Drugi Orea Art Market 9. novembra u Brew Imperial Societyju

[ssba]
November 4th, 2019

Nakon prvog, izuzetno uspješnog Art Marketa održanog u junu, online platforma Orea Bazaar s ponosom najavljuje drugo izdanje najvećeg okupljanja domaćih kreativaca/ki koji su svoju strast pretvorili u uspješne male biznise, a zahvaljujući online trgovinama na Orei ostvaruju još veći uspjeh.

 

Drugi Orea Art Market će biti održan u subotu, 9. novembra 2019. godine u periodu od 11 do 18 sati u ugodnoj atmosferi Brew Imperial Societyja (BIS) – Bivše kino Imperijal, u centru Sarajeva, na adresi Maršala Tita 56.

 

orea art

 

Među više od 40 izlagača/ca sa raznolikim i originalnim rukotvorinama ovoga puta naći će se i regionalni brendovi iz Srbije i Hrvatske, što dokazuje veliku želju i potrebu međusobnog umrežavanja i regionalne promocije uspješnih kreativaca, a upravo to je jedan od osnovnih ciljeva pokretanja Oree.

 

- Cjelodnevno druženje na 2. Orea Art Marketu će biti uvod u prazničnu sezonu u glavnom gradu BiH i prilika da po promotivnim cijenama kupite poklone za sebe i svoje najmilije, ali i da upoznate nevjerovatne ljude sa sjajnim idejama i proizvodima, porazgovarate i pitate ih sve što vas zanima o njihovom radu, poručuju organizatori.

 

orea art market (1)

 

Ovo okupljanje će ponovo imati neizostavni humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i procenat od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici.

 

Osim promotivno-prodajnog i humanitarnog, i ovaj Art Market će donijeti mnoštvo zabavnih sadržaja za sve posjetioce, pa i one najmlađe. Dok odrasli budu obilazili štandove i pregledali ponudu, mališani će imati priliku okušati se kao kuhari zahvaljujući Danni’s kitchen, praviti Organlook sapune od prirodnih materijala, izrađivati nakit brenda Make Me, crtati i bojiti zahvaljujući raznolikim poklonima i dekoracijama za koje se pobrinuo Jumbo te se zabaviti uz aktivnosti naših animatora i kreativni štand EurekaKids.

 

- Zahvaljujući lokaciji u centru grada i sadržajima za sva godišta, a svjesni da je mnogo onih koji žele upoznati proizvođače kvalitetnih domaćih rukotvorina koji taj posao obavljaju s velikom ljubavlju i pažnjom, očekujemo da će drugi Art Market posjetom premašiti prethodni koji je okupio više od 2.000 ljudi, kazala je Amra Džeko, suosnivačica Orea Bazaara.

 

orea art market (2)

 

- Zajednički cilj nam je brendiranje Sarajeva kao regionalnog centra kreativne industrije, a zahvaljujući Mastercardu neke proizvode ćete moći platiti i karticom te dobiti i poklone, istakli su na kraju.

 

Predstavljanje najpoželjnijih domaćih i regionalnih kreativaca na najpozitivniji način ne bi bilo moguće bez podrške sponzora i partnera Art Marketa, a to su: Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, NLB banka, Mastercard, BH Telecom i FlyBosnia, te medijskih pokrovitelja: Klix.ba, Gracija, Radio M, Business Magazine, FBL.ba i Hayat.

 

orea art market (3) orea art market (4) orea art market (5) orea art market (6) orea art market (7) orea art market (8) orea art market (9)

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team