Januar u kinu Meeting Point

[ssba]
January 4th, 2019

Repertoar za januar kina Meeting Point u Sarajevu otvaraju filmovi Los Bando i Tranzit, koji će se prikazivati do 9. januara.

 

Los Bando Christiana Loa, ludi road movie o mladom bendu iz Norveške koji putuje na rock takmičenje utrkujući se sa vremenom, policijom i svojim roditeljima, u programu Meeting Point Junior prikazuje se u 17.30 sati, a film Tranzit Christiana Petzolda, prema istoimenoj knjizi njemačke spisateljice Anne Seghers, na redovnom je repertoaru u 20 sati. Film govori o bezvremenskoj povijesti u kojoj ljubav, opsesija i vjernost koegzistiraju u istoj prostoriji, ili u ovom slučaju, istom gradu.

 

Program u 20 sati nastavlja se filmom Teret Ognjena Glavonića. Specijalna projekcija filma, uz razgovor s redateljem Glavonićem, je u četvrtak, 10. januara u 20 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. Nakon toga film je na redovnom repertoaru do 16. januara. Za ulogu u ovom filmu Leon Lučev je osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca na 24. Sarajevo Film Festivalu. Film će biti prikazan i 28. januara.

 

Svi znaju, novi film iranskog reditelja Asghara Farhadija s Penélope Cruz i Javierom Bardemom u glavnim ulogama, na repertoaru je od 17. do 21. te 23. i 29. januara. Film je prikazan na proteklom Sarajevo Film Festivalu, uz ogroman interes i oduševljenje publike. Ovaj film je vješti triler i uznemirujuće precizna vježba u iskopavanju tajni iz prošlosti.

Specijalna projekcija filma Tranzit Christiana Petzolda, u organizaciji Francuskog Instituta u Bosni i Hercegovini i Goethe-Instituta Sarajevo, bit će održana 22. januara.

 

Južni vetar Miloša Avramovića, bit će prikazivan od 24. do 27. te 31. januara. Program Goethe u kinu Meeting Point bit će održan 30. januara.

 

 

 

 

MEETING POINT JUNIOR

 

Nakon filma Los Bando od 3. do 9. januara, program Meeting Point Junior u 17.30 sati nastavlja se filmom Asterix: Tajna čarobnog napitka, koji je na repertoaru od 10. do 13. te 28. januara – nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka.

 

Od 14. do 17. januara kao i 29. januara publika ima priliku pogledati Spider-man: Novi svijet (Peter Ramsey, Robert Persichetti Jr., Rodney Rothman), koja će gledatelje natjerati da preispitaju sve što su do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu.

Film Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela Davida Yatesa na repertoaru je od 18. do 20. te 30. januara. U novom nastavku Čudesnih zvijeri pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu.

 

Aquaman Jamesa Wana otkriva priču o porijeklu Arthura Curryja i vodi ga na put njegovog života – na repertoaru kina Meeting Point je od 21. do 23. januara te 31. januara.

Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! Genndyja Tartakovskog na repertoaru je od 24. do 27. januara. Grof Drakula i kompanija kreću na luksuzno krstarenje, ali nisu svjesni da brodom upravlja Van Helsing porodica koja mrzi čudovišta…

 

Cijena ulaznice za filmove u kinu Meeting Point je 5 KM, za studente i penzionere 4 KM.

 

Za više informacija www.kinomeeting.ba.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team