CREATIVE INDUSTRY RESORT – KLABIKA IN RESIDENCY 2K17

[ssba]
August 11th, 2017

Kada vam u Sarajevu kao turisti predlože da odete na Obalu, logično da ćete prvo pomisliti na ugodnu plažu, koktele i barem jedan pristojan bar. No za Sarajevo, kao i u mnogim drugim stvarima, vrijede druga pravila. Pored nevidljive rijeke, već desetljećima živi Obala: od Akademije Likovnih Umjetnosti, Narodnog Pozorišta do Akademije Scenskih Umjetnosti, potez uz tramvajsku prugu nudi nezaboravne zalaske sunca i nesebično daje jednu specifičnu kreativnu energiju.

 

Creative Industry Resort – Klabika Residency vam donosi probrana lokalna i regionalna imena koja u svoj nastup ulažu najveću valutu – strast. Njihova selekcija je autentična i praktikuju širok spektar pravaca od ghetto funka, uk garagea do indie-dancea i future-popa. Oni su kreatori labelova, brendova, klubskih noći, dizajnerskih riješanja, oni su voditelji, glumci, brend ambasadori, dizajneri zvuka u popularnim svjetskim emisijama. Oni su jednostavno prekomplikovani za opisati. Predstavljaju novi val mult-layer ličnosti koje sve zahtjevnija industrija gura u nastajanje i borbu za opstanak na preširokoj sceni vođenom jeftinim senzacijama.

 

U periodu od 11. do 19. augusta imate ih priliku upoznati, poslušati njihov ljetni audio-statment i ugoditi svojim čulima. U nastavku saznajte više o njihovim počecima i zašto su baš oni odabrani da vas uvedu duboko u noć. Zahvaljujući partnerima i brendovima koji strateški prate Delikatesnu Radnju ovaj program je omogućen za vas bez nadoknade. Kad se reflektori upale svako ima pravo na svojih 5 minuta.

 

 

BRODAC GALERIJA SAVREMENE UMJETNOSTI

U sklopu Creative Industry Resorta 017 realizovat će se i pop-up wall Galerije Savremene Umjetnosti – Brodac. Program Powered by Brodac je prostorna intervencija GSU Brodac koja za cilj ima predstavljanje umjetnika i umjetnica koji svojim djelovanjem direktno doprinose razvoju scene savremene umjetnosti BiH. Powered by Brodac prenosi doživljaj umjetničkog prostora okupiranjem javne ili privatne površine.

 

 

akioki

AKIOKI je DJ dvojac iz Beograda čiji zajednički projekat traje preko 10 godina. Za to vreme su nastupali u gotovo svim relevantnim klubovima i na većini festivala u regionu. Jedni su od osnivača Soul Print Recordings etikete koja u posljednje vrijeme bilježi značajne uspjehe na globalnoj sceni i koja je izdala veliki broj renomiranih deep house izvođača. Prepoznatljivi su po rafiniranom house i techno zvuku, ali i po širokom muzičkom ukusu, pa ih nerijetko možemo čuti i u setovima koji odstupaju od elektronske muzike. Trenutno su pored nastupa i izdavačke djelatnosti angažovani na organizovanju dnevnih Sunday Drippin’ žurki na kojima nastupaju poznata imena domaće i inostrane scene.

 

Da je Sarajevo čovjek, bio bi dijete. Jer samo djeca umiju tako iskreno da se raduju, smiju, ljute, vesele i pokazuju emocije kao Sarajlije. To je prvo na šta pomislimo kad pričamo o Sarajevu. Iskrenost!

 

 

 

aleksandra

 

U Sarajevu sam bila nekoliko puta, zbog muzike, ali i privatno i jako mi se dopada grad, ali prije svega predivni ljudi u njemu. Prošle godine sam bila i na Sarajevo Film festivalu i osjetila koliko ta manifestacija doprinosi opštoj atmosferi i vibeu grada u peridu u kome se isti održava. Mislim da je to sjajan način da se između ostalog privuku i turisti koji će doći zbog festivala ali će se kasnije vraćati zbog samog grada. 

 

Aleksandra Duende je novo lice Beogradske DJ scene. Njen muzički izričaj je sakriven u pojmu Duende, pristup koji je tradicionalno korišten u Flamenco muzici i u drugim formama umjetnosti koje referiraju mističnosti moćnih sila koje omogućavaju izvodžaču da ih manifestuje ka svojoj publici. Na svojim nastupima Duende kombinira deep-proper house sa indie-soulful primjesama. Kao DJ se pojavljuje na sceni prije 3 godine i već je imala priliku obići zemlje kao sto su Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Italija i Tanazanija. Uplovila je i u producentske vode sa dva singla TUVAN i BENEATH USUAL u saradnji sa beogradskim producentom REMEDDII-jem.

 

YouTube Preview Image

 

 

igor

 

Doživljavati Sarajevo kroz prizmu priča i slika prošlosti je totalno pogrešno…trebate posjetiti grad danas i upoznati mlade Sarajlije i shvatit će te da je taj grad sasvim nešto drugo… Čista energija!

Igor HDP a.k.a. Trash Diskos je “igrač” koji je na sceni još od kraja 90-ih i moglo bi se reći da je jedan od stvaratelja klupske scene u regiji. Iza čovjeka stoji dva desetljeća iskustva, a nakon jedne dulje pauze odlučio se ponovno angažirati i vratiti zvuk korijenima. Iz tog je razloga pokrenuo projekt DiscoBella, koji će uz klasični organski zvuk 70-ih i elektroničke pulseve 80-ih upoznati ekipu i sa suvremenim varijantama hipnotičkog, plesnog funka i boogiea. Pored projekta DISCOBELLA u ovoj godini pokreće serijal ROOF After Work za koji se može slobodno reći da je oživio mostarsku klubsku scenu, Igor HDP aka Trash Diskos još će jednom potvrditi svoj povratak na elektronsku scenu, zato jer je riječ o Dj-u koji istinski osjeća ljude i atmosferu te koji će ovom partyju dati univerzalan pečat.

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team