Blog o hrani TAKE ME TO FOOD uskoro postaje i knjiga

[ssba]
April 22nd, 2017

Ljubav prema hrani se može iskazati na različite načine, a Haris Suljović je pronašao jedan od kreativnijih. Nakon 15 godina kuhanja za sebe, prije godinu, odlučio je pokrenuti blog Take me to food gdje je svoje recepte i ideje predstavio cijelom svijetu.

 

Sweet toast

Sweet toast

 

- U početku je sve bilo za moju dušu, ali kada sam vidio da ljudi čitaju i prave jela koja sam osmislio, shvatio sam da je vrijeme da se malo više posvetim ovom projektu. Čudno je kada vidiš da ljudi uživaju u hrani i receptima na kojima si radio godinama, ali to je lijep osjećaj, pogotovo kada počnu dolaziti pozitivni komentari. Negativnih do sada nije bilo, barem ne od posjetitelja, bilo je nekoliko od porodice, a od koga drugog, rekao nam je Haris.

 

Take Me To Food u početku je bio samo na bosanskom, a već nekih mjesec dana recepti su dostupni i na engleskom jeziku.

 

- S obzirom na činjenicu da je naše tržište manje, recepte sam počeo pisati na engleskom jeziku kako bi što više čitatelja došlo do ukusne hrane. Naravno, nisam odustao od našeg jezika, tako da su recepti bilingualni. Možda jednog dana budem pisao samo na engleskom, ali samo ako blog doživi svjetski uspjeh. Biti food bloger nije baš jednostavno, jer svaki dan moraš osmisliti nešto novo ili neku novu verziju jela koje si već pravio. To se obično odnosi na paste, pizze i burgere. Već nekoliko godina pokušavam da napravim najbolji burger na svijetu, tako da često pravim čudne burgere u nadi da ću pronaći onaj pravi. Ali ima tu i čudih stvari poput pizze s ćevapćićima. Jedna od luđih, a pravo ukusnih stvari koje sam osmislio, kaže Haris.

 

pizza

pizza

 

Godina je prošla, a Haris razmišlja kako da proširi svoju kreativnost, Tako nam je otkrio da je u pripremi knjiga s receptima, ali u digitalnoj formi, a kako sam kaže možda se pojavi i štampano izdanje.

 

- Čim je blog krenuo s radom, odmah sam počeo razmišljati o objavi knjige s receptima. Imam već ideju šta poslije toga raditi, ali o tome nekom drugom prilikom. Na blogu imam više od  200 recepata, od čega će nekih 70 biti u knjizi.

 

Gluten free špagete

Gluten free špagete

Kada će tačno biti objavljena knjiga Haris još uvijek ne zna, ali se nada da će od kraja ljeta biti spremna, a da objavu očekujemo nekad na jesen.

 

Ako vam je hrana nešto u čemu uživate, redovno posjećujte Takemetofood.com, jer Haris priprema mnoga jela za ručak, sendviče koje možete ponijeti na posao, čudne fuzije poput pomenute pizze s ćevapima, grickalice za gledanje utakmice ili filma, slatkiše… Haris se ne bavi samo pisanjem recepata. Na Facebook stranici i njegovom YouTube kanalu možete pronaći i video recepte, ali i nekoliko zanimljivih reportaža o sarajevskim restoranima.

 

Sweet toast

Sweet toast

 

- Tokom sljedećih nekoliko mjeseci snimit ću još nekoliko zanimljivih reportaža, a pripremam i nekoliko zanimljivih serijala. Pratite me na Instagramu i Facebooku gdje ću objavljivati sve informacije vezane za buduće video projekte.

 

Haris vas vodi do hrane, a na vama je da je napravite. Ukusni i jednostavni recepti čekaju vas na Takemetofood.com.

 

Double Duchess

Double Duchess

Gluten free špagete

Gluten free špagete

krofne




Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More







FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team