Avon Djevojke na trčanju: Zabavna i društveno odgovorna trka

[ssba]
August 29th, 2019

Nakon brojnih uspješnih projekata omasovljavanja rekreativnog trčanja i promocije zdravog života, Udruženje Marathon Sarajevo će organizovati i sedmo izdanje najstarije trke samo za žene BiH – Avon Djevojke na trčanju. Generalni sponzor AVON već preko 130 godina podržava akcije koje osnažuju žene.

 

U nedjelju, 1. septembra, sa početkom u 10:00 sati ispred SCC centra u Sarajevu, održat će se i 7. po redu šetnja/trka za žene svih generacija, pod nazivom AVON Djevojke na trčanju. Ovaj sportski i društveno odgovorni projekat je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađanki, ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda. Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, a sportske manifestacije poput ove su duga praksa u svim modernim zemljama.

 

Avon djevojke na trčanju 5

 

Kao i svake godine, društveno odgovorni aspekt trke bit će od izuzetne važnosti te će trka poslužiti i kao platforma za humanitarne projekte i podršku za nekoliko korisnih inicijativa sa posebnim naglaskom na borbu protiv karcinoma dojke. Ovom prilikom, organizator trke, Udruženje Marathon Sarajevo dodijelit će i novčanu donaciju Udruženju Rubin iz Hadžića.

 

- Velika nam je čast što smo već nekoliko godina dio ove zanimljive utrke i što na ovaj način promovišemo zdravi način života. Kompanija Avon već preko 130 godina djeluje u cilju osnaživanja žena, a od 1992. godine djelujemo u cilju borbe protiv raka dojke. Od samog osnivanja kompanije do danas žene su naša inspiracija i njihova dobrobit nam je na prvom mjestu. Zbog toga je zdravlje žena nama jako bitno, jer samo zdrava žena może biti i sretna i ispunjena žena. Iz tog razloga Avon je globalno prepoznat kao najveći koorporativni zagovornik borbe protiv raka dojke, bolesti koja najviše pogađa upravo žene. Zato vjerujemo da ova utrka koja je dovoljno jednostavna da i rekreativci učestvuju, savršen način da predstavimo upravo naš Fond za borbu protiv raka dojke, izjavila je Šejla Korjenić, Avon BiH PR specijalista. Dan poput ovoga je savršen za druženje cijele porodice, i prilika da naše drage dame urade nešto za sebe ali i za društvo. Zato ih pozivamo da nam se pridruže u što većem broju i da zajedno istrčimo još jednu utrku, dodaje Korjenić.

 

Avon djevojke na trčanju 6

 

Trasa trke duge 4 km startat će ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu, te prolaziti kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Sve učesnice očekuju specijalno dizajnirane dry fit majice, startni broj sa čipom za mjerenje vremena, okrepa, brojni pokloni sponzora trke, zajedničko zagrijavanje pred trku te odličan muzički i zabavni program. Za tri najbrže djevojke, generalni sponzor AVON, te Mikrokreditno društvo IuteCredit BH pripremili su vrijedne nagrade.

 

Avon djevojke na trčanju 7

 

Iz Udruženja Marathon ističu kako je distanca trke dovoljno kratka kako bi bila dostupna svim zainteresiranim učesnicama koje žele trčati ili šetati, bez obzira na njihov nivo spremnosti. Prijave su dostupne na oficijelnoj web stranici Udruženja Marathon ili na dan trke.

 

Broj mjesta je ograničen na 500, te organizatori savjetuju svim zainteresiranim da osiguraju svoj startni broj na vrijeme. Podizanje startnih paketa bit će organizovano u prostorijama sarajevskog BKC-a u subotu, 31.8. od 11 do 17 sati te na dan trke, 1.9.2019. od 8:45 do 9:45 u zoni starta/cilja trke (ispred SCC-a).

Značajnu podršku projektu pružili su: generalni sponzor, kompanija AVON te Olimpija, SCC, Mikrokreditno društvo IuteCredit BH, Hyundai, Garmin, Always, Venus, Garmin, Biona, Cinema City, Zlatara “Sofić” i Metaphysika. Posebnu medijsku podršku pružili su: portal Klix.ba, Radio Antena te Radio Mix.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team