HTC predstavlja Vive sistem virtualne stvarnosti

[ssba]
February 22nd, 2016

HTC, pionir inovativne, pametne tehnologije u saradnji sa kompanijom Valve® predstavio je komercijalno izdanje svog ViveTM sistema virtualne stvarnosti. Nastavljajući formirati iscrpnu listu Vive karakteristika, ovaj kompletni Vive sistem, uz Steam®VR, uvodi Vive Phone servis, dodatnu tehnološku inovaciju koja postavlja novi standard virtualne stvarnosti. Vive Phone servis ima sposobnost kombiniranja dvije stvarnosti bez gubitka, osigurava vam da ostanete povezani sa stvarnim svijetom bez da morate napustiti virtualni svijet. Omogućavajući primanje i odgovaranje na dolazne i propuštene pozive, primanje SMS poruka te slanje brzih odgovora, uz provjeru kalendara izravno kroz slušalice, sistem stvara hibridnu stvarnost otvarajući potpuno novi svijet kako za potrošače tako i za poslovne subjekte.

 

 

YouTube Preview Image

 

 

Izvodeći jedan korak dalje, sa osvježenim brandingom i unaprijeđenim headsetom, Vive izdanje za potrošače nadograđuje inovativnim karakteristikama koje su već predstavljene kroz Vive Pre. Navedene karakteristike uključuju bežične kontrolore sa haptičkom povratnom vezom i dualnim okidačima, dok prednja kamera unosi fizičke elemente u virtualni svijet, a redizajnirani remen headseta omogućuje veću stabilnost, ravnotežu te poboljšani vizuelni sistem sa svjetlijim ekranom za dublji osjećaj stvarnosti.

 

 

Sa cijenom od 799 dolara, potrošačko izdanje će uključivati dva puna VR iskustva za korisnike:

• Posao simulator, Arhiv 2050, Owlchemy Labs: U svijetu u kojem su roboti zamijenili ljude u svim poslovima, stupite u “Posao simulator” kako bi saznali kako je bilo “imati posao”;

• Fantastična naprava, Northway Games u saradnji sa Radial Games: Zamislite da šetate travnatim otokom koji lebdi na nebu i gradite ogromnu mašinu svojim rukama, koju nakon toga predstavljate svijetu.

 

 

HTC_Vive_Set

 

Ali, ne radi se samo o igricama. Osim navedenih naslova, HTC također sarađuje sa programerima na stvaranju interdisciplinarnih sadržaja koji uključuju zabavnu industriju, obrazovanje, dizajn, zdravstvo i automobilsku industriju.

 

- Od samog početka, uz HTC pionirsku ulogu u stvaranju nekoliko začetnih tehnologija Vive prednjači u sektoru virtualne stvarnosti. Od najavljivanja Vive-a, prošle godine u ovo vrijeme, neumorno smo radili sa kompanijom Valve kako bi razvili najbolje VR iskustvo na tržištu, osvojivši mnogobrojne nagrade i pohvale medija, potrošača i industrije. S Vive izdanjem za potrošače, sada možemo da ostvarimo našu krajnju viziju: da dovedemo Vive u domove širom svijeta tako da svi mogu doživjeti osjećaj okruženja virtualne stvarnosti, te način na koji ona pokreće maštu i zaista mijenja svijet, rekla je Cher Wang, Predsjednica i glavna izvršna direktorica kompanije HTC.

 

 

 

Cijena, ažuriranja i dostupnost

 

Potrošačko izdanje Vive-a će biti dostupno za narudžbu na htc.com od 29.2.2016. godine, uz dopremanje i punu komercijalnu dostupnost od 1.4.2016. godine. Sa cijenom od 799 dolara, Vive je prvi cjeloviti VR set, koji uključuje dva bežična VR kontrolera, sobne senzore pokreta, te HMD koji uključuje ugrađenu kameru, telefon i dva VR naslova. Integrisan SteamVR omogućava potpunu ažuriranost Vive opreme sa najnovijim karakteristikama sistema.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team