Banja Luka Tech Summit povezao je regionalne inovatore, preduzetnike i kreativce

[ssba]
April 13th, 2018

Banja Luka Tech Summit – regionalno okupljanje preduzetnika, inovatora i kreativaca, u Banja Luku je donio globalne, lokalno primjenjive tehnološke trendove i ideje koji imaju za cilj unaprijeđenje života ljudi, ali i cjelokupnog privrednog i preduzetničkog ambijenta. Događaj koji je u Banjoj Luci ugostio učesnike iz regiona i svijeta  – Slovenije, Hrvatske, Makedonije, cijele Bosne i Hercegovine i Čikaga, drugi je ovakav događaj u Bosni i Hercegovini, a organizovan je na inicijativu i pod pokroviteljstvom organizacije WorldChicago, neprofitne organizacije koja promoviše građansku diplomatiju kroz programe koji povezuju zajednicu Čikaga sa svijetom. Ideja koja stoji iza organizacije ovih događaja je stvaranje ambijenta za rast i razvoj preduzetništva u regionu Balkana.

 

Peggy Parfenoff / predsjednica WorldChicago

Peggy Parfenoff / predsjednica WorldChicago

 

- Želimo dati podstrek preduzetnicima, kreativcima, ljudima sa idejom, da ostvare svoje snove. Edukacija, razmjena i povezivanje glavni su ciljevi svega što radimo, ukljulujući i program razmjene koji organizujemo svake godine. Ja bih ovom prilikom pozvala ljude od 25 do 40 godina, posebno žene, da se prijave za  Fellowship program, da iskoriste priliku za učenje i sticanje iskustva, provodeći mjesec dana u Čikagu, radeći u lokalnim firmama. Mislim da takva iskustva, osim što obogaćuju kako pojedinca i njegovo okruženje, stvaraju i mostove među kompanijama širom svijeta, a uvezivanje, odnosno stvaranje mostova je naša misija i strast, izjavila je Peggy Parfenoff, predsjednica organizacije WorldChicago.

 

Tokom Banja Luka Tech Summita istaknuta je važnost tri teme – razvoja koncepta pametnih gradova, jačanja preduzetničkog duha i mentaliteta i umjetnosti (kao) biznisa. Tokom predavanja, te posebno tokom panel diskusija u kojima su učestvovali preduzetnici, stručnjaci, kreativci i praktičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine te cijelog regiona, istaknut je značaj tehnološkog napretka kroz edukaciju, povezivanje i razmjenu primijenjenih znanja i primjenjivih iskustava jer je za razvoj pametnih, korisnih i upotrebljivih tehnologija neophodno učešće ljudi. Posebno je naglašan značaj humanog pristupa primjeni i upotrebi tehnologija za razvoj društva i biznisa.

 

Učesnici Banja Luka Tech Summita, top menadžeri IT i tehnoloških kompanija u Bosni i Hercegovini i regionu, predstavnici relevantnih institucija svih nivoa vlasti u BiH, te predstavnici organizacija koje promovišu i sprovode aktivnosti od interesa za lokalne zajednice i fokusiraju se na ekonomski razvoj i socijalnu pravdu, saglasni su da, ne samo Banjaluci, nego i cijeloj Bosni i Hercegovini tehnološki napredak treba biti jedan od primarnih pravaca djelovanja. Tehnologija označava napredak, olakšava život i unaprijeđuje i društvo i privredu.

 

Radionica Alumni grupe održana je u kompaniji Lanaco

Radionica Alumni grupe održana je u kompaniji Lanaco

 

WorldChicago je tokom drugog dana, uz pomoć i podršku lokalnih organizacija – kompanije Lanaco, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Qlab zajedničkog radnog prostora, za posjetioce iz Čikaga i sve koji su tokom prethodne tri godine bili dio Alumni programa WorldChicaga, pripremio radni program za jače povezivanje i planiranje daljih aktivnosti za jačanje regionalne i globalne saradnje u cilju unaprijeđenja života u lokalnim zajednicama. Tokom oba događaja, upućen je poziv preduzetnicima, onima koji to žele da budu i svima koji žele i mogu da, kroz svoj rad utiču na unaprijeđenje lokalnih zajednica u svim segmentima života, da se prijave na program razmjene putem web stranice http://www.worldchicago.org/, koji je otvoren do kraja aprila.

 

Organizator Banja Luka Tech Summita – WorldChicago olakšava saradnju ljudima u svim oblastima kako bi se unaprijedila bezbjednost, ekonomski razvoj i socijalna pravda. Domaćin i partner događaja je Područna privredna komora Banja Luka. Partneri Banja Luka Tech Summita su Ministarstvo inostranih poslova Sjedinjenih Američkih Država – Kancelarija za obrazovanje i kulturu (State Department – Bureau Of Educational And Cultural Affairs), AmCham – Američka privredna komora u Bosni i Hercegovini, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, CERK – Centar za razvoj karijere, LANACO i Qlab otvoreni radni prostor. Medijski partneri su Radio televizija Republike Srpske i Nezavisne novine. PR partner je agencija PRIME Communications.

 

Stotinu učesnika prisustvovalo je Banja Luka TechSummitu

Stotinu učesnika prisustvovalo je Banja Luka TechSummitu
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team


BiH-Smart-Saving-2019-980x250