Josipa Lisac grandioznim nastupom u Lisinskom obilježila 50 godina rada

[ssba]
December 11th, 2017

Josipa Lisac grandioznim sinoćnjim nastupom pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog svečano je obilježila velikih 50 godina rada. Ovogodišnji Koncert posvećen Karlu Metikošu dobio je dodatnu dimenziju finalom cjelogodišnje turneje kojom je jedna od najvećih muzičkih umjetnica proslavila pola stoljeća na sceni, a prepuni Lisinski ispratio ju je stajaćim ovacijama u trajanju od nekoliko minuta.

 

Josipa 01 - photo Julien Duval

 

Dvoipolsatni nastup krenuo je duboko emotivnom i slojevitom skladbom Janino ludilo, iz prve hrvatske rock opere Gubec Beg, koju je Josipa izvela uz klavirsku pratnju maestra Željka Vlahovića. Uslijedio je prearanžirani klasik Vjerujem ti sve na kojem su na scenu izašli klavijaturist Gojko Tomljanović i gitarist Davor Doležal. Trećom pjesmom, Boginja, Josipa je službeno proglasila koncert započetim i zasvirala praćena svojim punim bendom u kojem su, uz Tomljanovića i Doležala još i trubač Josip Grah, basist Davor Črnigoj i bubnjar Borna Šercar, a pridružio im se i klavijaturist Toni Starešinić. Set lista od ukupno 16 pjesama dotaknula je dakako sve najvažnije skladbe karijere, od O jednoj mladosti, Gdje Dunav ljubi nebo, Hir, hir, hir i Danas sam luda preko Magle, Ležaj od suza, 1000 razloga i Ispočetka.

 

Josipa 02 - photo Julien Duval

 

Gostiju na Josipinim koncertima nema previše, ali su pomno birani. Sinoć u Lisinskom izbor je bio jako logičan. Na pozornici joj se, tako pridružio zagrebački bend Chui s kojim je maestralno izvela Tebi putujem, po mnogim izborima najbolju pjesmu 2017. godinu. Osim Chuija uz Josipu su nstupili i maestro Željko Vlahović i Vojkan Jocić, koji je svirao u Dok razmišljam o nama i Danas sam luda.

 

Prvi od dva zagrebačka koncerta došao je i neposredno nakon dobivenih priznanja HGU-a i Croatia Recordsa povodom 50. obljetnice umjetničkog djelovanja te za izniman doprinos hrvatskoj muzici, kao i objave kompilacije Posve slobodna (Suradnje i etno) u izdanju Croatia Recordsa. Upravo je njezin dugogodišnji label snimio audio i video jučerašnjeg koncerta.

 

Josipa Lisac vraća se u Lisinski u četvrtak, 14. decembra na drugi koncert čije su ulaznice rasprodane još u novembru, u svega 48 sati. Tim nastupom zaokružiti će se godina u kojoj je gostovanjima od Sarajeva, Šibenika, Makarske, Rovinja, Novog Sada, Beograda do New Yorka, Toronta i Chicaga obilježila 50 godina impresivne karijere, teško usporedivo s bilo kojom na ovim prostorima.

 

Josipa 03 - photo Julien Duval Josipa 04 - photo Julien Duval Josipa 05 - photo Julien Duval Josipa 06 - photo Julien Duval Josipa 08 - photo Julien Duval Josipa 09 - photo Julien Duval

foto_Julien Duval
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team