Kiborg umjetnik Neil Harbisson i umjetnica Moon Ribas dolaze na Spark.Me konferenciju

[ssba]
May 24th, 2018

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava 26. i 27. maja u Budvi (uz seriju specijalizovanih radionica zakazanih za 25. maj) i čiji je generalni sponzor m:tel, je objavio ime novih govornika na Spark.me 2018 konferenciji. U pitanju su kiborg-umjetniku Neilu Harbissonu i kiborg umjetnici Moon Ribas.

 

Neil Harbison boluje od rijetke bolesti zvane ahromatopsija – rođen je potpuno slijep za boje i svijet vidi u nijansama sive. Zbog nedostatka sposobnosti da razlikuje boje, a zatim i zbog želje za unapređenjem sopstvenog tijela i ličnosti, Harbison je 2004. godine ugradio antenu u potiljak, kao produžetak kičmene moždine i sastavni dio skeleta. Senzor u anteni otkriva frekvenciju boja i šalje zvučne signale u mozak, što Harbisonu omogućava da „čuje“ boje po frekvencijama. Harbison je postao prvi zvanično priznati kiborg na svijetu kada je uvjerio britansku vladu da mu dozvoli da zadrži antenu na fotografiji u pasošu, tvrdeći da to nije elektronski uređaj nego produžetak njegovog tijela. Njegov TEDGlobal govor iz 2012. godine ima više od 2,7 miliona pregleda na internetu.

 

Moon Ribas ima ugrađen seizmički monitor zahvaljujući kome u svojim stopalima osjeća zemljotrese koji se odvijaju svuda u svijetu, a od nedavno i sezmičke aktivnosti na Mjesecu. Ona „prima“ vibracije zemljotresa u realnom vremenu, što joj daje mogućnost da se osjeća povezanom sa pokretima Zemlje i Mjeseca i da ih kasnije tumači kroz zvukove ili ples u okviru svojih umjetničkih nastupa.

 

Harbison i Ribasova su 2010. godine osnovali Kiborg fondaciju, međunarodnu organizaciju koja pomaže ljudima da postanu kiborzi, koja štiti prava kiborga i promoviše umjetnost koju stvaraju kiborzi. Dodavanjem senzora i organa koji proširuju naše ljudsko iskustvo, mi postajemo transvrste, pa su Harbison i Ribasova 2017. godine osnovali Društvo transvrsta, udruženje koje štiti pravo na samodizajniranje i nudi mogućnost stvaranja novi čula i organa u okviru zajednice.

 

Neil & Moon - Photo 2 - © Justin Jay

 

Organizatori konferencije Spark.me su ranije objavili imena jedanaest ovogodišnjih govornika. U pitanju su: Mark W. Schaefer (jedan od vodećih svjetskih stratega u oblasti marketinga na društvenim medijima koji svoje znanje i iskustvo dijeli na jednom od pet najposjećenijih marketinških blogova na svijetu – {grow}), Mike Massimino (bivši astronaut NASA, profesor na Univerzitetu Kolumbija, poznato televizijsko lice koje se šest puta pojavio u popularnoj humorističkoj TV seriji The Big Bang Theory i autor bestselera, Denise Lee Yohn (ekspertkinja u oblasti brendinga, konsultantkinja i autorka nekoliko bestselera), Itay Talgam (prvi je izraelski dirigent koji je nastupao sa Filharmonijom iz Sankt Peterburga, trener liderstva i TED govornik čiji govor ima više od tri miliona pregleda na internetu), Xenia Tchoumi (digitalna influenserka u oblasti visoke mode sa preko 7 miliona pratilaca i pratiteljica na društvenim mrežama, internet preduzetnica i tri puta TEDx govornica), Boyd Multerer (bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise), Dhiraj Mukherjee (suosnivač Shazama, aplikacije koju je Apple kupio za 400 miliona dolara 2017. godine), Dave Birss (osnivač digitalne marketinške konsultantske kuće čiji su klijenti Google, BBC, ESI Media, Sky i The Drum, a ranije kreativni direktor OgilvyOne, Poke i McCann Worldgroup), Kerry O’Shea Gorgone (direktorica strategije u MarketingProfsu, vodećem izvoru informacija za više od 600.000 marketinških profesionalaca širom svijeta, i voditeljka Marketing Smarts podcasta), Jon Burkhart (nagrađivani predavač, specijalista za oblast marketinga sadržajem i koautor knjige Newsjacking: The Urgent Genius of Real-time Advertising) i Matt Desmier (strateg koji pomaže brendovima i organizacijama da postanu svjetski poznati, povećaju broj kupaca i razviju proizvode za 21. vijek).

 

Karte za konferenciju Spark.me 2018 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije – www.spark.me. Cijena karte je 300€ i uključuje pristup svim predavanjima (26-27. maj), radionicama (25. maj), startap takmičenju (26-27. maj), ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (26. maj). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

 

Konferencija Spark.me održaće se po šesti put, 26. i 27. maja, u hotelu Mediteran u Budvi pod generalnim sponzorstvom kompanije m:tel. U skladu sa težnjom da svake godine dodatno obogate program konferencije, organizacioni tim Spark.me 2018 je za učesnike konferencije pripremio seriju besplatnih radionica iz oblasti marketinga i preduzetništva, koje će se održati 25. maja u hotelu Mediteran u Budvi. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje u Budvi. Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 550 učesnika konferencije iz 27 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

 

Za više informacija o Spark.me 2018 posjetite zvanični sajt konferencije na adresi www.spark.me, Facebook stranicu www.facebook.com/sparkdotme, Twitter nalog www.twitter.com/sparkdotme i Instagram nalog www.instagram.com/sparkdotme/.

 

fotografije_Justin Jay
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team