Četvrto izdanje Pop Art Festivala održat će se od 6. do 20. juna 2020.

[ssba]
June 1st, 2020

Četvrto izdanje Pop Art Festivala ove godine održat će se u periodu od 6. do 20. juna na nekoliko lokacija u Sarajevu, okupiti poznate bosanskohercegovačke umjetnike i umjetnice i, kao i svake godine, predstaviti jedinstven umjetnički program.

 

Ovogodišnje izdanje Pop Art Festivala otvorit će performans Teatar u kvartu u sklopu kojeg će pet renomiranih bosanskohercegovačkih reditelja i scenarista, te 15 glumaca i glumica producirati scenario i kratke predstave i to u roku od 24 sata. Performans će se održati ispred Međunarodnog centra za djecu i omladinu u subotu, 6. juna od 18:00 sati.

 

PAF plakat

 

Standardni dio programa čine i izuzetno zanimljivi paneli na kojima će se na ovogodišnjem izdanju Pop Art Festivala u Kinu Meetinh Point diskutovati na temu Product Design, Gaming i YouTube kulture.

 

Pored programa koji je otvoren za sve posjetioce i posjetiteljice Pop Art Festival svake godine pruža mogućnost svim zainteresiranim da steknu nova znanja i vještine kroz niz kreativnih radionica. Od danas do 5. juna putem Facebook stranice Pop Art Festivala svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u nekoj od radionica i saznati sve što vas zanima o snimanju dronom, stripu, književnosti, slikarstvu, glumi i režiji, medijima, dizajnu ili muzici. Radionice će se održati u periodu od 8. do 20. juna u prostorijama Dječije kuće na Grbavici. Ulaz na sve festivalske događaje je slobodan.

 

PAF PANEL

 

Otvorenje Pop Art Festivala će biti upriličeno 6. juna 2020. godine s početkom u 18:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (ulica Kemala Kapetanovića 17 ) nakon čega će zainteresirani predstavnici medija imati priliku razgovarati sa akterima performansa:

 

rediteljima i rediteljicom: Dinom Mustafićem, Selmom Spahić, Nedimom Hamzagićem, Irfanom Avdićem i Alenom Šimićem;

 

scenaristima i scenaristicama: Bojanom Vidosavljević, Eminom Omerović, Adnanom Lugonićem, Eminom Kovačević i Benjaminom Hasićem;

 

glumcima i glumicama: Erminom Bravom, Igorom Skvarica, Albanom Ukajom, Majom Izetbegović, Ivom Šimić, Vanjom Đugum Matović, Sanjom Burić, Mirnom Jougunčić, Ejlom Bavčić, Kemalom Rizvanovićem, Nadine Mičić, Sašom Krmpotićem, Dinom Sarijom i mnogim drugim.

 

Pozivamo vas da se pridružite i Panel diskusijama koje će se održati u Kinu Meeting Point (ulica Hamdije Kreševljakovića 13) od 13:00 sati u sljedećem terminima:

- 7.6.2020.: Panel o procesu nastanka video igrica

Panelisti: Sloven Anzulović, Ivan Ramadan, Amar Zubčević

 

- 13.6.2020.: Panel o YouTube kulturi

Panelisti: Adnan Cerić, Namik Đulić

 

- 20.6.2020.: Panel diskusija o produkt dizajnu

Panelisti: Miran Lazić, Ena Dujmović, Zlatko Tanović
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team