Ayla & Selma: MODULAR workshop je idealan za sve one koji se žele baviti DJ-ingom

[ssba]
May 16th, 2018

Prvi serijal Modular workshopa je uspješno završen i zadovoljstvo nam je najaviti nove studentice i njihov prvi nastup u klubu Silver & Smoke klubu. Nakon vrijednih tri mjeseca rada, studenti i studentice su imali priliku učiti različite tehnike DJ-inga, od beatmatchinga do naprednih tehnika, schratching i beat jugglinga. Predstavljamo dvije studentice prve radionice – Ajla Smajić (21) studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu i Selma Omerbegović (32) programerka u IT sektoru.

 

 

Kada počinje vaše interesovanje za elektronskom muzikom?

Ayla_Interesovanje se javilo otprilike dvije godine dana unazad kad sam otišla na prvi party.

 

Selma_Interesovanje za muzikom generalno datira još od malih nogu. Završila sam osnovnu Muzičku školu i muzika je oduvijek bila sastavni dio mog života. Do dan danas ta ljubav nije izblijedila. Naprotiv, samo je postala jača i konkretnija.

 

 

Zašto ste izabrali Modular workshop?

Ayla_Kao prvobitni razlog odluke bila je moja ljubav prema muzici i želja za novim znanjem, tako je Modular bio savršena prilika koja je došla u pravi trenutak, također i činjenica da je to prvi DJ workshop u čitavoj BIH.

 

Selma_Workshop Modular sam izabrala zato što je jedini workshop ovog tipa u Sarajevu, a drugi, vrlo bitan razlog, bio je kad sam saznala da će workshop voditi Ahmed (A Skitzo), čiji rad pratim već duže vrijeme i koji sa DJ opremom barata na jedan vrlo profesionalan i originalan način.

 

 

Šta ste naučili na Modular workshopu?

Ayla_Kroz period Modulara naučila sam mnogo toga i više od očekivanog. Krenuvši od osnovne muzičke teorije, tehnike sviranja i sve ostalo što podrazumijeva DJ-ing.

 

Selma_Na Modular workshopu smo naučili različite tehnike DJ-inga, od osnova (beatmatchinga), do naprednih tehnika kao što su scratching i beat juggling. Naučili smo raditi na različitoj DJ opremi od kontrolera, CDJ-sa, gramofona… Također, želim spomenuti i gostujuće predavače: DJ Fornivu, Jasminu i Romasoula, koji su obogatili ovaj projekt svojim znanjem i iskustvom.

 

 

Koji su vam planovi nakon radionice?

Ayla_Konkretnih planova nema još uvijek, osim da ću se sigurno nastaviti baviti i usavršavati u istom.

 

Selma_Naš mentor Ahmed (A Skitzo) nam je nesebično prenio znanje i mogu reći da je ovo bio jedan kvalitetan workshop, a na nama je sada da to znanje demonstriramo i usavršimo vježbanjem. Posebnu ljubav tokom ovog workshopa sam razvila prema pločama, tako da se planiram u skorijoj budućnosti posvetiti usavršavanju na njima. Moram spomenuti i gosta predavača DJ Jasminu Memeledžiju, koja je zajedno sa Ahmedom tu ljubav prenijela na mene. Istinski vjerujem da će se ova pozitivna priča nastaviti.

 

 

Šta imate poručiti novim generacijama?

Ayla_Novim generacijama bih poručila da uvijek teže onome što vole i prema čemu osjećaju strast, te u tome ostanu svoji i iskreni. Za slučaj ako je ljubav prema elektronskoj muzici i učenje DJ-inga jedna od želja, prava stvar za to je Modular.

 

Selma_Novim generacijama bih toplo preporučila Modular workshop iz razloga što će dobiti kvalitetnu obuku, dobrog predavača koji nesebično prenosi znanje, goste predavače od kojih se dosta može naučiti. Modular je definitivno jedan inovativan i dinamičan workshop koji je odlična prilika za sve ljude koji žele nauče tehnike DJ-inga i koji su spremni da se posvete.

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team