Budi modno lice BH 2019: Višemjesečni rad Džejle Glavović – Očuz i Marka Lovrića krunisan finalnom modnom revijom

[ssba]
December 10th, 2019

Nakon uspješno održanih kastinga u osam bh. gradova, agencija Swan Model Management, na čelu sa jednom od najuspješnijih bh. manekenki, Džejlom Glavović i u saradnji sa Markom Lovrićem, bivšim modelom i direktorom internacionalne modne agencije Relatum Model Management iz Zagreba, krunisala je svoj višemjesečni rad eventom u Sarajevu održanom u Domu armije na kojoj su predstavili nove nade bh. modeling scene.

 

Amira Pertesi dizajn

Amira Pertesi dizajn

MateyaNeira dizajn

MateyaNeira dizajn

 

Velika zainteresiranost na kastinzima u Brčkom, Tuzli, Banja Luci, Bihaću, Trebinju, Mostaru, Sarajevu i Livnu rezultirala je novom generacijom manekenki i manekena predstavljenih na finalnoj modnoj reviji u Sarajevu. Mladi talenti nosili su kreacije poznatih domaćih kreatora i kreatorki: MateyaNeira, Amira Pertesi, WearWolf by Anida Kapo, Milana Senića i Dresscode by Prevent.

 

Wear Wolf / Anida Kapo dizajn

Wear Wolf / Anida Kapo dizajn

Milan Senić dizajn

Milan Senić dizajn

 

Pred brojnom publikom, urednicima lifestyle i modnih magazina i portala, fotografima, kreatorima i ljubiteljima mode deset djevojaka i šest momaka nosili su svoju prvu reviju. Modnoj reviji prethodio je bootcamp tokom kojeg su budući modeli savladali vještine pravilnog hodanja, držanja, poziranja ali i usvojili znanja o zdravom načinu prehrane uz pomoć nutricioniste, radili na pravilnoj tjelovožbi sa profesionalnim trenerom, te razgovarali sa psihologom o izazovima koji ovaj posao donosi.

 

 

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo bilo raditi sa mladim ljudima, mojim budućim kolegama. Prijatno sam iznenađena zainteresiranošću za ovaj posao, te potencijalom koji imamo kada je ova oblast u pitanju. Smatram da Bosna i Hercegovina može da iznjedri svjetske modele, manekene i dizajnere a dokaz tomu je svakako ova večer, izjavila je Džejla Glavović Očuz na finalnoj reviji.

 

 

Osim bosanskohercegovačkoj publici, manekeni i manekenke predstavljeni su skautima svjetskih agencija i to Jordanu Shielu iz agencije Wilhelmina koja sjedišta ima u Londonu, Parizu i New Yorku, zatim Isabelli Zigante iz agencije WhyNot iz Milana, Brigitte Johne Donadio iz španske agenciije Sight Spain, Xavi Fabergasu iz Blow agencije također iz Španije te Pii Meholm – White iz njemačke agencije Kult.

 

- Prvi put sam u Sarajevu i raduje me što sam imao priliku da prisustvujem jednom ovakvom, reprezentativnom događaju. Siguran sam da ćemo ove mlade ljudi u skorije vrijeme vidjeti na svjetskim modnim pistama i na naslovnicama prestižnih magazina, istakao je Jordan Shiel iz agencije Wilhelmina.

 

Partneri projekta Budi modno lice su Opel, Oaza, Astra Borovo, Boreas, Gordon’s Premium Pink i NewEvent.

 

Budi modno lice 1 Budi modno lice 2 Budi modno lice 3 Budi modno lice 5 Budi modno lice 6 Budi modno lice 7 Budi modno lice 8

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team