Avon u saradnji s tri svjetski poznata kreatora mirisa donosi crafted parfeme do svake žene

[ssba]
April 14th, 2020

Avon, jedna od najstarijih mirisnih kuća na svijetu, 1886. godine započela kao California Perfume Company, spremna je započeti novo interesantno poglavlje u svojoj mirisnoj historiji. Lansiranjem Artistique Parfumiers mirisne linije kreće na putovanje ka umjetničkim crafted parfemima koje započinje u Parizu, gdje kompanija sarađuje s višestruko nagrađivanim parfumerima kako bi stvorila brend i svoja tri početna parfema.

 

Avon Artistique stvorili su tri poznata francuska parfumera: Emilie Coppermann, Maurice Roucel i Alexandra Carlin. Svi stručnjaci i vizionari svog područja s brojnim nagradama i priznanjima svome imenu. Svaki miris nadahnut je ličnim sjećanjem kreatora koji koristeći svježe note cvijeća, lišća, trava, šume i začina te uz više od hiljadu godina francuske mirisne tradicije, prenose trenutak u miris.

 

                  avon novi parfem (3) avon novi parfem (2) avon novi parfem (1)

 

Za kreiranje Artistique Parfumiers mirisa iskoristili su neke od najboljih sastojaka u parfumeriji: poput iris concrete, pripremljenog s korijenom cvijeta irisa u procesu kojem je potrebno tri godine sazrijevanja da bi se razvili njegovi jedinstveni luksuzni, praškasti aspekti. Esencija magnolije, vrlo plemeniti sastojak iz Kine, još je jedan naglasak linije, kao i vanilija s Madagaskara koja ima održivu masu, paprika Timut simpatičan začin izgledom poput grejpfruta koji dolazi iz Nepala te vrhunsko ulje pačulija.

 

 

Magnolia en Fleurs / Magnolija razdragano pjeva iz duše ovog radosnog cvjetnog, osvježavajućeg mirisa, usklađena hrskavim notama bergamota, orošenog lišća, gardenije i jasmina na bazi nježnog mošusa. Kreirana by Maurice Roucel kako bi ga prisjetila na šetnje kroz Central Park i uhvatila raskoš cvjetajućih magnolija pri izlasku sunca i njihov čarobni miris koji obilježava dolazak proljeća.

 

Iris Fetiche / Lagan, nježan i elegantan miris temperiran bujnim zelenim notama, bergamotom i irisom koji se otvara u središtu i obuzima nježne note ruže i jasmina. Završava osnovnom notom vanilije uravnotežene jantarom i sandalovinom. Kreiran by Emilie Coppermann, ovaj eterični miris budi sjene prošlih ljetnih putovanja po sjevernoj Francuskoj i donosi sanjarski spoj nostalgije i spokoja.

 

Patchouli Indulgence / Hipnotički bezbrižan spoj bogatog cvjetnog chypre, roze i timut paprike, s ružom u srcu i suptilnim notama ljubičice i ljiljana, završava egzotičnim začinima i intenzivnim pačulijem. Kreiran by Alexandra Carlin, ovaj očaravajući eliksir sjeća na nalet uzbuđenja i ushita noćne tržnice Hoi An, zrak bogat bujnim mirisima toplih začina i voća i obećanjima čarobnih avantura.

 

Započevši s ovim prvim crafted parfemima, Avon vraća srce, filozofiju, kreativnost i strasti parfema u mirisne bočice, omogućivši brži i lakši kontakt s ekskluzivnim svijetom francuske parfumerije, uz tri pametna izbora za sve žene. Artistique Parfumiers stiže na naše tržište, spajajući umjetnike kreatore s potrošačima – kroz strast, emociju i kreativnost.

 

Ponuda u Avonovoj brošuri
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team