Bonaca @ Silver & Smoke: Garantiram dvosatno putovanje melodijom i emocijama

[ssba]
April 28th, 2016

Ovog vikenda u sarajevskom klubu Silver & Smoke očekuje nas nastup Šivinih drugara Ediba D i Hihgher Representativea u petak 29. aprila, dok će u subotu, na novom izdanju Re:Flux programa gostovati Bonaca, jedan od osnivača labela One of a kind. Svakako vrijedi napomenuti da će Bonacu ugostiti RE:FLUX ekipa: Forniva, Ismar.ba i Chemma.

 

Bonaca je Istrijanin sa štoholmskom adresom, čije trake morskih naziva, kao i njegovi miksevi, visoko kotiraju u deep/progressive krugovima. U svjetlu nadolazećeg gostovanja pročitajte intervju sa ovim sjajnim producentom.

 

Prije svega možete li nam reći ko je zapravo Bonaca?

- Najgore mi je govoriti o sebi… Prije svega istinski sam ljubitelj deep i progressive zvuka. Bonaca je projekt star nešto više od godinu koji sam pokrenuo nakon nekoliko godina stvaralaštva i izdavanja u nu disco vodama kao duo Time4Tale, tek nakon što sam odredio i stvorio svoj stil. Odnedavno živim u Stockholmu, što je sigurno jedna velika prekretnica u mom životu. Scena je drukčija, sve se sluša, posjećenost na manjim eventima je dobra, a publika top. Dosad sam se pojavio na gotovo svakom eventu pod okriljem booking agencije Aftermath Managementa, te tokom ljetne sezone, potvrđeno mi je nekoliko open-air eventa i dva festivala, tako da mogu reći da sam i više nego zadovoljan.

 

 

Kakvi su bili počeci i šta je rezultiralo sadašnjim zvukom koji definira Bonacu i u sklopu kojih žanrova se kreće?

- Sam početak bio je definiran prvim izdanjem na meksičkom Cohesive (old MEXA records) koji me pogurao u vatru i puno prije nego šta sam smatrao da su mi izdanja spremna za publiku. Nedugo zatim spremio sam EP Neverin koji isto tako nisam mislio izdavati tako skoro, no preko prijatelja koji je prosljedio izdanje jer ga je smatrao dobrim, pojavio se na Making you dance records (Miami). Nakon prvih izdanja shvatio sam da krug i etikete na kojima izdajem postaju sve popularniji sa krugom artista koji okupljaju i radom koji obavljaju. Tu je počeo taj pozitivan vajb i val na deep/progressive sceni u koji sam upao i u kojem se krećem. Moj današnji zvuk rezultiran je selekcijom instrumenata koje koristim, a stil samim ukusom koji pratim i gradim. Na neki svoj željeni nivo doći ću tek kad se dokopam željenog hardwarea, koji ću si sada napokon s vremenom moći i priuštiti!

 

Kakvi su budući planovi Bonace kao voditelja labela i producenta?

- Prije svega želim se opremiti Tr8 , Virusom, Moogom te jos ponekim Bloefield, Dave Smith i Waldorf igračkama koje sam dosad koristio kao virtualne instrumente. To mi je trenutno primaran plan, a nakon toga nema brige za nadolazeća izdanja. Trenutno imam i premalo vremena za sve stići i odraditi. Zato izdajem selektivno, ne žurim, jer dolazim do željenog sounda polako. Label koji sam pokrenuo zajedno sa Jellyem je nastao iz dobre ideje i želje da se stvori nešto drugčije na našim prostorima. Pošto smo oboje u sličnim krugovima i imamo široka poznanstva shvatili smo da je vrijeme i za taj korak. Trenutno smo i više nego zadovoljni. Sa svakim izdanjem ušli smo na Beatport TOP 100, artisti koje potpisujemo i nadolazeća izdanja su fenomenalna te ako još niste, definitivno biste nam se trebali pridružiti na početku naše duboke priče.

 

Kako je došlo do konekcije između Re:Flux i Bonace?

- Preko Fornive, za kojeg mogu reci da je u TOP 20 producenata s naših prostora u deep i progressive vodama. Dugo pratim njegov rad, trenutno radimo zajedno i na jednom projektu, te sam siguran da će se s vremenom istaknuti na regionalnoj sceni.

 

Kakva su očekivanja za predstojeći nastup u Silver & Smoke klubu?

- Očekujem da se skupi raja u što većem broju! Publici garantiram dvosatno putovanje melodijom i emocijama. Trake koje sam spremio su većinom novija izdanja koje sam dobio preko promo materijala, a svako će si pronaći nekoliko favorita u selekciji. Najbližu sliku možete dobiti u mixu koji sam snimio za “The Deep Room” prije nekoliko dana, te u podcastu Deep in Miami za MYD! A za najbolju sliku s tonom vidimo se u subotu!
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team