Cineplexx kino 2020. godine u Sarajevu

[ssba]
June 12th, 2019

Austrijska kompanija Cineplexx International u ljeto 2020. godine otvara multipleks kino u Sarajevu. Cineplexx Sarajevo otvara se u partnerstvu s Europe Group te uz podršku Sarajevo Film Festivala.

 

Cineplexx International će uložiti značajna sredstva i resurse u multipleks kino u Sarajevu, s fokusom na stvaranje najmodernijih dvorana u skladu s visokim standardima kompanije. Multipleks Sarajevo će imati 8 dvorana sa 1400 sjedišta s lokacijom na Marijin dvoru i poslovnom zgradom na površini oko 5000 metara kvadratnih.

 

Cineplexx-11062019-KS (21)

 

Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija za Sarajevo Film Festival, koji služi kao zajednička platforma za filmski biznis čitave regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

 

 

- Vrlo smo ponosni da otvaramo prvo kino u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kao lideri inovacija posvećeni smo cilju da našim posjetiteljima ponudimo najbolje kino iskustvo, i to je nešto što se od nas i u Sarajevu može očekivati. Cijenimo snažnu podršku Sarajevo Film Festivala, vrsnog lokalnog partnera za naše aktivnosti, izjavio je Christof Papousek, financijski direktor i managing partner Cineplexx International.

 

 

Christof Papopusek i Rasim Bajrović

Christof Papopusek i Rasim Bajrović

 

- Otvaranje Cineplexxa u Sarajevu za Bosnu i Hercegovinu imat će nemjerljiv doprinos u kulturnom i ekonomskom smislu. Kao grupaciji, važno nam je da ponudimo i druge sadržaje, prije svega kulturne, kao što je kino koje otvara vodeći regionalni kino prikazivač. Time Cineplexx International, Sarajevo Film Festival i Evrope group stvaraju uvjete da grad Sarajevo bude regionalni epicentar kulture, filmske industrije i biznisa, dobre zabave i bržeg razvoja turizma. I ovim putem Sarajevo će biti prepoznatljivo na karti Evrope i svijeta kao jedna od najpoželjnijijih kulturnih i turističkih destinacija, izjavio je generalni direktor Europe group Rasim Bajrović.

 

 

Cineplexx u Sarajevu je značajan iskorak u okviru strategije razvojne i kulturne politike Sarajevo Film Festivala. Podizanje standarda u filmskom biznisu, kvalitete prikazivanja, unaprjeđenje programinga, neki su od ciljeva razvojne politike Sarajevo Film Festivala.

 

- Novih 1400 stolica u moderno opremljenim kino dvoranama sa suvremenom tehnologijom i najvišim standardima u kvaliteti kino prikazivanja, u dugoročnom smislu znači osnaživanje kino kulture u BiH, povećanje posjećenosti kina tokom cijele godine, kao i stvaranje nove kino publike, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

 

Alban Ukaj Amila Terzimehic Cineplexx-11062019-KS (34) Cineplexx-11062019-KS (37) Cineplexx-11062019-KS (41) Cineplexx-11062019-KS (56) Cineplexx-11062019-KS (61) Cineplexx-11062019-KS (71) Cineplexx-11062019-KS (76) Cineplexx-11062019-KS (80) Dijala i Dino Konakovic Haris Basic i Nermin Muzur Mirvad Kuric Sabrina Begovic Coric Selma Alispahic i Nedzad Begovic Srdjan Vuletic Vanesa Glodjo i Devleta Filipovic

 
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team