AVON Eve Duet EDP: Parfem po mjeri vašeg raspoloženja

[ssba]
December 12th, 2017

Avon predstavlja dva različita parfema u jednoj bočici, koji omogućava stvaranje brojnih kombinacija i pravo uživanje u vlastitim mirisnim kreacijama. Osvježavajuće i razigrane note jednog mirisa ili senzualne drvenaste note drugog inspirisale su i modne kreacije! Kraj septembra u Zagrebu bio je rezervisan za AVON druženje na kojem je predstavljen prvi Avonov dual miris Eve Duet EDP, a koji je lansiran na posebnom događaju u prekrasnom ambijentu Kaptol Boutique Cinema.

 

foto_Hamza Kulenoviće, model_ Azra Bešić, make-up_Amna Kečalović snimili smo nekoliko fotografija sa kreacijom Ene Jajalo u Bihaću.

foto_Hamza Kulenović, model_ Azra Bešić, make-up_Amna Kečalović 

 

 

 

Miris kao modna inspiracija

 

Avon lansiranjem Eve Duet parfema slavi različitost uloga koju žena u svom životu ima svaki dan, i u tome uspijeva. Oba su parfema dizajnirana u savršenoj harmoniji kako bi se nosila samostalno ili se miješala stvarajući mnoštvo kombinacija. Od osvježavajućeg i razigranog cvjetno voćnog do senzualnog i zavodljivog cvjetno drvenastog mirisa, Eve Duet vodi vas na put istraživanja, otkrivanja uloga, zadovoljenja svojih želja i otkrivanja novih kontrasta. Kako bi personificirala mnoge strane Eve Duet mirisa, Eva Mendes u mnoštvu svojih vlastitih uloga, kao žena, majka, glumica, uspješna poslovna žena, predstavlja savršenu ambasadoricu ove nove mirisne priče.

 

eve duet (5)

 

Poznata hrvatska dizajnerica Andrijana Subotić-Pjajčik svoju je ulogu kreativne žene koja zna što želi i odvela nas je u nadrealnu stvarnost predstavljanjem najnovije ETNA MAAR AW2017 kolekcije. Inspirisana novim dual mirisom iz Avona, priču je zaokružila posebno dizajniranim dual crno-bijelim komadima koji, baš kao i Eve Duet miris, omogućuju kreiranje više kombinacija i savršeno se upotpunjuju.

 

Posebno iznenađenje večeri bila je kreacija mlade dizajnerice Ene Jajalo. Ena je rođena 1. augusta 1994. godine u Bihaću. Upisala je Tehnički fakultet u Bihaću 2013. i trenutno je apsolventica na Odsjeku tekstilni dizajn. Ona je inspiraciju za haljinu pronašla u cvijetu egipatskog lopoča koji se nalazi u oba dijela Eve Duet parfema.

 

Ena Jajalo / foto_Hamza Kulenović

Ena Jajalo / foto_Hamza Kulenović

 

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam imala priliku da sarađujem s kompanijom Avon. Haljina koju sam kreirala nadahnuta je u potpunosti mirisom Eve Duet i onim što predstavlja – više slojeva ličnosti koji se nalaze u svakoj od nas. Svaka žena tokom dana prolazi kroz brojna raspoloženja i prilagođava se tome, a ovaj miris je prati. Moja haljina je oblikovana tako da nas bojom i oblikom asocira na mirisnu notu samog parfema, rekla nam je dizajnerica Ena.

 

eve duet (15)

 

eve duet (6)

 

Viši parfemista IFF-a Jean-Marc Chaillon, ističe da Eve Duet dugotrajni mirisi imaju glavnu notu koja je u savršenom skladu u obje komponente – egzotični amazonski lotos koji cvjeta samo 3 dana tokom godine. Lotos mijenja boju i miris od zore do sumraka i savršeno utjelovljuje promjene kroz koje prolazi jedna žena tokom dana, a to je i ideja vodilja mirisa Eve Duet.

 

- Saradnjom s Avonom i vrhunskim poznavanjem i poštovanjem korisnika koje kompanija ima, uspjeli smo da kreiramo nešto jedinstveno lijepo, istakao je Jean-Marc Chaillon.

 

 

 

Božica NEFERTEM

 

Egipatski lopoč je bio inspiracija mlade dizajnerice Ene Lajalo, jer su njegove latice u nijansama između plave i ljubičaste, tako haljina ima dvije nijanse ljubičaste. Donji dio haljine, koji se sastoji od tri dijela, inspirisan je slojevitim laticama cvijeta, a za gornji dio inspiracija joj je bila sama bočica parfema. Haljina je napravljena od svile. Na prednjoj strani prve “latici” što izlazi iz struka se nalaze dvije falde i cvjetni dekorativni dio.

 

- Donji dio haljine na čemu je i glavni akcent sastoji se od tri dijela. Prva dva dijela oblikovana su faldama tako da nas asocira na latice lopoča, dok je treći dio pušten da slobodno pada u svojoj punoj širini. Koristene su dvije nijanse ljubičaste boje, te čipka s perlama koja dominira u prvom planu i daje notu elegancije. Duboki V izrez koji ide do pojasa inspirisan je dizajnom bočice te nazivom parfema Eve. Ovaj V izrez ujedno daje i odredjenu dozu ženstvenosti i seksipila, a forma haljine dozu elegancije. U egipatskoj mitologiji postoji božanstvo Nefertem koji je prikazivan sa lotosom na glavi. Bio je bog zalazećeg Sunca, ali i bog stvoritelj koji se pojavio kao prvi izlazak Sunca iz lotosovog cvijeta, jer cvijet lotosa je otvoren samo dok ga sunce obasjava. Smatran je i bogom mirisa i ljepote. Tako da ovu haljinu mogu nazvati Nefertem, i svaka žena koja je nosi zajedno sa parfemom Eve Duet probudi boginju u sebi, kaže Ena.

 

eve duet (3) eve duet (4)

 

 

Eve Duet haljina

 

U saradnji sa mladim kreativnim timom iz Bihaća fotografom Hamzom Kulenovićem, modelom Azrom Bešić i šminkericom Amnom Kečalović snimili smo nekoliko fotografija sa kreacijom Ene Jajalo u Bihaću.

 

foto_Hamza Kulenović, model_ Azra Bešić, make-up_Amna Kečalović

foto_Hamza Kulenović, model_ Azra Bešić, make-up_Amna Kečalović

foto_Hamza Kulenović, model_ Azra Bešić, make-up_Amna Kečalović

foto_Hamza Kulenović, model_ Azra Bešić, make-up_Amna Kečalović
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team