Hackathon in the Port od 22. do 24. maja 2019.

[ssba]
April 29th, 2019

Softverska kompanija Logate i  digitalna zajednica Digitalizuj.Me ove godine organizuju sedmi po redu Hakaton, pod nazivom . Hakaton će se održati od 22. do 24. maja u prelijepom ambijentu najpoznatije crnogorske marine Porto Montenegro. Tema  ovogodišnjeg Hakatona je kreiranje kompjuterskih igara.

 

Hakaton podrazumijeva takmičenje koje obično traje između 24 i 48 sati, na kojem se timovi takmiče u osmišljavanju najboljeg rješenja na zadatu temu. U pitanju je događaj regionalnog karaktera koji okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve ostale ljubitelje tehnologije, razvoja tech rješenja i njihove primjene.

 

hakaton 2019 (1)

 

Za Hakaton se moguće prijaviti u timovima koji mogu imati najmanje dva a najviše četri člana. Učesnici Hakatona moraju biti stariji od 18 godina, a krajnji rok za prijave je 8. maj 2019 godine. Detalji zadatka bit će poznati prvog dana takmičenja. U skladu sa pravilima takmičenja, stručni žiri će ocijeniti prijave po kvalitetu i odabrati najviše osam timova koji će učestvovati na Hakatonu od 22. do 24. maja. Smještaj i hrana su obezbeđeni za sve učesnike Hakatona. Više informacija o prijavama za Hakaton: http://www.hakaton.me/.

 

Najbolje rješenje očekuje novčana nagrada u iznosu 3,000.00 €, koju je obezbijedio sponzor – banka Societe Generale Montenegro. Pored toga, pobjednike očekuje i predstavljanje u revijalnom dijelu startap takmičenja u okviru Spark.me konferencije, jedne od najvećih tehnološko-marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja će se također održati u marini Porto Montenegro, 25. i 26. maja 2019. Novčana nagrada očekuje i drugoplasirani tim, i to u iznosu od 1,000.00 €, koju je pripremila kompanija SAGA CG. Sponzor događaja je i kompanija Crnogorski Telekom, koja već tradicionalno podržava ovu manifestaciju.

 

hakaton 2019 (2)

 

Prvog dana Hakatona 22. maja bit će održana cjelodnevne besplatna konferencije pod nazivom Interakt. Prijave za konferenciju su otvorene za sve zainteresovane, bez obzira da li učestvuju na Hakatonu ili ne. Na konferenciji svi zainteresovani će imati priliku da saznaju više o trendovima iz oblasti kompijuterskih igara. Konferencija je novitet koji organizatori uvode od ove godine, a koja ima za cilj okupljanje, širenje znanja i umrežavanje ljubitelja tehnologije. Predavači dolaze iz najvećih regionalnih kompanija za razvoj video igara, a koje okuplja NVO Serbian Games Association, čiji je cilj podrška razvoju video igara kako u Srbiji, tako i u cijelom regionu. Predavači će Hakatonce ali i sve ostale posjetioce uvesti u gejming svijet i govoriti o razvoju igre od ideje, preko dizajna, animacije, do kodiranja i komercijalizacije iste. Osim što će održati govore na konferenciji, predavači će biti i mentori hakatoncima, čime će oni dobiti neprocjenjivu podršku u razvoju najkvalitetnijih rješenja. Učešće na konferenciji je besplatno, a više informacija o predavačima, temama i načinu prijave mogu na web stranici http://www.hakaton.me/interakt/. Prijave za konferenciju traju do 17. maja, a broj mjesta je ograničen.

 

Vidimo se na obali Jadrana u maju, na najvećem hakerskom događaju u regionu!

 

 

hakaton 2019 (3)
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team