Gudački kvartet MAS otvara treći FUU Festival ulične umjetnosti

[ssba]
June 22nd, 2017

U petak, 7. jula u 17h Gudački kvartet MAS otvoriti će treći FUU Festival ulične umjetnosti Sarajevo. Slogan ovogodišnjeg FUU festivala glasi Tvoj grad, tvoja umjetnost za vrijeme kojeg će brojni umjetnici i umjetnice imati priliku da prezentuju svoj rad.

 

Program nastavlja Arlekin iz Makedonije sa svojim klaunovskih i cirkuskim vještinama i žongliranjem, dok će u Radićevoj ulici biti upriličeno otvorenje samostalne izložbe Nine Komel. U 21h Festival se seli u Sarajevski ratni teatar gdje će biti prikazani dokumentarni filmovi Trenutak sreće, Budimo gradić i FUU 2015 posvećeni uličnoj umjetnosti.

 

YouTube Preview Image

glumci_Božana i Hazim / kamera: Almir Đikoli / kostim, scena_Adisa Vatreš Selimović / grafički dizajn_Đorđe Jovanović / animacija_Admir Aličić / scenario_Zami Emir Zametica / režija_Aleš Kurt

 

Drugog dana FUU-a, 8. jula u 11h otvara se Art Market u Velikom parku i trajat će do nedjelje do 20h. Art Market će zvanično biti otvoren koncertom udaraljki, nakon kojeg će se moći poslušati Poezija za sve Mirjane Đan. Nešto kasnije, u 14:30h slijedi Ples iznad svega – od tanga do hip-hopa.

 

U Radićevoj ulici Ahmed Gabr predstaviti će umjetničke tetovaže rađene kanom (13h), Maida Hodžić izložiti će radove pod nazivom Futurizam (13h) i Denis Štrbo izložbu fotografija Crno bijeli svijet (14h).

 

U 17h slijedi Artist talk sa umjetnicom Ninom Komel i otvorenje izložbe Scream Sarajevo Romana Kuduzovića u 19h. U 20h otvara se izložba Vinil i prikazuju se dokumentarni filmovi o uličnoj umjetnosti.

 

Za kraj drugog dana FUU Festival ispred Tržnice će se desiti koncert iznenađenja na kojem će nastupiti Kombinovani sastav braće Hadžiosmanović i Irhad Baručija street impro. Koncerti počinju u 20.30h.

 

fuu 2017

 

U nedjelju, 9. jula od 10h u Velikom parku počinje i dječiji program sa muzičko-scenskom, teatarskom i gimnastičkom radionicom. Najmlađi posjetioci će imati priliku da se druže sa Arlekinom i upoznaju klaunovske i cirkuske vještine žongliranja. U 16h u Ulici Maršala Tita nastupa Mirjana Đan sa Poezijom za sve.

 

Papagajka je ove godine objekt od posebnog značaja i specijalna pažnja je posvećena uređivanju i programima koji će se održati u ovom bloku zgrada. U 18h održat će se koncerti klavirski trio i klavir solo i otvorenje izložbe Život bez styla (je nemoguć). Zatim slijedi monodrama Kafana kao zločin Aldina Tucića i koncert gudačkog kvarteta Sarajevo Sinfonietta.

 

Posjetioci FUU-a imat će priliku pogledati murale u Papagajci umjetnika Rikarda DruškićaLjubomira Todorovića i Ljiljane Galušić, kao i obnovljeni mural Mensura Demira i Borisa Stapića u ulici Musala.

 

Treće po redu izdanje FUU festivala završava se u Papagajci sa koncertom Jazz ansambla Muzičke akademije predvođenim Sinanom Alimanovicem (21.30h).

 

FESTIVAL ULIČNE UMJETNOSTI FUU 2017 - TVOJ GRAD, TVOJA UMJETNOST
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team