BILO JEDNOM U… HOLLYWOODU broj jedan na bh. kino blagajnama

[ssba]
August 29th, 2019

Proteklog vikenda Tarantino je ponovno nadmašio samog sebe. Najnovijim ostvarenjem prestigao je Nemilosrdne gadove i Pakleni šund, te postao drugi originalni film godine po box-office zaradi. Za slučaj da vam i dalje nije jasno zbog čega je Bilo jednom u… Hollywoodu film ljeta, ako ne i godine, te po mnogima najbolji Tarantinov film, dozvolite da vam to upravo glumci iz filma pojasne u posebnom prilogu koji vam ovim putem predstavljamo.

Ovog ljeta svi žele biti u Hollywoodu i to u 1969. godini jer nas radnja filma vraća upravo u to mjesto i vrijeme, značajno kako za filmsku industriju tako i za cijeli svijet. Film je, kako i glumci ističu, svojevrsno ljubavno pismo Hollywoodu u kojemu se odaje počast tzv. Zlatnom dobu Hollywooda i filmskoj industriji općenito. Kako kaže i legendarni Bruce Dern: Pripremite se jer čeka vas vožnja života.

Film je već nakon prva dva dana prikazivanja postao Tarantinov film s najvećom zaradom u kino otvaranju u BiH, nakon što ga je u prva četiri dana pogledalo više od 10.000 gledaljeta nakon rasprodatih projekcija u okviru 25.Sarajevo Film Festivala i čime ubjediljivo osvojio prvo mjesto na bh. top listi najgledanijih filmova. Ove fantastične brojke dokaz su koliko je domaća publika željno čekala najnovije ostvarenje kultnog redatelja Quentina Tarantina koji svojim filmovima nikada ne razočara, a ovoga puta je nadmašio i najveća očekivanja. Jer Quentin je, prema riječima njegovih glumaca, sve samo ne običan reditelj.

 

Najnoviji Tarantinov uradak do sada je u svijetu zaradio blizu 240 miliona dolara premašivši Pakleni šund (212 milijuna dolara). Na kino zaradu u Americi od toga otpada iznos od 123 miliona dolara čime je na ljestvici Tarantinovih filmova prestigao Nemilosrdne gadove i zasjeo na trenutno drugo mjesto, iza Odbjeglog Djanga. Vrijedi istaknuti i kako je ovo tek drugi originalni film godine koji je globalno prešao brojku od 200 miliona dolara. Prethodno je to pošlo za rukom filmu Mi (Us) Jordana Peelea.

 

Podsjećamo u filmu Bilo jednom…u Hollywoodu uloge su ostvarili Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen, Luke Perry i mnogi drugi.

 

Bilo jednom u …Hollywoodu je u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH na repertoraru svih BH kina u kojima se stalno traći karta više za sve projekcije.
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team