Decembar u kinu Meeting Point: filmski hitovi, specijalne projekcije, dodatni termini

[ssba]
December 5th, 2018

Decembar je mjesec praznika i druženja, pa se u kinu Meeting Point u Sarajevu uz redovni večernji termin u 20 sati, uvodi i dodatni poslijepodnevni termin u 18 sati za filmske hitove namijenjene mladima i zajedničke porodične izlaske. Posjetitelje kina očekuju filmski igrani, muzički i animirani hitovi, specijalne projekcije…

 

Kino Meeting Point - decembar

 

Mjesec u kinu Meeting Point počinje svjetskim hitom Bohemian Rhapsody (Bryan Singer), biografskom muzičkom dramom o legendarnoj grupi Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – 4. i 5. decembra u 20 sati.

 

Foxtrot, kontroverzna ratna drama izraelskog redatelja Samuela Maoza koja je osvojila glavnu nagradu žirija na filmskom festivalu u Veneciji te nagradu Ophir  na repertoaru je 6., 7., 8. i 9. decembra.

Zbog velikog interesovanja publike i u ovom mjesecu planiran je program Ako ste propustili… koji donosi niz naslova koji su imali uspješno prikazivanje u proteklom mjesecu.

 

Zvijezda je rođena s Bradleyjem Cooperom i Lady Gagom u naslovnim ulogama o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu, na repertoaru je  11., 12. i 13. decembra.

 

Najnoviji film Dobar dan za posao Martina Turka na repertoaru je 15. decembra.

 

I ove godine kino Meeting Point ugostiće Artekino festival 16., 17., 18. i 19. decembra.

 

Film Ptice ljeta u režiji Cristine Gallego i Cira Guerre, vizualno impresivna obiteljska saga o nastanku narkokartela u Kolumbiji, nagrađen na Antalya Film Festivalu, Los Cabos Festivalu, u Chicagu, Londonu…, na repertoaru je 20. decembra.

 

Od 23. decembra pa sve do kraja mjeseca u kinu Meeting Point možete izabrati film u dva termina, u 18 i u 20 sati.

 

U terminu od 18 sati u nedjelju, 23.12. prikazuje se animirani film Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! (režija Genndy Tartakovsky). U ponedjeljak, 24.12. porodična fantazija Orašar i četiri kraljevstva (režija Lasse Hallström, Joe Johnston); u utorak, 25.12. Stopalići (Karey Kirkpatrick, Jason Reisig), 26.12. na repertoaru je Bijeli očnjak oskarovca Alexandrea Espigaresa. Od 27. do 31.12. u 18 sati na repertoaru Meeting Pointa je film Zlogonje Raška Miljkovića (Srbija, Crna Gora, 2018), film o desetogodišnjem Jovanu koji od rođenja boluje od cerebralne paralize. Bolest koja mu oblikuje svakodnevni život navela ga je da povjeruje da je nevidljiv za okolinu. Avantura mu nudi priliku da uživa u životu o kakvom nije mogao ni sanjati, ali prije toga mora naučiti da prihvati samog sebe.

U terminu od 20 sati od 23. do 26.12. na repertoaru je film Grinč, animirana porodična komedija Universal Pictures i Ilumination studija (režija Scott Mosier, Yarrow Cheney), bazirana na književnim, prazničnim klasicima doktora Seussa. Film “Bohemian Rhapsody” na repertoaru je 27.12., a Foxtrot 28.12. Od 28.12. pa do kraja mjeseca (do 31.12.) u terminu od 20 sati na repertoaru je senzacionalna epska avantura Smrtonosne mašine Christiana Riversa.

 

U SPECIJALNIM PROJEKCIJAMA publiku očekuje film Srbenka Nebojše Slijepčevića, dobitnik “Srca Sarajeva” za najbolji dokumentarni film i nagrade publike za najbolji dokumentarni film na 24. Sarajevo Film Festivalu. Projekcija filma održava se u ponedjeljak, 10. decembra u 20 sati u organizaciji Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini i Obala Art Centra, povodom obilježavanja sedamdesetogodišnjice od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i Međunarodnog dana ljudskih prava. Nakon projekcije bit će održan i razgovor s autorom.

 

U petak, 14. decembra na programu je Argentinska filmska noć u organizaciji Ambasade Argentine, u okviru koje će biti prikazan film Papeles en el viento (Papers in the wind), u režiji Juana Taratuta.

 

U organizaciji Udruženja filmskih radnika BiH četvrtu godinu zaredom u kinu Meeting Point u petak, 21.12. bit će obilježen Međunarodni dan kratkog filma.

 

U subotu, 22.12. tradicionalno se obilježava Dan Hajrudina Šibe Krvavca, u organizaciji Udruženja rediteljica i reditelja u Bosni i Hercegovini.

 

Cijena ulaznice za filmove u kinu Meeting Point je 5 KM, za studente i penzionere 4 KM. Za više informacija www.kinomeeting.ba.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team