Evropska noć istraživača: Stvarajmo nove prilike u najzabavnijoj naučnoj noći

[ssba]
September 4th, 2018

U Bosnu i Hercegovinu ponovo stiže Evropska noć istraživača i to  28. septembra 2018. godine u 17.00 sati! Ovo je sedma godina sada već tradicionalnog druženja na svojevrsnom festivalu nauke i istraživanja, koji se obilježava u više od 300 gradova širom Evrope. LET’S STEAM! Stvarajmo nove prilike! je slogan pod kojim se manifestacija održava ove godine.

 

- Naš stvaralački tim vrijedno radi da i ove godine posjetiteljima svih uzrasta možemo ponuditi bogate zabavne sadržaje, te kreirati prilike da vam približimo nauku i istraživanje, predstavimo naučna dostignuća i inovacije, i podstaknemo vašu maštu različitim interaktivnim eksperimentima, prezentacijama, kvizovima, projekcijama i zabavnim igrama za sve uzraste. Stalno rastemo, pa će tako i ove godine još veći broj građana moći da nam se pridruži u devet bosansko-hercegovačkih gradova u kojima smo prisutni ove godine. Družićemo se u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Bijeljini, Goraždu, a od ove godine i u Tuzli, Zenici, Konjicu i Brčkom. Dođite i pridružite se zajednici od preko milion radoznalih ljudi koji istovremeno u jednoj noći slave nauku širom Evrope!, poručuju organizatori.

 

Budite dio evropskog pokreta za nauku i stvarajte nove prilike zajedno. Ulaz na manifestaciju i svi sadržaji su slobodni za posjetitelje svih uzrasta. Ponesite samo osmijeh i beskrajno mnogo radoznalosti!

 

noc istrazivaca 2018.

 

- Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedince koji se bave obrazovanjem, naukom, istraživanjem i inovacijama da se prijave za učešće u Noći istraživača u bilo kojem od devet gradova. Svoj rad možete predstaviti kroz naše tradicionalne sadržaje kao što su naučni sajam, naučni kutak ili takmičenje za srednje škole, u okviru koga će se posebno cijeniti ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost, kažu organizatori.

 

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u Bosni i Hercegovini, podrška istraživačima i promocija dostignuća domaćih naučnika i naučnica, inovatora/ca i poduzetnika/ca, te podsticanje mladih da razmisle o nauci kao potencijalnoj karijeri.

 

noc istrazivaca 2018

 

Radove, projekte i prezentacije možete prijaviti na konkurs za zvanično učešće srednjih škola, institucija, organizacija, firmi i pojedinaca u Noći istraživača BiH 2018, koji je otvoren do ponedeljka 20. septembra 2018. godine, a preko stranice Noć istraživača.

 

Na istom mjestu možete izvršiti prijavu i ako ste zainteresirani da budete dio snažne armije volontera, koji su nam svake godine bili neprocjenjiva podrška tokom održavanja manifestacije.

 

Tačne lokacije i program manifestacije u devet gradova, kao i svi detalji učešća i kriteriji za prijavu na konkurs takmičenja za srednje škole biće objavljeni na web stranici www.nocistrazivaca.ba, a možete ih pratiti i na facebooku @NocIstrazivacaBiH.

 

Evropsku Noć istraživača u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realizuje konzorcij sačinjen od Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS), Udruženja BALKANFILM, Tidea d.o.o.Banja Luka i United World College.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team