Avon lansirao Distillery, vegansku liniju koja slavi ljepotu bez kompromisa

[ssba]
October 23rd, 2019

U novootvorenom Urban Café Deli hotela Bosmal Arjaan by Rotana, kompanija Avon predstavila je Distillery – svoju prvu vegansku skin-care kolekciju. Kao odgovor na sve veću potrebu potrošača širom svijeta da odgovorno biraju i konzumiraju proizvode, ali i čvrsto vjerujući da je čista ljepota definisana savjesno kreiranim proizvodima, bez štetnih sastojaka, kompanija Avon premijerno je predstavila svoju prvu vegan skin-care kolekciju Distillery.

 

Avon Distillery (26)

 

Pažljivo uklopljeni naziv kolekcije savršeno opisuje njenu suštinu – destilaciju i izdvajanje esencije kao najvažnijeg aspekta čiste ljepote. Ovu kolekciju čini pet proizvoda – Clean Break balzam za čišćenje lica, C Shot vitamin C u prahu, Purify ulje za lice, Shade The Day dnevna krema sa SPF 25 i Sleep Potion noćna krema, koji u sebi kriju sastojke odabrane sa posebnom brigom o zdravlju i okolini, veličajući čistu ljepotu bez kompromisa. Njihova snaga krije se u ravnoteži čistih, moćnih sastojaka i koncentrovanih formula koje neguju i obnavljaju kožu, regenerišući njenu prirodnu blistavost. Svi proizvodi su 100% vegan, ne sadrže parfeme, alkohol i vještačke boje, alergološki su i klinički testirani i pakovani u posebno dizajniranu eko ambalažu.

 

Avon Distillery (1)

 

Distillery linija za njegu kože predstavlja velik korak za Avon: rezultat je višegodišnjeg istraživanja kako bi se postigla konkurentna vrijednost najučinkovitije čiste kolekcije ljepote dostupne na tržištu.

 

Bez sastojaka životinjskog porijetla, alkohola, mirisa, umjetnih boja, hemijskih filtera za sunce, mineralnih i esencijalnih ulja ili sintetičkih sastojaka, alergološki i klinički testirano, svaki proizvod u novoj inovativnoj kolekciji sadrži prosječno 15 prirodnih sastojaka koji se destiliraju uz manju količinu vode, što povećava i osnažuje koncentraciju aktivnih sastojaka i pigmenata u proizvodima.

 

Avon Distillery (2) Avon Distillery (3)

 

Tri proizvoda iz kolekcije formulisani su 100% bez vode: Clean Break balzam za čišćenje sadrži i 69 % čisto prešano ulje kajsije, Purify obnavljajuće ulje za lice raskošno je svileno ulje za pročišćavanje i trenutno obnavljanje kože s mješavinom čistih aktivnih sastojaka rađenom po mjeri „custom made“ – ulje jojobe, fitol, vitamin E, te C-Shot svilenkasti prah 100 % vitamina C koji se dodaje u serum ili hidratantnu kremu za trenutno djelovanje.

 

- Korisnike svakodnevno sve više zanimaju sastojci proizvoda koje koriste i sve češće biraju prirodne izvore, ne samo u proizvodima, već i tokom samog procesa izrade proizvoda. Upoznati su s tim da svaki njihov izbor ima uticaj na našu planetu, pa tako i njihov izbor kozmetike koju koriste. Jednostavno više ne žele da pristaju na kompromis, izjavila je Maida Ahatović, Beauty Trainer kompanije Avon u Bosni i Hercegovini. Distillery obezbjeđuje svim našim korisnicima ali i našim članovima vrhunsko djelovanje, bez odstupanja od njihovih vrijednosti, dodaje.

 

Avon Distillery (14)

 

Distillery linija uključuje i Shade the Day dnevnu hidratantnu kremu SPF25 izrađenu sa 100 % čiste mineralne kreme za sunčanje, koja nudi najučinkovitiju zaštitu širokog spektra u kombinaciji s visoko koncentrovanim prirodnim ovlaživačima, te 100 % biljnu glicerinsku Sleep Potion noćnu kremu za lice s 93% čistih sastojaka za trenutno blistavu njegovanu kožu.

 

U sljedećoj godini nam na tržište dolazi i Distillery make-up linija i predstavit će potpune novitete i inovacije na tržištu: snažan tekući koncentrat za usne kreiran veganskim suncokretovim voskom, kao i visoko pigmentovane sjene za oči koja dolaze u sedam nježnih nijansi, maskara za volume trepavica i matirajući puder u prahu. Svi su izrađeni 100 % bez vode, s pigmentima visokih performansi.

 

Avon Distillery (19)

 

- Distillery predstavlja veliki korak za Avon i rezultat je dugogodišnjeg istraživanja kako bi se kreirala izrazito djelotvorna clean beauty kolekcija koja bi na tržištu bila dostupna po kompetitivnim cijenama. Nadamo se da su naši korisnici i naši članovi zadovoljni onim što im predstavljamo. Mi smo ponosni što konačno možemo ponuditi ove proizvode vrhunske kvalitete i na našem tržištu. Od sutra svi koji posjete našu stranicu www.avon.ba mogu da pogledaju našu ponudu Distillery proizvoda, ističe Šejla Korjenić PR Specialist kompanije Avon u Bosni i Hercegovini

 

Avon Distillery (9) Avon Distillery (10) Avon Distillery (11) Avon Distillery (12) Avon Distillery (13) Avon Distillery (15) Avon Distillery (16) Avon Distillery (17) Avon Distillery (18) Avon Distillery (20) Avon Distillery (21) Avon Distillery (22) Avon Distillery (23) Avon Distillery (24) Avon Distillery (25)

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team