Edina Mutevelić: Odlazak u kozmetički salon je prije svega stvar lične higijene

[ssba]
April 27th, 2014

Kozmetičarka Edina Mutevelić već godinama važi za renomiranu stručnjakinju koja uvodi novosti iz svjetske kozmetičke scene u BiH, na zadovoljstvo svojih klijenata i stručne javnosti. Prije osamnaest godina otvorila je salon Estetika, koji danas važi za mjesto sa raznim blagodatima luksuznog opuštanja kakvo svi zaslužujemo. Salon Estetika nudi tretmane tijela i lica, depilaciju, manikuru i predikuru, masaže i make-up.

 

-  Otvorila sam salon nekoliko godina nakon rata. Iako je bilo teško vrijeme žene su se njegovale isto kao i danas. Nalazile su vrijeme za sebe, jer žene žele njegu i znaju šta hoće, kaže Edina na početku intervjua.

 

 

 

Svakodnevno smo izloženi stresu, živimo brzo, koliko je zapravo bitan odlazak u kozmetički salon?

- Odlazak u kozmetički salon je prije svega stvar higijene. Jako je bitno da je koža čista, a kasnije dolazi njegovanje i održavanje toga, te potpuno opušanje.

 

Iako ste uspjeli svojim rezultatima da stvorite respektabilan imidž salona Estetika, kao i Vas lično kao stručnjaka, Vi i dalje radite na svom usavršavanju. Koliko je bitno za uspješnost biti u koraku sa novitetima i novim dostignućima Vašem poslu?

- Kozmetička industrija neprekidno ide naprijed i potrebno je neprekidno usavršavanje. I nakon osamnaest godina rada, ja još uvijek učim. Jako to volim i interesuje me. Toliko toga ima. Stalno posjećujem različite sajmove ljepote na kojima se upoznajem sa novostima. Nedavno sam na jednom takvom sajmu vidjela nevjerovatnu mašinu koju namjeravam kupiti, a o tome ćemo posebno pričati. Bila je to ljubav na prvi pogled.

 

Koju preparativnu kozmetiku Vi koristite u salonu Estetika?

- Ericson Laboratoire koji ima specijalizirane tretmane za njegu kože lica, tijela i grudi. To je terapijski pristup koji omogućava uspješno tretiranje svih problema koji se tiču kože. Zatim tu je i Decleor, čarobni svijet esencijalnih ulja i biljaka, sa 100 posto prirodnim, aktivnim i čistim sastojcima.

 

Koji biste tretman izdvojili?

- Meso vit, mezoterapiju. Tretman koji ubrzava protok vitamina i stimuliše metabolizam kože na svim nivoima. Učinci su tonirana i revitalizirana koža.

 

Ovih dana prate nas svakodnevno velike promjene vremena, na koji način je najbolje u takvim uslovima pristupiti njezi kože?

- Najbitnija je pravilna kućna njega. Prije svega trebate odrediti tip kože, pa na osnovu toga tražiti odgovarajuću kremu. Nije uvijek najbolja najskuplja krema, najbolja je ona koja odgovara vašem tipu kože. Zaštitni faktor je obavezan. Većina proizvoda za njegu već ima zaštitni faktor. U toku godine trebate koristiti 15 SPF, tokom ljeta, naravno, povećati, ali isto tako jako je bitno nakon ljeta nastaviti koristiti zaštitni faktor, jer je koža tad najosjetljivija. Štitite je sve vrijeme na moru i onda prestanete. Redovna njega je najbitnija. Preporučujem da se preparati mijenjaju dva puta godišnje. Proljeće i ljeto zahtijevaju jednu njegu, a jesen i zima drugu. Kad je hladno vrijeme pojačati njegu.

 

U čemu najviše žene griješe kad je u pitanju njega?

- Ja imam već dugogodišnje klijentice koje imaju već izgrađen stav o njezi, tako da nemam osjećaj da one nešto rade pogrešno.  Kroz tretmane ih dodatno pokušavam educirati.

 

Kod koje Vi kozmetičarke idete?

- Kad sam bila mlada mama me prvi put odvela kod kozmetičarke Vedrane Dupanović. Ona mi je i velikim dijelom prenijela ljubav prema kozmetici i njezi. Danas smo jako dobre prijateljice, onda dolazi kod mene na tremane, ja kod nje. Volim vrijeme koje provodimo zajedno.

 

Šta radite kad niste u kozmetičkom salonu?

- Trenutno sam upisala kurs fotografije. Jako me zanima, želim naučiti više o fotografiji. Mada, ja jako volim svoj posao i uživam kad sam na poslu. Radujem se dolasku na posao, volim ljude koji tu dolaze. Najsretnija sam kad sam u svom salonu, tu sam apsolutno ostvarena.

 

razgovarala_Besima Svraka

foto_Enes Crvčanin
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team