HTC Vive lansirao nevjerovatnu VR platformu za preduzeća

[ssba]
November 9th, 2018

HTC VIVE ™ je najavio premium iskustvo virtuelne realnosti za tržište preduzeća, uključujući novu platformu, novi hardver i novi softver koji je dostupan posebno za komercijalnu upotrebu. Ovo lansiranje ojačava Viveovu povećanu posvećenost uvođenju najboljih ekspertiza u klasi, kad su u pitanju dizajn i softver – upareni sa najboljim VR hardverom na svijetu – za preduzeća svih veličina. Ovim potpunim rješenjem koje pokreće  Qualcomm® Snapdragon ™ 835 Mobile VR platforma, preduzeća sada mogu stvoriti, sarađivati ​​i angažovati sa zaposlenima i kupcima na potpuno nov način. Preduzeća širom svijeta, kao što su SimForHealth i Volkswagen Grupa, već koriste Vive za obuku, simulaciju i dizajn proizvoda.

 

Danas, Vive lansira portfolio vrhunskih proizvoda na zapadnim tržištima, uključujući VIVE FOCUS ™, novi samostalni HMD za preduzeća; VIVE WAVE ™ VR SDK, quintessential open VR platforma za programere za kreiranje sadržaja za samostalne uređaje; i Vive Sync, novi alat za saradnju preduzeća.

 

 

 

Vive Focus: Najsnažnije samostalno VR iskustvo

 

Kroz Vive Focus, Vive nudi najkompletnije i snažno samostalno VR iskustvo dostupno za preduzeća na tržištu danas. Ovim lansiranjem, Vive Focus će biti dostupan na 37 tržišta širom svijeta. Vive Focus se pokreće platformom Vive Wave i sadržajem iz VIVEPORT ™. Ove inovativne samostalne slušalice su idealne za kompanije koje žele stvarno mobilno VR iskustvo. Omogućava zapanjujuću kombinaciju snage i prenosivosti i grafiku s najvišom rezolucijom dostupnom na samostalnoj slušalici, za šta vam uopće neće biti potreban računar.

 

Sa Vive Focus-om, nisu potrebne nikakve spoljne bazne stanice ili senzori – preduzeća mogu koristiti instant samostalni VR sa dualnim 3K AMOLED ekranima, interaktivnim praćenjem i Snapdragon 835 Mobile VR Platformom. Uz grafiku visoke rezolucije 2880 x 1600 na paru sa vezenim profesionalnim VR sistemom kao što je Vive Pro, Vive Focus karakteriše inovativno praćenje svjetova i vidno polje od 110 stepeni. Korisnici će uživati ​​u oslobađajućem, intuitivnom iskustvu bez žica koje bi ih vraćale u stvarnost, uz ugrađene zvučnike i do tri sata aktivne upotrebe na jednom punjenju.

 

Vive Focus se može upariti sa programom profesionalnih usluga Vive Enterprise Advantage, koji nudi komercijalne licence, namjensku podršku i uslužne programe za Vive enterprise hardver. Program Advantage nudi zaštitu kupovine sa garancijama uz hardver, namjensku podršku i napredne komande za upravljanje uređajima, kao što je režim Kiosk i funkcija konfiguracije serije komandi.

 

SC05noWatermark

 

 

VIVE WAVE: Najinovativnija platforma za superiorno samostalno virtuelno iskustvo

 

Novi Vive Wave VR SDK nudi otvoreni interfejs, omogućavajući kombinaciju rada između brojnih mobilnih VR slušalica i dodatne opreme, uz Viveport kao univerzalnu distribuciju i prodavnicu za sve Vive Wave uređaje. Ovo omogućava developerima da bolje razvijaju VR sadržaje, da ih efikasnije distribuišu i objavljuju, a nude mnogo širi dohvat potencijalnih kupaca preko više VR slušalica. U međuvremenu, hardverski partneri se mogu usredsrediti na stvarne inovacije uređaja u odnosu na osnovnu VR optimizaciju, uz pristup potrebnom kvalitetnom VR sadržaju preko Viveport platforme.

 

Vive Wave je jasan korak naprijed u povezivanju visoko fragmentiranog mobilnog VR tržišta i omogućava programerima da kreiraju sadržaj za zajedničku platformu i prodavnicu preko više proizvođača hardvera. Danas je na raspolaganju preko 150 aplikacija, sa više njih u razvoju, a platforma je trenutno raspoređena na pet samostalnih uređaja širom svijeta. Od lansiranja, ukupno 15 hardverskih partnera objavilo je svoju podršku za Vive Wave i planira integraciju Wave-a u svoje proizvode.

 

 

 

 

Shadow Kreator se pridružuje Vive Wave Platformi

 

Danas platforma Vive Wave dočekuje i Shadow Creator kao najnovijeg partnera za  hardver. Shadow Creator gradi Shadow VR, sve u jednom VR HMD koji podržava 6DoF kontrolere, ima inovativne funkcionalnosti, mogućnosti i izuzetne performanse. Uređaj će se pojaviti  u prodaji 11. novembra širom svijeta.

 

- Partnerstvo sa Vive i Wave nam donosi dvostruku korist, rekao je Jinxin Hu, glavni proizvođač Shadowa. Omogućava nam da kroz otvorenu platformu postignemo više profitnih modela, a također nam pomaže da se povežemo sa više globalnih korisnika, čime ćemo povećati međunarodnu reputaciju i uticaj brendova naše kompanije.

 

 

 

Vive_Focus_00014

 

 

Vive pomaže da preduzeća rade mnogo efikasnije

 

Danas je Vive takođe predstavio Vive Sync, novu saradnju u virtuelnoj stvarnosti, kao i aplikaciju za sastanke posebno za preduzeća koja su dio Vive Enterprise paketa usluga. Vive Sync je intuitivan alat za saradnju gdje se unutrašnji timovi mogu sastati u virtualnom zajedničkom prostoru, poboljšavajući komunikaciju i produktivnost među organizacijama.

 

Pored toga, na medijskom događaju u San Francisku Vive je predstavio Sync, kao i veliki broj partnera koji koriste Vive Focus kako bi demonstrirali korporativne napore. Za više informacije o Vive platformi za preduzeća, posjetite: https://enterprise.vive.com.

 

- U grupi Volkswagen, mi smo oduševljeni što sarađujemo sa Vive-om, koristeći virtualnu realnost kako bismo poboljšali naše interne procese. Do danas smo vidjeli značajno povećanje efikasnosti naših programa. Uzbuđeni smo što ćemo preći na sljedeću fazu i početi da koristimo Vive Focus i Vive Wave platforme, izjavio je Dennis Abmeier, vođa IT VR grupe u Volkswagenu.

 

Više informacija naći ćete na  www.Vive.com.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team