HTC i VALVE u partnerstvu za ostvarenje sna virtuelne realnosti

[ssba]
March 7th, 2015

HTC, pionir u razvoju inovativnih, pametnih tehnologija, najavio je planove za približavanje tehnologije virtuelne realnosti masovnom potrošačkom tržištu. Strateškim partnerstvom sa kompanijom Valve i premijernim predstavljanjem paketa virtuelne realnosti HTC Vive, HTC obećava da će transformisati način interakcije potrošača sa tehnologijom i svijetom koji ga okružuje. HTC Vive Developer Edition verzija bit će lansirana ovog proljeća, a tržišno izdanje za korisnike bit će dostupno do kraja ove godine.

 

Vive spaja Valveove tehnologije praćenja i unosa podataka sa HTC-ovim svjetski poznatim dizajnom, postavljajući novi zlatni standard u industriji koja se do sada grčevito borila da izađe iz razvojne faze.

 

- Rijetko se dešava da neka kompanija ima priliku da zauvijek promijeni način interakcije čovjeka sa svijetom oko sebe i komunikacije među ljudima – a to je upravo ono što planiramo da učinimo sa Valveom, izjavila je Cher Wang, predsjednica kompanije HTC.

 

- U tome smo već jednom uspjeli sa razvojem tehnologije pametnih telefona, dodaje Peter Chou, glavni izvršni direktor kompanije HTC. A u partnerstvu sa kompanijom Valve upravo činimo to ponovno, sa tehnologijom virtuelne realnosti o kojoj su potrošači do sada mogli samo da sanjaju, kaže on.

 

 

 

 

Očaravajući kvalitet, potpuno realistično iskustvo

 

 

Vive donosi najrealističnije iskustvo paketa virtuelne realnosti do sada, koje trenutno uranja čovjeka u novi svijet. HTC i Valve predstavili su rješenje Full Room Scale 360 Degree Solution sa Tracked Controllers kontrolerima, omogućujući vam da ustanete, prošetate svojim virtuelnim prostorom i istražite ga, zagledate objekte iz svih uglova i ostvarite potpunu interakciju sa svojom okolinom. Postavljajući nove standarde u performansama, set koji se nosi na glavi ima grafiku visokog kvaliteta, frekvenciju videa od 90 „frejmova“ u sekundi i nevjerovatan kvalitet zvuka.

 

YouTube Preview Image

 

HTC također predstavlja i nove, bežične kontrolere virtuelne realnosti koji omogućuju da potpuno osjetite virtuelno okruženje u kome se nalazite. Novi HTC VR kontroleri dolaze u paru i projektovani su tako svestrano da će podržati čitav niz VR doživljaja. Za razliku od tipičnih igračkih kontrolera, HTC Steam VR kontroleri se intuitivno i jednostavno koriste, pomažući korisniku da izvuče najviše iz svog iskustva virtuelne realnosti.

 

 

 

 

 

Igranje – i više od toga

 

 

Beta verzije Vive Developer Edition već donose bogat zabavni sadržaj najvećih svjetskih razvojnih timova, uključujući Vertigo Games, Bossa, Barry – Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games i Owlchemy.

 

- Našu saradnju sa HTC-om pokreće zajednička želja da proizvedemo najvjerniji i najpotpuniji doživljaj virtuelne realnosti. Dovođenje kreatora sadržaja za Vive Developer Edition je nevjerovatno važna prekretnica u našim naporima da postignemo taj cilj, rekao je Ken Birdwell iz Valvea.

 

Nevjerovatna igračka iskustva su osnova VR univerzuma, ali je potencijal koji se nalazi izvan igara praktično neograničen. HTC i Valve posvećeni su u ostvarenju šire vizije virtuelne realnosti i vide ogromnu priliku upravo u transformaciji svakodnevnih iskustava korisnika. Putovanje, učestvovanje u igri, druženje sa prijateljima – ili čak kupovina – više nikad neće biti isti, a da bi ostvarile tu viziju, kompanije sarađuju sa vodećim kreatorima sadržaja, uključujući Google, HBO, Lionsgate i tajvanski National Palace Museum.

 

- Vive otvara uzbudljivu mogućnost svim programerima i kreatorima sadržaja da nam pomognu da virtuelnu stvarnost učinimo masovno dostupnom, sa krajnjim rešenjima koja u potpunosti redefinišu načine na koje se zabavljamo, komuniciramo jedni s drugima, učimo i konačno, kako postajemo još produktivniji. HTC Vive je stvarnost, ovde je i bit će spreman za lansiranje prije početka 2016. godine, zaključuje Cher Wang
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team