Cristian Varela za Mondo: Dođite na Fresh Wave!

[ssba]
August 4th, 2015

Fresh Wave festival, najveći do sada, počinje u četvrtak, trajat će tri noći, a održat će se na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Kao i uvijek ugostit će niz izuzetno kvalitetnih i poznatih DJ-eva. Jedan od najboljih među njima je svakako Cristian Varela, Španac koji više od dvije decenije putuje svijetom stvarajući i puštajući beskompromisni tehno, rušeći predrasude i tresući plesne podijume.

 

U intervjuu za Mondo otkriva šta sprema za prvu festivalsku noć, ko su mu najbolji prijatelji među DJ-evima, kako izgleda njegova kolekcija vinila i još mnogo toga.

 

 

Cristian Varela invites you to Fresh Wave Festival!!!!Buy your ticket now and dance with Cristian Varela.www.kupikartu.ba

Posted by FRESH WAVE FESTIVAL on Friday, July 24, 2015

 

 
Šta nam spremaš za četvrtak? Šta da očekujemo i šta možemo mi da uradimo da ti bude lijepo u Banjoj Luci?

- Donosim gomilu promo materijala, mnogo fantastičnih tehno traka koje još nigdje nisu izašle, kao i moj kompletan album Max & Max koji će u oktobru izaći pod etiketom Carla Coxa Intec i jedva čekam da ih podijelim s vama! Najviše volim kada je publika puna energije i kada zajedno osjećamo dobre vibracije i energiju iz muzike.

 

 

S obzirom na to da si već si bio u Banjoj Luci i Sarajevu, kakve uspomene nosiš iz BiH?

- Jako pozitivne i emotivne, jedva čekam da dođem opet!

 

Više od dvije decenije živiš i dišeš tehno. Šta ti nedostaje iz devedesetih?

- Volio bih da danas, kao tad, više muzike izlazi na pločama i da više DJ-eva koristi gramophone.

 

Ko je, po tvom mišljenju, najbolji mladi DJ ili producent danas?

- Moji favoriti su trenutno Dosem i Gabriel D’Or & Bordoy.

 

Šta žurku čini nezaboravnom i jesu li honorari i prva mjesta na komercijalnim top listama zaista mjerilo kvaliteta DJ-eva?

- Najvažnija je strast i sposobnost DJ-a da tu strast prenese na masu. A ljudi u publici moraju da traže kvalitet i to je najbolja publika na svijetu. Nažalost, komercijalna muzika je danas upravo suprotna kvalitetnoj.

 

 

Čuli smo legende o tvojoj kolekciji vinila. Opiši nam je!

- Imam kolekciju od oko 12.000 ploča, na njima ima svega, od soula, funka, preko klasične i ambijentalne muzike do elektronike. Na fotografiji se vidi samo mali dio.

 

Imaš li soundtrack za život, neku pjesmu koja ti nikad nije dosadila?

- Ljubavna tema iz Blade Runnera izvode je Vangelis.

 

YouTube Preview Image

 

 

Šta je najgore kada si DJ?

- Nespavanje, pomijeranje i odlaganje avionskih letova.

 

 

Ko ti je najbolji drug među DJ-evima? 

- Moji veoma dobri prijatelji su Carl Cox, Umek, Marko Carola, Nicole Mudaber, Marco Bailey, Tim Baker, Christian Smith, Ben Sims, Derrick May, Chris Liebig, Dosem, Uner… Ne mogu za nikog da kažem da mi je najbolji među njima, jer ih zaista sve jako volim!

 

izvor_Vesna Kerkez/mondo.ba
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team