Došlo je vrijeme da vas upoznamo sa ELEMENT festivalom

[ssba]
May 20th, 2018

ELEMENT je niz muzičkih događaja, vođen idejom da okuplja sve ljubitelje žanrovski različite elektronske muzike tokom cijele godine. Održat će se 9. juna, 28. jula i 25. augusta na Tvrđavi Kastel. Festival je nastao iz ljubavi prema elektronskoj muzici, želji da noći provodimo plešući i potrebi da obogatimo kulturnu ponudu Banja Luke.

 

- Tvrđavu Kastel kao najprepoznatljiviju lokaciju u Banjoj Luci smo odabrali da ugosti Element festival 9. juna, 28. jula i 25. avgusta. Line Up junskog događaja čine Tajlanđanka Nakadia, Rumunka Nusha, kao i domaće zvijezde Siniša Tamamović, Woodie, Ivan Z, Radujković, DJ Freak, Mirko C i Stef. Za najentuzijastičnije organizovali smo i after koji će se održati na posebnoj lokaciji koja će uskoro biti objavljena. Bitno nam je napomenuti da je grad Banja Luka prepoznao potencijal Elementa za turističku ponudu grada kao i značaj za projekt Evropska prestonica kulture (EPK) 2024, te su nam grad, zajedno sa Turističkom organizacijom zvanični sponzori i uz njihovu pomoć ćemo realizovati popratne aktivnosti koje ćemo uskoro najaviti, a za koje se nadamo da će ostaviti traga i nakon ova prvobitna tri događaja, poručuju organizatori.

 

Early Bird ulaznice, najbrži će moći nabaviti po cijeni od 7KM na stranici kupikartu.ba.

 

Tim koji stoji iza Elementa misli na svoje posjetitelje i posjetiteljice i zato će im obezbijediti razne pogodnosti kada je riječ o smještaju i prijevozu, a detalje u vezi sa tim ćemo također otkriti uskoro.

 

Da upoznamo one koji već nisu upoznati sa zvijezdama prve Element žurke.

 

Nakadia je jedna od malobrojnih svetski uspješnih artistica u svijetu elektronske muzike. Rođena je na Tajlandu i najmlađa je od petero djece. Kada je imala samo 15 godina, odselila se iz rodnog mjesta u Khorat gdje je radila u fabrikama u kojima je pravila kablove za kompjutere, hard diskove i dekorativne platične tanjire. Često je izlazila u noćne klubove gdje je otkrila tehno. Karijeru je započela 2002.  pažljivo stvarajući svoj zvuk, a žanrovi kojima je posvetila svoju karijeru su deep house, tech house i techno. Redovna je gošća u najprestižnijim klubovima Londona, Berlina, Šangaja, Antverpa i Sao Paola. Prve trake objavila je 2005. godine, dok je globalno postala poznata 2013. godine kada je objavila EP Check&Run. Traka TECHNASIA sa pomenutog EP-ja se održala na listi Beatport Techno Top 40 dvanaest nedjelja.

 

YouTube Preview Image

 

Nusha je karijeru započela 2007. godine, ali je u svijetu muzike od malih nogu. Za veoma kratko vrijeme počela je nastupati sa velikim zvijezdama kao što su Dubfire, Solomun, Green Velvet, Monika Kruse, James Zabiela i mnogi drugi. Svoj talent pokazuje u live DJ setovima i muzičkoj produkciji, a njene trake su se nebrojeno puta našle na vrhovima Beatport lista. Nusha uvijek donese nešto novo, a u svojim setovima oduševljava tehnikom, selekcijom traka i nevjerovatnom energijom.

 

YouTube Preview Image

 

Podrška domaćih izvođača je jednako impresivna, jer se radi o najuspješnijim i najkvalitetnijim imenima bosanskohercegovačke scene i miljenicima banjalučke, kao i publike širom regiona. Kao najbolji primjer ističe se Siniša Tamamović koji je karijeru započeo još krajem devedesetih. Poznat je po svojim intenzivnim žurkama širom Evrope, a prati ga baza vijernih fanova. Osnovao je i sopstvenu muzičku etiketu naziva Night Light Records na kojoj izdaju nova, kao i dobro poznata imena elektronske scene.

 

YouTube Preview Image

 

Odbrojavamo dane do 9. juna kada će čitav Kastel biti u Elementu!

 
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team