Codefest 3 in 1: Maraton u kodiranju, tech konferencija i poslovni sajam

[ssba]
March 9th, 2016

Ukoliko ste bili dio prošlih Codefest evenata, vjerovatno već znate kakva atmosfera vlada. Do sada je to bio 32-satni maraton u kodiranju gdje bi studenti u timovima radili na demo verzijama svojih tech proizvoda zasnovanih na idejama koje su sami osmislili. Tokom ta 32 sata, studenti bi imali šansu upoznati se i direktno sarađivati sa brojnim izuzetnim stručnjacima iz područja tehnologije. Svakom od studenata to je vrlo važno iskustvo koje kasnije može biti i dobra odskočna daska ukoliko ostave dobar dojam.

 

CodefestMarathon

 

Vrlo često se dešavalo da je event zapravo i neka vrsta regrutovanja, na kojima bi kompanije moglo direktno obaviti mini intervjue sa učesnicima koji bi kasnije mogli postati dio njihovog tima. Prisustvo tehnoloških kompanija pokazalo se kao dobra prilika za sve student koji žele da se pridruže tech zajednici, što je rezultiralo i brojinim uspješnim zapošljavanjima i stažiranjima.

 

Osim top-level mentora i kompanija, prethodni Codefest maraton ugostio je i nekoliko značajnijih govornika. Prošle godine veliki interes izazvali su direktor i osnivač Mindmakera, predstavnik glavnog Facebook tima, te Marko Ćalasan, makedonsko kompjutersko čudo.

 

cf2015-nokno rabotenje

 

Codefest odlikuje dobra atmosfera i energija svih prisutnih, pa tako u 4 ujutru možete vidjeti punu dvoranu timova koji aktivno rade na svojim izumima, igraju Xbox ili sviraju gitaru, ili se jednostavno izležavaju na jastucima. U takvoj opuštajućoj atmosferi, pored neformalnih razgovora sa mentorima i govornicima osjeti se razigrani duh mladosti. U takvom okruženju nastaju prvi proizvodi i demo verzije koji kasnije budu nagrađeni za svoj rad.

 

Codefest se ove godine proširuje, pa tako četvrto izdanje obećava poseban event koji se može lako uporediti i sa onim najboljim u tech svijetu. Kad je Codefest maraton u pitanju nema značajnijih promjena u konceptu, tako da ostaje i dalje 32 sata takmičenja za timove učenika. Ipak, mnogi noviteti ove godine čine event još uzbudljivijim. Ove godine, Codefest maraton je zvanični član svjetske lige hakatona, Major League Hacking, i samim tim učesnici će primiti međunarodno priznanje svuda u svijetu. Također, svi izabrani timovi za ovu godinu će moći raditi sa mentorima svjetske klase, što je nevjerovatan razlog da učestvujete.

 

 

Zbog ogromnog interesovanja za event proteklih godina, organizatori su ove godine odlučili obogatiti program čineći event privlačnim ne samo za uče(s)nike/ce već i za sve IT profesionalnce, entuzijaste, predstavnike kompanija itd. Stoga, Codefest 2016 priprema jednodnevnu tech konferenciju, Codeference, gdje će gosti govornici biti priznati kao globalni stručnjaci u mnogim područjima, kao što su: tehnologija, inovacije, digitalni marketing, pokretanje i ulaganja. Na konferenciji, bit će govora i o trenutnom stanju razvoja tehnike i pokretanje scene na Balkanu, te će se dati i savjet za brži razvoj baziran na najboljoj praksi u zapadnom dijelu Evrope.

 

 

Pored govora i panel diskusija na Codeferenceu, planirano je i nekoliko sesija networkinga, iznenađenja i zabavnog programa, koji će biti uskoro najavljeni. Među najavljenim spikerima su predstavnici iz Googlea, Adoba, Vibera, Microsofta itd.

 

CFX-BusinessExpo

 

Kompanije će ove godine će biti prisutnije u posebno dizajniranom dijelu za početnike i kompanije, nazvanom CFX-Business Expo. Ono što je ranije bilo poznato kao on-site regrutiranje, od sada će kompanijama dati priliku da to urade na elegantniji način, kroz svoj expo prostor, gdje će moći pokazati svoj rad, upoznati se sa poslovnim partnerima, kao i saradnicima među mladim talentima.

 

 

Kako se registrirati

Posjetite Ohrid ovog aprila od 15. do 17. aprila 2016. Prijave su otvorene za sva tri segmenta Codefesta 2016. Krajnji rok za prijave za Codefest Marathon je 15.mart, a za Codeference i CFX Business Expo postoji više opcija za registraciju koje su dostupne na linkovima OVDJE i OVDJE
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team