KLABIKA III SOLOMUN – TRILOGY: Mladen Solomun ponovo dolazi u BiH

[ssba]
August 29th, 2017

Vatromet emocija desi se svake godine kada Mladen Solomun odluči da svrati kući na jednu noć. U njegov gusti raspored teško je ubaciti nastup, ali već treću godinu zaredom Klabika i Mladen to uspijevaju. Od intimnog Atriuma, preko Kamenog amfiteatra na Bjelašnici, do ovogodišnje treće posjete 9. septembra, koja se pomjera za ljestvicu više, ova priča postaje sezonski must-do. Događaj je smješten u skladište industrijskog kompleksa Famos i time je omogućena posjeta svima koji su propustili prethodne evente.

 

Solomuna možete čuti na Kanskom Festivalu, Montreux Jazz Festivalu, na plažama Meksika, na Coachella Festival u Californiji ili na bijelom otoku – Ibizi u sklopu njegove dvije rezidencije Solomun + 1 i Solomun + Live, ali postoji razlog zašto njegov homecoming set postaje jedinstveno iskustvo za ljubitelje Solomuna širom svijeta.

 

Njegov Boiler Room set Tulum je postao drugi najgledaniji Boiler Room video svih vremena, kreirajući živi kult i ikonično prisustvo u svačijem životu. Solomunova muzika postaje soundtrack svakodnevnih aktivnosti, od tuširanja, do kućnih zabava, ali i javnih okupljanja podstaknutih njegovom muzikom. Taj ikonski set je uistinu kreirao živi mit, čak i u krugovima gdje emocija elektronske muzike nije poznata.

 

YouTube Preview Image

 

Nova generacija balkanskih ravera upoznavajući Solomuna kroz sve učestalije regionalno prisustvo prihvatila je činjenicu da je on naš – zajednički, globalni komšija kojeg sreću u svakom dijelu svijeta, jer bilo gdje da se pojavi, tu je uvijek neko, da dobaci koju slavensku frazu iz publike. Obično pronalazimo na Balkanu uzore i role-modele u sportistima i biznismenima, ali ovaj put muzika sa Mladenom preuzima tron i cijelu muzičku scenu na našim prostorima dovodi na viši nivo.

 

KLABIKA III SOLOMUN - TRILOGY (4)

 

Otpočetka projekta Solomun je odlučio da se svake godine odriče svog honorara, te se isti ulaže u nabavku DJ opreme za omladinske centre, dječije domove i organizacije, kreativna udruženja i kolektive. Do sada je oprema stigla na šest lokacija u četiri grada Bosne i Hercegovine, a to su Sarajevo, Travnik, Banja Luka, Mostar.Do samog eventa oprema stiže na još tri lokacije i to u Neum, Brčko te za odabrano udruženje Biseri sa Bjelašnice koji rade sa mladima na području Opštine Ilidža. Ovaj koncept je pružio mogućnost i alat mladim osobama da prate svoje snove i ciljeve u svijetu DJ-inga i elektronske muzike.

 

Sredstva od ovogodišnjeg honorara će biti investirana u Sigurnu kuću, koji već dugo vremena uspješno vodi Fondacija Lokalna demokratija (FLD). Na ovaj način želi se skrenuti pažnja da eventi i muzička industrija sa pravim ciljem mogu pozitivno utjecati na skretanje pozornosti o važnosti aktuelnog problema nasilja nad ženama i djecom koji se prenosi i dalje u druge segmente društva.

 

KLABIKA III SOLOMUN - TRILOGY (5)

 

Za sve naše drage prijatelje iz regiona koji bi željeli biti dio ovog posebnog iskustva, Klabika, kao i svake godine do sada, je organizovala paket aranžman koji uključuje smještaj u luksuznim apartmanima Oaza, karte za event, te organizovan shuttle prevoz do lokacije eventa. Detaljnije podatke o ponuti možete pronaći na linku Klabika Solomun Triology.

 

Saznajte zašto je ovaj event nešto što se provlači kroz vaše uši čitavu godinu i zašto ga smijete propustiti jedino ukoliko Vam to ljekar preporučuje. Ulaznice možete nabaviti na portalu Kupi kartu do 4. septembra 2017.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team