Fellaini afro frizura – apsolutna vladarica fudbalskih terena

[ssba]
July 10th, 2014

Iako je za fudbalere jako bitno da budu u centru medijske pažnje zbog dobrih igara, vrlo je bitno i da istaknu svoj styling, kako na terenu, tako i van njega. Kako bi došli u centar pažnje mnogo njih stalno mijenja frizure, tetoviraju se i teže ka postavljanju novih modnih trendova.

 

 

Kyle Beckerman

Kyle Beckerman

 

Svoje čuvene frizure upravo su na Svjetskim prvenstvima svojevremeno predstavljali velikani poput Davida Beckhama i čuvenog El Fenomena – Ronalda, a danas su u centru pažnje Cristiano Ronaldo, Mario Balotelli, Raul Meireles, Kyle Beckerman i Marouane Fellaini sa svojom prepoznatljivom afro frizurom.

 

Kada vidite afro frizuru prva asocijacija su sedamdesete godine, Diana Ross i The Jackson 5, platformice i zvuk koji je od rock’n'rolla kretao prema funku i discu. Međutim, tokom devedesetih ako biste afro frizuru i fudbal stavili u istu rečenicu prva asocijacija bi bio bivši kolumbijski fudbaler Carlos Valderrama. Danas je prva asocijacija belgijski reprezentativac i igrač Manchester Uniteda – Fellaini.

 

Carlos Valderrama

Carlos Valderrama

 

Upravo su Fellaini i njegova frizura danas podstakli brojne novinare da pišu o njoj. Najavio je da će ošišati svoju prepoznatljivu afro afrizuru ako Belgija osvoji Svjetsko prvenstvo, međutim, ispali su u četvrtfinalu od Argentine. I, naravno, nije je ošišao, ali je danas iz pomoć vrsne frizerke JYB Cosmeticsa spleo svoju gustu kosu u pletenice.

 

 

 

 

 

Ovako je nekad izgledao bez afro frizure dok je igrao u Standard Liegeu (vjerujemo da vas i to zanima).

 

fellaini-1

 

Međutim, trend se proširio fudbalskim terenima, pa ih sve više viđamo. Nose je i Willian Borges da Silva brazilski fudbaler i reprezentativac koji trenutno igra kao krilo za londonski Chelsea, Brazilac Dante Bonfim Costa Santos odbramben igrač Bayern Municha, Benoit Assou-Ekotto francuski fudbaler, kamerunskog porijekla, trenutno igra za engleski klub Tottenham Hotspur i kamerunsku reprezentaciju, Belgijanac Axel Witsel koji igra za FC Zenit Saint Petersburg, David Luiz brazilski reprezentativac koji trenutno igra za Paris Saint-Germain, Guillermo Ochoa, meksički golman i Marcelo brazilski je lijevi bočni igrač koji trenutno igra u španskom Real Madridu.

 

 

Jako nam se sviđa Fellainijeva kosa i drago nam je što je nije ošišao, a ukoliko se vi odlučite za ovaj predimenzionalni look imajte na umu da morate imati prirodne predispozicije, kvalitetnu kosu i frizera s bogatim iskustvom.

 

Willian Borges da Silva

Willian Borges da Silva

 

Dante

Dante

 

Benoit Assou-Ekotto

Benoit Assou-Ekotto

 

Axel Witsel

Axel Witsel

 

Guillermo Ochoa

Guillermo Ochoa

 

David Luiz

David Luiz

 

Marcelo

Marcelo

tekst_B.S.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team