Apsolutni pobjednik nagrada Zlatni globus je film LA LA LAND

[ssba]
January 9th, 2017

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus, apsolutni pobjednik u kategoriji filma bio je mjuzikl La La Land, koji je ugrabio sedam nagrada u svih sedam kategorija za koje je bio nominiran. Time je taj film oborio rekord koji su još sedamdesetih postavila ostvarenja Let iznad kukavičjeg gnijezda (1975) i Ponoćni ekspres (1978) sa po šest osvojenih nagrada.

 

Mjuzikl La La Land osvojio je nagrade u svim najvažnijim kategorijama – za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg reditelja, najbolju muziku i najbolju originalnu pjesmu, kao i Emma Stone i Ryan Gosling za najbolju žensku i mušku ulogu.

 

YouTube Preview Image

 

Najboljom dramom proglašen je Moonlight reditelja Barryja Jenkinsa, najboljim filmom na stranom jeziku proglašen je Elle Paula Verhoevena, dok je najboljim animiranim filmom proglašen Zootopia.

 

Zlatni Globus za najboljeg glumca u drami osvojio je Casey Affleck za ulogu u filmu Manchester by the Sea reditelja Kennetha Lonergana. Najbolja glumica u drami je Isabelle Huppert (Elle). Najbolja glumica u sporednoj ulozi u drami je Viola Davis (Fences), dok je Zlatni Globus za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u drami osvojio Aaron Taylor Johnson za film Nocturnal Animals.

 

S televizijske strane, najboljom dramskom serijom proglašena je Netflixova serija The Crown dok je najboljom komedijom ili mjuziklom proglašena FX-ova serija Atlanta. Najbolja serija ograničenog trajanja ili televizijski film je The People vs. OJ Simpson.

 

YouTube Preview Image

 

Zlatni Globus za najbolju žensku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobila je Sarah Paulson za The People vs. OJ Simpson, dok je Globus za najbolju mušku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobio Tom Hiddleston za seriju The Night Manager.

 

Najbolja glumica u dramskoj seriji je Claire Foy (The Crown), dok je najbolji glumac u dramskoj seriji Billy Bob Thornton (Goliath). Zlatni Globus za najbolju glumicu u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobila je Tracee Ellis Ross (Black-ish) dok je Globus za najboljeg glumca u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobio Donald Glover za seriju Atlanta.

 

Zlatne Globuse za sporedne uloge u televizijskim serijama, serijama ograničenog trajanja ili televizijskim filmovima dobili su Olivia Colman i Hugh Laurie za seriju The Night Manager.

 

YouTube Preview Image

 

 

Ovogodišnji će se prijenos ponajviše pamtiti po strastvenom govoru Meryl Streep koja je dobila nagradu Cecil B. DeMille u kojem je otvoreno kritizirala Donalda Trumpa. Očiti i ne tako očiti napadi na izabranog predsjednika SAD-a nisu izostali tijekom dodjele, no konkretna kritika koju je Streep uputila bila je najupečatljivija.

 

YouTube Preview Image


Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team