Depilacija bikini zone šećernom pastom

[ssba]
November 2nd, 2020

Proces depilacije ili uklanjanja dlačica koje se nalaze na intimnim dijelovima, ili tzv. bikini zoni po mnogima je neka vrsta lične higijene, iako možemo reći i da svako ima svoj ukus. Neke ovakvu vrstu depilacije rade svakodnevno, dok druge ovakvu vrstu depilacije rade samo u posebnim trenucima kao što su odlazak na odmor ili kada trebaju posjetiti ginekologa. Kako god, ukoliko ste odlučile za ovakvu vrstu depilacije, svakako je mnogo je ljepše kada je koža pravilno depilirana i svilenkasto glatka. Proces otklanjanja dlačica sa intimnih dijelova ili bikini zone, naziva se još i brazilska depilacija, a cilj ovog tretmana je da nakon istog nemate ni jednu dlačicu koja se nalazi u ovoj zoni.

 

Preporučujemo da ovakvu vrstu depilacije ne radite samostalno kod kuće, jer može proizvesti neželjene efekte i vrlo lako se možete povrijediti. Posebno ukoliko imate osjetljiviju kožu.

 

Depilaciju bikini zone zapravo je preporučljivo raditi šećernom pastom jer mnogo manje boli u odnosu na vosak. Kada koristimo depilaciju šećernom pastom, dlačice koje se nalaze u bikini zoni će u toku određenog perioda biti mnogo mekše i tanje. Ovakva vrsta tretmana pomoći će da se folikule dlake zatvore i uspori njihov rast. Ono što je možda i najbitnije je činjenica da proces depilacije uz pomoć šećerne paste neće izazvati alergijske reakcije.

 

U ovom slučaju, prednost je što se pasta ne lijepi za kožu, nego samo obavija dlaku te je tim putem izvlači iz korijena, a takav postupak itekako će umanjiti bol, pogotovo kada govorimo o intimnim dijelovima tijela. Depilacija šećernom pastom će dlaku samo izvući iz korijena i neće je trgati pa je eventualno daljnji rast dlake prilično otežan.

 

Vjerujemo kako ste uvidjeli da je tretman depilacije šećernom pastom mnogo sigurniji i upravo s tog aspekta preporučljiv je za depilaciju intimnih dijelova tijela. Kod šećerne paste vam ne trebaju nikakve kreme, puderi ili dodatna sredstva kako bi kožu umirili, jer iritacija i oštećenja jednostavno ne postoje. Poslije samog tretmana koža je nahranjena i hidrirana, obzirom da šećer koliko god bio ponekad štetan za naš organizam, u ovom slučaju je itekako poželjan zbog njegovog djelovanja i prijanjanja na kožu. Za razliku od depilacije voskom, efekat kod depilacije šećernom pastom traje dosta duže pa može trajati i do šest sedmica.

 

Stoga je upravo depilacija šećernom pastom idealan izbor za depilaciju najintimnijih dijelova tijela. Ne morate brinuti da li će vas boljeti, hoće li se dlačice ponovo pojaviti i koliko dugo ćete biti mirni, vaša koža će nakon ovog tretmana izgledati nestvarno lijepo, savršeno i bit će meka. Ono što je najbitnije je da ćete i vi biti sretni i zadovoljni.

 

fotografija_freepik.com
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team