata imena DJeva i producenata. Naime, nisam se puno obazirao na imena, važna mi je bila kvaliteta i stil koji bi se uklapao u moj show. Jedan od gostiju je bio i Igor Marijuan, direktor Ibiza Sinica radija sa Ibize. Nakon showa, ponudio mi je da pređem na njihov radio, što sam objeručke prihvatio. Taj korak i pristup Sonici mi je otvorio vrata od čitave svjetske elektronske scene. Dijelio sam studio sa mnogim velikanima elektronske muzke. Imena kao što su Carl Cox, Nick Curly, Solomun, Josh Wink, Kevin Yost i mnogih drugi, gostovali su mojoj emisiji. Upravo Kevin Yost mi je bio od dražih koje sam ugostio u svojoj emisiji Monday Deep Session. Show i danas okuplja mnoge slušaoce, širom svijeta, broj dostize i do 10.000 downloads na iTunes, mjesečno.

 


 

Da li trenutno radiš nešto na polju produkcije?

- Što se tiče produkcije, tu sam malo “zakočio”. Izdao sam nekoliko EP-a za DeepClass rec, zatim za kompilacije za Nassau Beach club na u Ibizi i kompilaciju za ReadyMix records. Nedavno sam izdao EP za španski record label Juan Belmonte Music, producent koji je radio sa imenima poput Santana, Prince, Kyle M i mnogim drugim artistima.

 

 

Kako ti se sa vremenske distance od 16 godina, od kada si otišao u London, čini domaća, ali i regionalna scena? Koliko pratiš šta se dešava?

- Domaću scenu, iz EX Yu, pratim i pratio sam sve ovo vrijeme od kada sam van granica naše zemlje. S ponosom mogu da kažem da sam jako sretan jer kod nas ima jako mnogo kvalitetnih artista. Izdvajam i jako cijenim rad mojih dragih kolega iz Šivinih Drugara, inače neki od njih su bili i moji gosti na radiju. Izuzetno se radujem ponovnom susretu.

 

 

Tvojih top 5 traka koje voliš da puštaš u posljednje vrijeme?

- Matthew Dekay and Lee Burridge – Lost in a Moment (Original Mix), Matthew Dekay – Fangtango, Bedouin – Flight of Birds (Original Mix), Dole & Kom – Phara Oh (Original Mix) i Dubtribe Sound System – Do It Now

YouTube Preview Image


Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team