Avon obilježio Dan žena donacijom Fonaciji lokalne demokratije i sigurnoj kući u Sarajevu koja pomažu ženama žrtvama nasilja

[ssba]
March 9th, 2018

Dan žena jeste dan u kojem slavimo snagu i hrabrost žena, a u Avonu na svojstven način, već tradicionalno, ovaj trenutak želimo posvetiti ženama važnim temama, poput borbe protiv nasilja.

 

Kampanju Čitaj između redova Avon je pokrenuo povodom obilježavanja svjetskog Dana borbe protiv nasilja u porodici i 16 dana aktivizma u novembru 2017. kada su donirali Udruženju Fondacija lokalne demokratije i Sigurnoj mreži 25.000 KM za rad sigurnih kuća. Sad su zaokružili ovaj projekt i donacijom Avon proizvoda u vrijednosti od 4.000 KM štićenicima sigurne kuće u Sarajevu koja svojim radom i pružanjem savjetovanja i skloništa ženama direktno pomaže u rješavanju problema, ali i borbi protiv nasilja općenito.

 

avon sigurna kuca (3)

 

- Avon već dugi niz godina pokazuje osvještenost o neravnopravnom položaju žena u Bosni i Hercegovini. Naše udruženje važna je karika za direktnu pomoć ženama i njihovim porodicama kroz savjetovališta i skloništa i zahvalni smo Avonu što podržava naš rad, u ime Udruženja zahvalila se direktorica Fondacije lokalne demokratije, Jasmina Mujezinović.

 

- Avon je kompanija za žene. svoju ćemo borbu i podršku nastaviti, uz pomoć svih vas koji naručujete naše proizvode sa znakom beskonačnosti, i hvala vam na tome. Sretan vam Dan žena, rekla je Šejla Korjenić, PR specijalist kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

 

U Avonovoj brošuri nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i ukupni neto iznos od prodaje ide u ovakve kampanje i vraćanje lokalnoj zajednici. Fondacija lokalne demokratije radi sa sigurnim kućama na području cijele Bosne i Hercegovine. Za sve one koji žele da se jave za pomoć uvijek su na raspolaganju i SOS telefoni FBiH 1265 i RS 1264.

 

Pozvani ste da progovorite o nasilju, jer ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.

 

avon sigurna kuca (5)

 

Na uručenju donacije Avon je u saradnji sa timom Klabike organizovao i predstavljanje posebnog make-up kutka koji je namjenjen štićenicama sigurne kuće u Sarajevu, a dio je posebnog Klabika III Solomon projekta revitalizacije životnog prostora sigurne kuće, koji će nastaviti i dalje.

 

U sklopu predstavljanja ovog posebnog kutka koji će biti stalno postavljen i stavljen na korištenje u sigurnoj kući u Sarajevu održana je make up radionica gdje su vizažistica Adisa Duraković (Makeup by AdisaD) te beauty blogerice Zerina Šemsović (Madmoiselle0101) i Mia Redžvelja (miaredz) šminkale štićenice sigurne kuće u Sarajevu.

 

Za kraj druženja Avon je štićenicama uručio i prigodne osmomartovske poklone.

 

avon sigurna kuca (6) avon sigurna kuca (11) avon sigurna kuca (1)

 

 




Najčitanije

Access Token is invalid, please get it again







FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team