#BeABreastFriend: Mjesec borbe protiv raka dojke

[ssba]
October 1st, 2015

Kompanija Avon i Avon Fondacija za žene predstavljaju uzbudljivu incijativu povodom mjeseca borbe protiv raka dojke koja će započeti drugačiji razgovor o ovoj bolesti, koja pogađa veliki broj žena, a u svijetu se svake godine skoro kod dva milijuna žena se dijagnosticira ova bolest. Inicijativa #BeABreastFriend lansira se u 32 zemlje svijeta, ohrabrujući žene da podržavaju jedna drugu u očuvanju zdravlja u kojem trebaju da naprave otvoreno obećanje kako će iskreno razgovarati o ovom problemu i da će se uzajamno podsticati na posjete doktorima i testiranja.

 

Kao i prošlogodišnja inicijativa #budizdrava, nova kampanja ima za cilj da poruči da zdravlje dojki ne treba da bude privatna stvar i da žene trebaju aktivnije da ohrabruju svoje prijatelje i porodicu da se informišu o rizicima koje nose, da upoznaju svoja tijela i da razgovaraju sa svojim doktorima.

 

YouTube Preview Image

 

 

Avonova globalna ambasadorica Fegie podržava kampanju te će pomoći u započinjanju konverzacije.

 

- Žene pričaju o svemu sa svojim najboljim prijateljicama-o svemu, osim o zdravlju dojki. Vrijeme je da mi korak po korak ohrabrimo naše prijateljice da znaju rizik koji nose, da upoznaju svoje tijelo i da pričaju sa svojim doktorom. Oba moja roditelja su preživjela rak, a od iste bolesti sam izgubila baku i ujaka. Veoma sam zahvalna Avonu i Avon Fondaciji za žene, koj i podižu svijest i koji se bore protiv raka dojke ali i ostalih oblika raka, kaže Fergie, više puta nagrađivana pjevačica i Avonova globalna ambasadorica.

 

#BeABreastFriend kampanja je najnoviji korak u Avonovoj borbi protiv raka dojke, koja podiže svijest i prikuplja sredstva za važna istraživanja i programe liječenja. Kampanja #BeABreastFriend se lansira sa novim videom koji prikazuje stvarni, ne editovani razgovor žena s njihovim najboljim prijateljicama i prijateljima. Video na početku prikazuje neugodnost kod sugovornika, ali bitno je reći da naposlijetku žene jako cijene utjehu, podršku i ohrabrenje svojih porodica i prijatelja i prijateljica nakon razgovora o raku dojke. Podjelite video na socijalnim mrežama označite svoje najbolje prijatelje ili prijateljice koristeći jedinstveni hashtag #BeABreastFriend.

 

#BeABreastFriend_2

 

- Uz #BeABreastFriend kampanju mi našu borbu protiv raka dojke podižemo na novi nivo pozivajući žene da budu dio većeg pokreta i zajednice žena, a time ih osnažujemo i potičemo ih na osnaživanje drugih. Kao i u prošlogodišnjoj kampanji #budizdrava potičemo sve da učestvuju a u isto vrijeme i da poduzmu akcije u ime njihovih prijateljica i voljenih osoba. Zahvaljujući tome što u svijetu postoji preko 6 miliona Članova Kluba Avona, u mogućnosti smo da pokrenemo i potaknemo veze između velikog broja žena a sve u cilju otvorenog razgovora o ovoj bolesti i borbe protiv raka dojke. Duboko vjerujemo da što je podrška veća i što se veći broj ljudi uključi to je borba jača i uspješnija, poručila je Šejla Korjenić iz kompanije Avon Bosna i Hercegovina. “

 

 

 

 

Načini na koje i vi možete podržati Avonovu akciju ovog oktobra

 

1. Napravite obećanje #BeABreastFriend: postanite dio #BeABreastFriend pokreta gledajući video, dijeleći ga na socijalnim mrežama i tagujte svoje najbolje prijatelje i prijateljice koristeći #BeABreastFriend.

2. Naručite proizvode sa rozom vrpcom - sav prihod ostvaren narudžbom proizvoda za borbu protiv raka dojke odlazi u Avonov Fond za borbu protiv raka dojke koji podržava edukaciju, testiranje i dijagnosticiranje, istraživanja kao i pristup programima liječenja i podrške.

3. Budite aktivni i pridružite se nekoj od Avonovih Šetnji za život ili sličnih događaja koje se organizuju širom svijeta.

4. Informišite se i podijelite s drugima. Više informacija o raku dojke kao i o načinima borbe i podrške oboljelima potražite na posebno kreiranoj stranici Budi zdrava.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team