EXIT sa historijskim maksimumom od 215.000 posjetilaca ušao u novu eru

[ssba]
July 9th, 2017

EXIT festival ove godine je zabilježio novi rekord posjete od preko 215.000 ljudi koji su od 5. do 9. jula prošli kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi! Ovogodišnje izdanje bit će upamćeno po nekoliko velikih prekretnica kao što su nulti dan sa apsolutnim headlinerima na glavnoj bini, ali i na novoj, spektakularnoj mts Dance Areni za koju pohvale stižu sa svih strana. I ovogodišnja ceremonija otvaranja bila je jedan od vrhunaca u 17-godišnjoj historiji festivala, čiji se društveni angažman i zvanično preselio na globalnu scenu sa izuzetno emotivnim govorom Zaštitnika vode iz plemena Standing Rock koji su danas na prvoj liniji borbe za zaštitu života na Zemlji. EXIT je ovim izdanjem ušao u novu eru koju najbolje oslikava poziv Nika Vujičića sa glavne bine da se, 50 godina od čuvenog Ljeta ljubavi, vrate jedni drugima uz najveću univerzalnu vrijednost – ljubav, uz poruku publici da nikada i ni po koju cijenu ne odustanu od svojih snova.

 

YouTube Preview Image

 

Spektakularna završnica petodnevnog Exita ove godine je nadmašila svih petnaest godina postojanja mts Dance Arene u nevjerovatnom nastupu Nine Kraviz, koja je doživjela ovacije kakve smo dosad viđali samo na koncertima najvećih rok zvijezda! Ovakvom uzbudljivom finalu svoj pečat dala je i Róisín Murphy, koja se nakon punih četrnaest godina vratila da ponovo oduševi publiku na glavnoj bini, mijenjajući kostime, predstavljajući nove pjesme i mašući plišanim medom u znak mira.

 

Nakon što je došao dan ranije i iznenadio sve prisutne gostujući na nastupu grupe Foreign Beggars, glavnu binu sinoć osvojio Rag’n’Bone Man, potvrdivši status najbrže rastuće soul zvijezde na svijetu! U njegovom dubokom glasu i planetarno popularnim hitovima, posljednjeg dana Exita skakalo je preko 42.000 ljudi.

 

Veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj bini napravio je čovjek koji je posljednjih godina jedan od vodeća tri svjetska di džeja, Hardwell!

 

Koliko će veliki biti 17. po redu Exit festival bilo je jasno već nultog dana uz spektakularni koncert najboljeg rok benda današnjice – The Killers koji su na glavnu binu donijeli glamur Las Vegasa i svoje najveće hitove. To je sutradan potvrdio i Liam Gallagher koji je oduševljeno, odmah nakon nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, podijelio sa svojim fanovima da je Exit u Novom Sadu jedan od najboljih festivala na planeti, čija je publika biblijska! Solomun i Dixon nisu željeli da napuste tvrđavu, te su nakon svog nastupa hiljade fanova sa Arene poveli na after, na kojem su se zabavljali do jedan popodne!

 

Solomun b2b Dixon

Solomun b2b Dixon

 

Prepuno Srpsko narodno pozorište i svi važni globalni mediji, nultog dana festivala, pomno su pratili reči Nika Vujičića i pripadnika Standing Rock pokreta koji su govorili na temu 50 godina od Ljeta ljubavi – Da li je svijet zalutao? Aktivističke tribine EXIT festivala nastavile su se i tokom četiri dana na Petrovaradinskoj tvrđavi na novootvorenoj Craft Street zoni gde je održana Danas – magija dijaloga. Najviše pažnje privukla je tribina na kojoj su pored ostalih govorili Vladimir Arsenijević, Dragan Bjelogrlić i Marčelo, odgovarajući na tabu pitanje Čiji je NAŠ jezik.

 

EXIT festival već godinama unazad priprema globalnu humanitarnu akciju kojoj su i ove godine odazvale mnogobrojne zvijezde. Bubnjar benda The Killers donirao je svoje palice, Paul Kalkbrenner, Jake Bugg, Rag’n’Bone Man i Liam Gallagher potpisali su EXIT dreseve, dok je kraljica muzičke scene Róisín Murphy napisala prelijepu poruku upućenu Exitu na crvenoj traci koja simboliše ljubav.

 

Arena svitanje

 

EXIT Avantura se nastavlja na Sea Dance Festivalu!

 

EXIT avantura bit će nastavljena već u četvrtak na četvrtom po redu Sea Dance festivalu u Budvi u Crnoj Gori, na kom će nastupiti Sean Paul, John Newman, Fatboy Slim, Who See, Mind Against, Space Dimension Controller, Nipplepeople i mnogi drugi. Kapije kampa otvaraju se već 11. jula, dok svi koji nisu nabavili ulaznicu mogu da to urade još danas po aktuelnoj cijeni od 74 KM! Najpovoljnije opcije za hotelsku i apartmantsku ponudu dostupne su putem oficijalne turističke agencije festivala www.exittrip.org
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team