Banjalučki Demofest na listi najboljih festivala u Evropi

[ssba]
June 27th, 2017

Demofest iz Banja Luke je za svoj deseti rođendan dobio jedan iznenadni poklon, koji ga je svrstao među najbolje festivale u Evropi, a potvrda ovoga puta dolazi preko Atlantika! Naime, Flight Network, najveća turistička agencija u Kanadi, objavila je ovogodišnju listu na kojoj se našao 21 festival iz Evrope koji imaju najprisniji odnos sa publikom, a među njima je i Demofest.

 

- Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni muzički festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne pričamo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke muzičke nastupe. Međutim postoje brojna festivalska mjesta koja treba posjetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji, piše Flight Network.

Najpoznatiji festival demo bendova na Balkanu tako se našao u društvu velikih i poznatih festivala, među kojima je npr. slavni Pukkelpop, koji je osnovan u Belgiji davne 1985. godine, Solar Weekend iz Holandije, te Bergen iz Norveške.
- Za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, ovo je festival za vas, navodi se u opisu Demofesta.

 

Demofest-Finale-0008

Flight Network posebno ističe prednosti Demofesta, kako zbog grada u kojem se dešava, koji se odlikuje alejama, nadimkom grad zelenila i prelijepom rijekom Vrbas, kao i zbog lokacije na kojoj se dešava sam festival, odnosno tvrđave Kastel.
- Izuzetno smo ponosni što je priča o Demofestu prešla i na drugi kontinent, i što je Banja Luka putem našeg festivala prepoznata kao turistička lokacija koja je poželjna čak i za posjetioce iz Kanade. Smatramo da je ovo jedan od konkretnih znakova koji ukazuju na to da Banja Luka treba postati jedan od velikih muzičkih regionalnih centara, kada je u pitanju festivalski turizam, naveli su organizatori Demofesta.

 

Demofest-Finale-0002

Ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, zahvaljujući Nektar pivu, kao generalnom pokrovitelju te prijatelju festivala kompaniji m:tel i zvaničnom telefonu festivala Huawei P10. U revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija. Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team