AVON mark. EPIC – nova generacija ruževa za usne

[ssba]
January 24th, 2018

Ruž za usne, nezamjenjiv dodatak u gotovo svakoj ženskoj torbi, ima stvarno dugu i fascinantnu historiju. Ne samo da je bio optužen kao pomagalo vješticama, nego postoje i zakonski članci koji zabranjuju njegovu upotrebu. Službeno, ruž je osmišljen u 19. vijeku, ali priča o proizvodu koji usnama mijenja boju je puno starija od skromnih 130 godina. Najsenzualniji proizvod u historiji kozmetike svakako ima i jednu od najzanimljivijih priča.

 

Epic lipstick_grupna3

 

Od Kleopatre do modernog doba – duga priča o ružu za usne

 

Prvog maja 1883. parfimerije iz Pariza, tada u svijetu ljepote poznate kao pokretači trendova, na svjetskom su sajmu kozmetike u Amsterdamu predstavile novu vrstu “pigmenta za usne”. Proizvod je opisan kao Stylo d’Amour – olovka ljubavi. Sastojala se od stika u boji omotanog papirom. Ruž kakav danas poznajemo, pakovan u puno praktičniji stik koji omogućuje lakše korištenje, pronalazak je koji se pripisuje kompaniji Guerlain. U ovoj je formi preživio sve do danas… iako moramo priznati da danas postoji više oblika i dizajna pakovanja nego samih nijansi ruževa.

 

Ovi službeni počeci zapravo i nisu pravi počeci, znali ste to, zar ne? Ruž za usne, odnosno pigmenti korišteni za boju za usne, redovno su se koristili već kod starih Grka i Egipćana. Na primjer, Kleopatra je bila dobro poznata po svojim crveno obojenim usnama. Tada je makeup poput ovoga zahtijevao vrlo duge pripreme i žrtve, jer nije bilo lako doći do sastojaka, uključujući… i prah zdrobljenih buba.

 

Britanski je parlament 1770. godine donio zakon koji je omogućavao da se žene koje nose ruž za usne proglase vješticama. Kraljica Viktorija, koja je vladala u 19. vijeku, postavila je ruž za usne u kategoriju “senzualne igračke” za “lake” žene.

 

Ruž za usne svoje je dobro ime vratio zahvaljujući emancipaciji i… filmu. Mnoge filmske zvijezde su ga redovno nosile, ne samo na filmu nego i u stvarnom životu, te su tako djelovale na mase i prihvaćanje obojenih usana u svakodnevicu.

 

Epic zena_Berry Bold2

 

 

Moderan ruž za usne – nova Avonova inovacija

 

Danas je ruž za usne poseban makeup proizvod u gotovo svim kozmetičkim i ženskim torbicama, neizostavan dio svakodnevnog makeupa, onaj poseban dodatak za savršen izgled. Najnovija inovacija u panteonu Avonovih ruževa je ultra pigmentiran mark. Epic ruž za usne! Osim jake, dvostruko veće pigmentacije boje, sadrži i posebnu primer bazu koja omogućava lakše nanošenje i dugotrajnost. Prvi je to ruž za usne na tržištu koji u sebi ima ugrađen i primer i boju!

 

Dolazi u prekrasnih 17 nijansi među kojima ćete sigurno pronaći onu koja odgovara vašem tenu, prilici i trenutku, baš onako kako se danas osjećate. Od duboko plave Blue Suede do gotovo crveno-crne Temptreess ili pak nude nijansi.

 

Danas ruž ne mora samo usnama dati boju. Danas Avon donosi mark. EPIC ruž za usne koji omogućava i dubinsku njegu i savršenu boju i dugotrajnost. Danas možemo jednostavno i brzo odabrati: sa svojim epic usnama, u svojoj ženstvenosti možete uživati uvijek!

 

Dakle, koju boju nosiš danas?

 

Epic lipstick_grupna4

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team

FBL 1000x500 px