Čarobni Garden of Dreams Festival rasplesao Sarajevo

[ssba]
June 26th, 2019

Novi sarajevski festival Garden of Dreams, na kojem je plesalo na hiljade posjetilaca ispunio je sva očekivanja! Bajkovite lokacije, 48 sati zabave uz izlazak i zalazak sunca dugo će se prepričavati. U tri dana i noći festivala, uz više od 30 izvođača i produkciju koja ostavlja bez daha, neki od trenutno najboljih svjetskih i regionalnih DJ-eva rasplesali su posjetioce iz više od 15 zemalja i time vratili Sarajevo na mapu evropskih party destinacija.

 

Prvi dan Festivala proslavio je Svjetski dan muzike, a čast da otvore prvi u nizu od šest događaja u sklopu Garden of Dreams festivala pripala je bosanskohercegovačkim izvođačima ROOF AW, Fornivi i Vanyanu. Erupciju oduševljenja posjetilaca u sarajevskom Domu mladih izazvao je nastup neprikosnovenog Oliviera Raymonda – OXIA, koji se u Sarajevo vratio zahvaljujući Garden of Dreams festivalu i podršci Francuskog instituta u BiH. Zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati uz nastup Jeremy Olandera, muzičke senzacije iz Švedske. «Oduševljen sam Sarajevom, arhitekturom i historijom! Čim sam stigao obišao sam Baščaršiju, Muzej Sarajeva i probao neka od bosanskih tradicionalnih jela,» izjavio je Olander.

 

god_3

 

Već nakon prve noći bilo je jasno da je Sarajevo dobilo ozbiljan muzički festival, koji mu je nedostajao dugi niz godina. Tome u prilog ide i drugi dan Festivala koji je počeo već u podne podno repetitora Hum, na Sensation pozornici, gdje je prvi put sarajevskoj publici, u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u BiH, predstavljen Multinotes Showcase kojeg čine najistaknutiji italijanski umjetnici iz svijeta elektronske muzike: Qubica, Olderic, Lehar i Musumeci. Italijani nisu krili oduševljenje nakon jednog od najboljih partija održanih u Sarajevu, uz najljepši zalazak sunca: U Sarajevu sam prvi put svirao prije tri godine i to je bila ljubav na prvi pogled. Svaki put kad bih se vraćao bilo je još bolje, a ovo što smo doživjeli večeras na  Garden of Dreams festivalu je zasigurno naš najbolji nastup do sada! Volim bosansku hranu, energiju i zapravo, volim Sarajevo. Zato ću se opet vratiti, poručio je Lehar. Domaćin ovoj sjajnoj ekipi iz Italije, koji su odlučili ostati u Sarajevu tokom cjelokupnog festivala bio je bosanskohercegovački DJ i producent G. Edd.

 

Musumeci & Lehar

Musumeci & Lehar

Musumeci

Musumeci

 

Plesna povorka s Huma prešla je u Dom mladih gdje su u sklopu Decibel noći nastupili izraelski DJ Yotam Avni, mag detroiške tehno scene Eric Cloutier i Regal, španska DJ senzacija kojem je to bio drugi nastup u Sarajevu. Drago mi je što sam se vratio u Sarajevo, grad čija me energija oduševila!, izjavio je Regal nakon nastupa u prepunom Domu mladih. U subotu je završena i druga klubska večer u okviru Garden of Dreams Talents Floor-a. Treća pozornica u klubu Silver&Smoke ugostila je mlade nade regionalne elektronske scene, pobjednike takmičenja organizovanog u sklopu ovogodišnjeg izdanja Festivala, od kojih najmlađa DJ-ica ima 13 godina i dolazi iz Novog Sada.

 

god_2

 

U posljednjih 10 sati Garden of Dreams Festivala, na kojem je nastupilo preko 30 DJ-eva, uveli su nas dubrovački DJ Torres, trenutno najpopularniji turski DJ i producent Murat Uncuoglu, rezident berlinskog Watergatea Ruede Hagelstein i pionir španske undergroud scene Pional. Čast da zatvore prvo izdanje Garden of Dreams Festivala imali su Kristijan Molnar i zvanično najbolji regionalni DJ duo After Affair.

 

Nakon što smo u protekle tri godine organizovali preko 10 jednodnevnih Garden of Dreams događaja i doveli blizu 100 izvođača iz cijelog svijeta, željeli smo Sarajevo vratiti na mapu evropskih destinacija zabave i dobre muzike, a zahvaljujući ljubiteljima elektronske muzike, bajkovitim lokacijama i nekim od najboljih imena svjetske elektonske scene Sarajevo smo ispunili sjajnom energijom i emocijom, izjavio je Bojan Jović, član dua After Affair i jedan od organizatora događaja.

 

god_hum

 

Festival Garden of Dreams realizuje se u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, Ambasadom Republike Italije u BiH, Francuskim institutom u BiH i Centrom za kulturu i mlade Kantona Sarajevo. Partneri festivala su: Alcatel, BH Telecom, Courtyard Marriott, Heineken, Johnnie Walker, MN media, Porsche BiH, Seat BiH, Red Bull, Sarajevski kiseljak, Sensation, Smirnoff, Stanić Group i STR8.

 

god_hum_1 GoD 4 GoD 6

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team