I LOVE MY LIFE: Uskoro četvrti FUU FESTIVAL ULIČNE UMJETNOSTI

[ssba]
June 28th, 2018

U petak, 6. jula u 20h, na platou Narodnog pozorišta Sarajevo, rap sastav STOPOSTO otvoriti će četvrti FUU Festival ulične umjetnosti Sarajevo. Slogan ovogodišnjeg FUU Festivala glasi I love my life i inspirisan je istoimenim djelom holandsko-američkog slikara Willema de Kooninga. Mladi umjetnici su pronašli snažan poticaj u njegovom djelu koje je iznimno bogato, nepresušno, stilski i idejno. I love my life! - rečenica koja se rijetko kaže, a može predstavljati pravo osvježenje u našem okruženju. Kooning je ovu sliku naslikao u trenutku kad mu nije sve u životu išlo kako treba, te sam taj čin predstavlja inspiraciju mnogima.

 

Program nastavlja zabavljački duo Master’n'Margarita iz Srbije koji će posjetitelje oduševiti brojnim akrobacijama sa vatrom i vatrenim kuglama komponovanim u kratku predstavu pod imenom Cabaret for dummies. U svojim performansima duo koristi publiku kao žive statue, što vatreni ulični performans čini još uzbudljivijim.

 

Drugog dana FUU-a, 7. jula u 10h otvara se Art Market u Velikom parku i trajat će do nedjelje do 20h. Kao i do sada, na Art marketu ćete imati priliku kupiti radove i rukotovorine domaćih dizajnera.

 

FUU-2018-Plakat-Program

 

Umjetnički program drugog dana FUU-a počinje u 19h u Velikom parku performansom Esme Hajrić pod imenom Umjetnost kod sanjanja. Paralelno sa performansom u zgradi Papagajka odršat će se otvorenje izložbe „I love my life“. U 19:30 Basheskija – Opasni čovjek izvodit će pjesme Mehmeda Begića, a zatim slijedi još jedno izvođenje vatrenog spektakla Cabaret for dummies. Sarajevski bend Gudron nastupa od 21h, a zatim u 22:30 slijedi koncert pod nazivom When flamenco met sevdah – Flamenco balcanico.

 

Paralelno sa programom u zgradi Papagajka odvijat će se program na platou ispred Gradske tržnice. Program počinje u 20h sa performansom umjetničkog kvarteta Obojena klapa čiju će kreativnost upotpuniti zvuci miksete DJ Mr Mehikana. Ringe ringe raja koncept poezije i glume u izvedbi Hectora Morića, Mernesa Zahirovića, Dijenabe Bakary i Merite Bavčić počinje u 21h. Violinista Irhad Baručijaće u 21:45 svojom izvedbom zatvoriti program ispred Gradske tržnice.

 

U nedjelju, 9. jula od 10h u Velikom parku počinje i dječiji program sa brojnim radionicama i dječijim sadržajima. Program će trajati do 13h.

 

Papagajka je i ove godine objekt od posebnog značaja i specijalna pažnja je posvećena uređivanju i programima koji će se održati u ovom bloku zgrada. U 19h nedjeljni program počinje projekcijom filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajeva. Nakon toga u 19:30h slijedi izvođenje predstave „Dame biraju“ u produkciji Alteatra. U 21h Jall Aux Yeux skupina simpatičnih momaka iz Bihaća koja sve svoje pjesme izvodi na francuskom jeziku, iako ga ne zna, unose novi će ritam i nastavljaju sa programom festivala. Posjetioci FUU-a imat će priliku pogledati murale u Papagajci umjetnika Rikarda Druškića, Muhameda Baručije, Deni Božić i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajeva.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team