Brend Funky Guerrilla predstavio novu kolekciju

[ssba]
December 12th, 2018

Domaći modni brend Funky Guerrilla i ove sezone je oduševio brojne kupce, jedinstvenim dizajnom, krojevima i samom idejom nove kolekcije. Ovaj kreativni tim, koji stoji iza brenda se  iznova trudi da ponudi proizvod, koji je prije svega kvalitetan i koji će postati omiljeni komad odjeće u vašem ormaru! Vrijeme praznika je i idealna prilika da priuštite sebi ili nekoj dragoj osobi komad odjeće iz aktuelne Funky Guerrilla kolekcije. Proizvođač uvijek kupcima daje vrijednost više, te ih iznenadi i originalnim pakovanjem i zanimljivim dodatnim poklonima, što uvijek naiđe na oduševljenje svih kupaca, koji se iznova vraćaju sa novim narudžbama.

 

ZF__0178

 

Predrag Borojević, koji stoji iza brenda Funky Guerrilla ističe da su pripreme aktuelne kolekcije trajale nekoliko mjeseci, tokom kojih se radilo na pripremi ilustracija, proizvodnji, kao i na fotografisanju, kako bi kolekcija na kraju dobila finalni izgled, koji je i zamišljen.

 

Ističe da ništa ne bi bilo moguće bez tima, koji je vrijedno radio na izradi nove kolekcije, a to su Tamara Desančić, konstruktorica i osoba zadužena za kompletnu proizvodnju brenda i Aleksandar Saša Škorić, koji je zadužen za umjetničku direkciju i ilustracije. Izazov je bio i rad na daljinu, s obzirom da Saša trenutno boravi u Japanu, ali su uspjeli da kompletiraju kolekciju, onako kako je i prvobitno zamišljena.

 

ZF__9434

 

- Kolekcija je nastala u takozvanoj color blocking tehnici, gdje je odjevni predmet predstavljen u jasno odvojenim tekstilnim formama. Dio nove kolekcije su i tri ilustracije, koje opisuju stanje kroz koji nam zemlja prolazi. Nismo željeli da budemo realisti, jer moda treba da ponudi fantaziju i bijeg od realnosti, ali smo shvatili da odjeća isto može da nosi određenu poruku i ostavi dubok trag.  Aktuelna kolekcija nastavlja priču, koja je protkana kroz živote, trenutno mnogih koji kao laste odlaze za boljim životom, tamo negdje daleko, ističe Predrag.

 

Tri ilustracije dominiraju kolekcijom: lastavice, srce koje je ograđeno žicom i polaroid. Ilustracija lastavica želi da istakne veliki problem kao što je potreba za boljim životom i veliki stepen migracija van BiH. U miru gubimo najviše. Mladi i mudri odlaze iz Bosne i Hercegovine. Dok jedni odlaze, uvijek postoji neko ko ostaje i čije srce je slomljeno. Balkanski ponos nas sprječava da pokažemo pa obično zagradimo naše srce i nadamo se da će se stvari same rješiti. Ova ilustracija je namjenjena svim onima koji su ostali i planiraju da ostanu. Polaroid simbolizuje nostalgiju prouzrokovanu gore napisanim.

 

- Autentičnost je cilj i svrha Funky Guerrilla brenda i ne vidim drugačiji nacin postojanja. U miru gubimo najviše. Mladi i mudri odlaze iz Bosne i Hercegovine, a mi ostajemo uplašeni da se nikada neće vratiti. Neke od ilustracija pod lupu stavljaju upravo taj problem – potrebu za boljim životom i veliki stepen migracija van BiH, naglašava ilustrator Škorić.

 

- Po meni je važno da kada kupite duks, znate da ako ga poklonite nekome u Bosni i Hercegovini ili Njemačkoj, možete da kažete, ‘to su rode iz Nove Topole’, ili ‘to je spomenik na Kozari, imao je burnu istoriju’, i da tu osobu informišete i približite našoj zemlji, pa bilo to i kroz jedan jednostavni duks skrojen, sašiven i odštampan u Topoli, dodaje Škorić.

 

Reakcije kupaca su veoma pozitivne, ponosno ističu tvorci brenda. Dodaju da svakodnevno dobijaju povratne poruke od brojnih kupaca, kako su zadovoljni kvalitetom, pakovanjem, dostavom. Ljudi vole detalje i male znakove pažnje na koje upravo ova kreativna ekipa stavlja poseban akcenat, jer, kako ističu, u današnjem vremenu velikih brendova i hiper-ponude, naći nešto jedinstveno i personalizovano poprilično je teška misija.

 

ZF__0233

 

Otkrili su nam da će online butik FunkyGuerrilla uskoro unaprijediti, te omogućiti kupovinu komšijama iz Srbije i Hrvatske, s obzirom da svakodnevno imaju veliki broj upita kada će roba biti dostupna tamo. Istovremeno rade na pripremi terena, kako bi vrlo brzo bili prisutni i u buticima širom BiH, te bili dostupni i kupcima koji preferiraju malo tradicionalniji vid kupovine.
ZF__8409 ZF__8469 ZF__8481 ZF__8554 ZF__8559 ZF__8630 ZF__8646 ZF__8977 ZF__9493 ZF__9549 ZF__9559 ZF__9621 ZF__9667 ZF__9715 ZF__9760 ZF__9867 ZF__9891 ZF__9951

 

 
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team